Reklama

Reklama

Bláznivá mise 5

  • Hongkong Aces Go Places V (více)

Obsahy(1)

Dvojce zlodějů odcizila pašerákům s hliněnou armádou čínskou obdobu excalibru. Obviněn je Sam a Cody Jack, protože se zloději vydávali za ně. Pašeráci i policie jim je v patách. Podaří se jim na duo zlodějů narazit, avšak policie všechny čtyři zatkne a pošle do vězení. Nakonec dostávají všichni druhou šanci, když slíbí, že pomůžou čínské vládě získat zpět hliněnou armádu. (Mol)

(více)

Recenze (13)

petero 

všechny recenze uživatele

Albert a Sam resp. Kodyžak a King Kong a teraz Plešoun a Pán Bohatý už nie sú to čo bývavalo. Posledná akcia ich nejako rozkmotrila - prachy hýbu charakterom a nastupujú nový Najlepší parťáci. Podozrenie samozrejme padne znova na Sama a Plešouna a tak sú znovu v trabloch. Po štvorke menej brutálne a príklon ku odľahčenej akcii je jasný. Ukradnutá novo vykopaná Čínska armáda, Čínsky Exkalibur a ako vyšetrovateľ Čínsky "navždy loajálni ku svojej vlasti" Rambo (herec s menom Conan Lee =)). Inu sú tu nejaké zbytočné pasáže ako cvičenie so zbraňami, vo fitnesku nejaké muzikálové vložky a tak, ale herci fajin padajú, vtípky sú večšinou vydarené a akcia fajn zostrihaná. Škoda Sylvii... ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Laciné céčko, postavené na ukrutném (čti špatném) příběhu, který drží pohromadě jen silou vůle obnošených vtípků, jež viděny po páté už nejsou vtipné. Akce je sestříhána doslova strašně! Nejvíce to bije při automobilové honičce, v níž jsou vidět pomůcky pro jízdu po dvou kolech a také hned v první honičce ve filmu, která nemá hlavu a patu. Potíž je v tom, že i choreografie scén není nijak zázračná, i když se Lau Kar Leung na režisérské stoličce určitě snažil z těch akčních neumětelů (neplatí pro Sama Huie a Conana Leeho) něco vyrazit. A jako poslední věc. Všude na světě, a v Číně obzvlášť, jsou věznice pro ženy zvlášť... Nejhorší filmový zážitek z poslední doby. Zdejší pětková hodnocení považuji za naprostou ztrátu soudnosti. 20 % ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Nevím proč to nejrozporuplnější hodnocení,u mě to vede líp než čtyřka. Karl Maka hraje skvěle jako jeho parťák. Oba zse nezklamali. První honička,při které je krádež nevěsty kde si na vesnici je skvělá. Stejně tak třeba i únikové cesyt pomocí se vystřelování z děla a dopadne tam,kde chcete,aby jste vyjeli z motorkou. Do Conana Leeho můžete mlátit jak chcete a čím chcete a stejně je to zbytečné,ani si toho nevšimne a mezmění mimiku obličeje. Pokud ho zrovna neprohodíte oknem. Skvělé jsou ty dvě brejlaté bojovnice,které tak rády ukazují jak umí všelijak při boji roztahovat nohy. Pokud si chcete prozkoušet svoje gymnastické kousky je tu lešení z bambusu. Beru,že choregrafie není kdo ví jak oslnivá to si musíme přiznat to je fakt,ale zážitek to zas tak nekazí. U závěrečných bitek,kde si ve skladě je zase solidní. Co chceme po pátém díle,aby nám nabízel změnu? A chtěli bychom jí a přijali bychom jí? Já se smál dost. U těchhle filmů z týhle zemi nebyl zvykem točit takové dlouhé série jako amíci se svým můramy,halloweeny,pátky,jsou to sice horory,ale nejznámější,takže na pátý sice poslední díl je to dobré dost. Ano,už to není jako předtím,na ebsenci robotů si zas nemůžu stěžovat,protože ti byli co já vím jen ve dvojce. A pětihvězdičkové hodnocení zas nepovažuju za ztrátu soudnosti. Tak se mi to líbilo. Někomu ne a někomu zas jo a každý jsme jiný. U mě si vedla pětka o něco lepší než čtyřka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento diel je pokus o navrat ku komedialnym korenom prvych dielov, ale angazovanie Lau Kar Leunga podla mna nebol dobry napad. Uz v dobe, ked prerazil Jackie Chan so svojimi komedialnymi kung-fu filmami a Lau Kar Leung sa snazil komedialnemu trendu prispôsobit, tak mu to vôbec neslo a aj humorne sceny v tomto filme su take divne a rozhodne nie smiesne. Funguje len hasterenie medzi Kodym a Samom, ktory su uz behom tych rokov poriadne zohraty. Ale zapletka ich tentokrat hned na zaciatku rozdeli, takze nejaky cas trva, kym sa znova daju dokopy. Tento typ zapletky pokazil uz viacero skvelych serii, takze nechapem naco ju znova pouzivaju. Vlastne si nepamätam na nejaku seriu v ktorej by rozhadanie ustrednej dvojky prinieslo nieco dobre. Namiesto Kodyho a Sama sa na nejaky cas dostane do popredia nova dvojka zlodejov (Leslie Cheung, Nina Li), ktory sa snad mali v pripade uspechu stat novymi ustrednymi postavami, ale ich postavy su uplne nezaujimave a nudne. Zapletka o paserakoch terakotovej armady je tiez nemastna neslana. Zaporak je asi nanevyraznejsi v celej serii. Este prva polovica filmu akotak funguje, ale v tej druhej uz sa deju len divne veci, ktore nudia. Vrcholom nudy je cela epizodka vo väzení. Aj co sa tyka vypravnosti, tak tento diel pôsobi dost lacno a klasicke akcne sceny za vela nestoja. Jedinou zachranou filmu su bitky, ktore mal na starosti Lau Kar Wing a aj ked nepatria k spicke, tak su solidne a obcas obsahuju nejaky narocnejsi chvat alebo kaskadersky kusok. Najviac sa predvedu Sam Hui, Conan Lee ako policajt, ktory najprv nahana ustrednu dvojku a zaporakov poskok Mark Houghton. Keby bolo vo filme aspon dvakrat tolko bitiek, tak by som mozno dal aj tretiu hviezdicku. Takto je vysledkom rozpacity diel s dobrymi bitkami a smutny pocit z toho, ze ste nakoniec radi, ze uz dalsie diely nevznikli. Ale aspon to nie je taka trapna tragedia ako trojka. 4/10. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak po x letech od první Bláznivé mise konečně dokoukán i poslední pátý díl. Bohužel film není ani tak vtipný jako dřívější díly (hlavně tedy ve srovnání s prvním), byť jednou jsem se fakt slušně od srdce rozchechtal. Akce už není tak přebušená, ačkoliv závěrečná bitka ve skladišti byla rozhodně suprová a hodně chybí hlavní původní hudba, ta by některé scény oživila...třeba cvičení ve fitku apod. Ale bylo moc fajn vidět tu hlavní dvojku, Sama a Codyjacka, byťs jinými jmény. A je zajímavé, že Karl Maka zde vypadá mnohem mladší než v předchozích dílech. "Přátelství navždy." ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tak se mi to konečně podařilo a po x letech jsem viděl tenhle poslední díl. Fanda už od děcka, ale pětka nikdy nebyla v tv a titulky taky nebyly, až dnes jsem je našel. Na jedničku a dvojku to sice prostě nemá, tak jako 3 a 4, ale i tak mě to moc potěšilo. Kody je pořád ten stejnej debil a Sam pořád ten floutek z ulice. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Sériu Bláznivých misií som v mládí veľmi miloval. A milujem ju dodnes. Kedysi dávno som samozrejme nevedel, že existuje nejaký piaty diel, pretože naši distribútori (či už oficiálni alebo neoficiálni :) skončili u štvorky a päťku jednoducho odignorovali. S "miernym" časovým odstupom (2006) sa mi však tento kúsok do rúk dostal. Bolo veľmi príjemné znova sa stretnúť zo starou známou dvojkou - Samom a Kodym. Bohužial, toto piate stretnutie sa veľmi nevydarilo. Nešťastná päťka má totiž veľmi kolísavú kvalitu. A spočiatku to vyzeralo tak nádejne... Minimálne do polovice je film výborný (veľmi silne evokujúci atmosféru a humor predchádzajúcich dielov), ale akonáhle "parťákov" zabásne Čínsky Rambo (Conan Lee), ide to dolu vodou. Pád z výšky aspoň čiastočne stlmí záver, ale aj ten je nemastný neslaný. Ťažký priemer a najhorší diel série. ()

Kubaso odpad!

všechny recenze uživatele

Jakkoliv byly předchozí díly infantilní a pitomé, měly něco do sebe. V pětce už chybí dokonce i to málo slušné, co zbylo ve čtyřce. Už žádné výbuchy, roboti a hlavně žádná zábava. Ústřední dvojice permanentně budí dojem párku teploušů a vynalézavou akci nahrazuje trapné kung-fu. Dokonce i to po čase opadne a díky šílené nudě se film prakticky nedá dokoukat do konce. Tohle teda bolelo. Kdybych se raději hodinu a půl šťoural v nose, bavil bych se o poznání líp. A taky by to míň bolelo. ()

wray 

všechny recenze uživatele

Ani 5ka nedosahuje uroven prvych casti, ale - ked uz porovnavam - lepsie ako 4ka :) Je to proste akcne becko, nic viac nic menej. Je tam stale kusok komedie, kusok kungfu, kusok scen ala James Bond ale dokopy je to len taky obycajny film. Davam 2 hviezdicky preto lebo to najhorsie zo serie Blazniva Misia bola podla mna 4ta cast. 5ka nie je nic uzasne ale - da sa to pozriet. (priznavam - pozeral som to iba preto ze som chcel mat Blaznivu Misiu kompletnu) ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Když jsem zahlédl jméno Lau Kar-Leunga na štítu pátého Aces Go Places, tušil jsem že půjde trochu do tuhého... Po čtvrtém dílu, kterým Ringo Lam úspěšně resucitoval upadající sérii přichází tenhle kung-fu ďábel s něčím co by se dalo nazvat ránou z milosti. Už v úvodu stihne rozhádat King Konga a Kodyjacka a přátelé na život a na smrt se po neúspěšné akci a rozkolu názorů rozcházejí každý jinou cestou. Jejich pověst však nebledne ani tři roky po této nešťastné události a tak budou mít brzy zaděláno na pořádné problémy. Bílá rukavice totiž ukradl čínský národní poklad - sochy terakotových válečníků a čínský Excalibur - meč z Xté dynastie. Z toho se však Bílá rukavice nebude radovat dlouho, protože se zjeví rodinné duo maskované za King Konga a Kodyjacka a díky pečlivě připravenému plánu se jim podaří meč ukrást. Všichni si samozřejmě myslí, že za tím stojí King Kong a Kodyjack (jehož žena a syn emigrovali do Kanady, takže je v tomhle díle neuvidíte) - noviny, Bílá rukavice, i čínská vláda vysílající svého Ramba (Conan Lee) začnou ty dva honit a oni se při tom do krve hádají... Zřejmě jste se při předchozím popisu moc nenasmáli a ani se vám nedivím, protože Aces Go Places 5 si na komedii pouze hraje. Poetiku a pracně budovaný styl předchozích filmů hodil Leung za hlavu a hází hrdiny z jednoho konfliktu do druhého. Nejdřív se pohádají o to jestli jsou lepší peníze nebo čest, pak musí soupeřit s mladou krví v podání nových zlodějíčků, kteří si hrají na jejich nástupce a nakonec skončí ve vězení. Tahle část už připomíná (navzdory neustálým narážkám na poprsí Niny Li) regulérní thriller a ta hrst vtipů, které Leung přihodí k dobru (nákup kulky je asi nejpovedenější, ten zbytek je ubohost) vás z letargie určitě nevytrhne. Jeho bratr Lau Kar-Wing, který zajistil choreografii akčních scén, je naštěstí rozumný a dostane i dost prostoru, aby předvedl co umí. Hlavně díky jemu těch sto minut překousnete, protože občasné bitky (zvlášť v King Kongově kanceláři) a finále uprostřed skladu plného pravých a falešných (živých) soch má solidní úroveň. Jen škoda, že s ním Lau Kar-Leung nedrží krok a kromě neustálého metání kameňáků, kterým se nikdo nesměje, se snaží i politicky znásilnit celý děj. Nejvíc to odnese stoprocentně čínský voják Conan Lee, který musí házet repliky ve stylu "ona bojovala líp, protože bojovala za vlast. Ale vy zřejmě své vlasti pomoct nechcete". Vrcholem je pak souboj čínský vs. západní meč, ve kterém se Leung zjevně vysmívá všem evropským šermířům. Je toho příliš, nad čím budete muset zavřít oči a i v těch povedených scénách je bohužel vidět, že si herci svoje party zrovna dvakrát neužili. Znuděným výrazům Samuela Huie a Karla Maky se ani nevidím. Maka napsal scénář k třetímu a čtvrtému dílu a na prvních dvou se podílel, takže když viděl, co mu s charaktery dělá Lau Kar-Leung, zřejmě prožíval na place opravdové peklo. Leslie Cheung a Nina Li v roli nástupců legendární dvojice jsou v tom tak trochu nevinně a Nina alespoň dobře vypadá. Když už nic jiného... Díky snaze Lau Kar-Winga a povedeným akčním scénám budu ještě docela mírný, ale Leung by si zasloužil pořádný výprask za to co provedl. Žádné dobré vtipy, žádná parodie čehokoliv, žádné bleskurychlé dialogy, jen podpásové gagy, které nejsou hodny ani bulharských televizních skečů. Není divu, že po pátém dílu se nad Aces Go Places definitivně zavřely vody filmového průmyslu (další dva filmy s těmito hrdiny už byly pouze odvarovými spin-offy). Smutný konec jedné legendy... 40% () (méně) (více)

Reklama

Reklama