Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Návštěvníci se podle plánu ubytují v místním hotelu jako geometři, kteří přijeli vyměřovat dálnici. Jejich sousedy tu jsou vyhořelí Bernauovi a představa, že má nablízku Adama, autora geniálních výpočtů, které zachrání ohroženou civilizaci budoucnosti, naplňuje akademika Richarda jistotou, že jeho vědecká expedice urychleně splní své poslání. Ale skutečnost je jiná. Adamův sešit s důležitými výpočty o přesunu kontinentů není k nalezení a přítomnost Návštěvníků budí v Kamenici nežádoucí pozornost. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 1983 bol natočený televízny seriál "Návštevníci" (Die Besucher). Vznikol pod režisérskou taktovkou Jindřicha Poláka. Je zložený z pätnástich samostatných, zhruba pol hodinových epizód. Je to rodinný komediálny sci-fi seriál, ktorý bol vo svojej dobe veľmi populárny. V poradí piata epizóda nesie názov "Hlavne nenápadne". Skupina vedcov z budúcnosti sa ubytovala v hoteli, v ktorom býva aj rodina Adama Bernaua. Keďže im vyhorel dom, tak prijali toto dočasné ubytovanie. Členovia expedície sú presvedčení o tom, že už čoskoro získajú zápisky o výpočtoch tohto mladého geniálneho matematika, pre ktoré prišli. Nie je to však také jednoduché. Veci sa komplikujú a návštevníci z budúcnosti začínajú na seba pútať nechcenú pozornosť. **** ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za pět pěticípých to bylo hned potom, co proběhl nácvik příjezdu do hotelu a následná srážka s realitou. Na hotel U Lva (vlastně ještě U lva)  jsem se velmi těšil, protože jsem si moc dobře pamatoval, jak v roli jeho podlézavého odpovědného vedoucího exceloval Jiří Císler. Dnes jsem si to připomněl a byl to mocný zážitek. Jiří Císler a Josef Bláha byli tím nejlepším z páté epizody a já se už těším na další pokračování. / Poučení: Nepodceňuj přípravná školení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ten Váš archív můžeme klidně vyhodit. Všechno je jinak." Takže přichází na řadu improvizace. Nejsem na to sice odborník, ale souhlasím s tím, že heslo "Hlavně nenápadně" se nejlépe naplňuje při producírování po náměstí v oblecích s nivelační tyčí a stativem. Ovšem tohle mělo další vynikající atributy ve formě "filmového" příjezdu do hotelu, úplatků, amarounů, likvidátoru či automatického parkování. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy si příslušníci VB prohlížejí plot přeřezaný v minulém díle dědou Drchlíkem, jsou vidět panty, na kterých se desky plotu sklápějí. (sebesta)
  • Michal (Jiří Datel Novotný) rozdrásá peřinu a pokoj je plný peří, avšak v dalším záběru už je vše uklizeno a žádná peřina nechybí. (sator)
  • Ve scéně při příjezdu před hotel je vidět na straně Josefa Bláhy v malém bočním okénku kameraman. (ledofredo)

Reklama

Reklama