Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediným úspěchem Richardovy vědecké výpravy je vlastně Adamovo věnování, které udiveně naškrábal do knihy, o níž netuší, že jsou to jeho budoucí „Paměti". Ještě jedna akce čeká návštěvníky. Složitě, ale přece jen, se jim podaří zabránit tomu, aby jejich fotografie vyšla v novinách. Havárie cisterny, k níž se přesně podle Kátiny předpovědi připletl děda Drchlík, je poslední událost, kterou návštěvníci v minulosti zažijí. Návrat do budoucnosti, kterého se expedice přece jen obávala, má neuvěřitelné zakončení. Vzít s sebou do budoucnosti dědu Drchlíka coby Velkého učitele a jisté alibi za nulové výsledky výpravy se ukáže jako skvělý nápad. Jen chvíli postál děda Drchlík u CML – CENTRÁLNÍHO MOZKU LIDSTVA – a budoucnost lidstva byla zachráněna. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizoda. Škoda, Návštěvníci mě fakt bavili. Stejně tak mě bavilo, když navigátor obvinil řidiče z chybné navigace, i to, že Archipenko vypadal jako Elektronek v seniorském věku. Šéfové z Metrostavu jistě v závistivém obdivu sledovali krtkování, paní Jouzová přišla ke koze jako slepý k houslím, ale já mám přece jen dvě stížnosti. Káťa byla v posledním dílu až neslušně zahalená a já stále nevím, jak a proč se humiduje. / Poučení: "Karas zahájí akci." "Proč já?" Protože zkušený vedoucí vždy deleguje pravomoci, aby mohl vše řídit zpovzdálí. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi poučný díl. Třeba já si pod jeho vlivem vždy beru do práce vodováhu a než začnu ťukat do počítače, vyrovnám si hlavu vodorovně se zemí, abych nepsal ptákoviny. V tomhle díle se více probírá humidování a já stále nevím, co to je. 1. zabere to delší čas, když Drchlíkovi říkali, ať si na to vyhradí celý den. 2. Bude to společenská zábava, když se to může dělat hromadně u předsedy. 3. muselo to být něco, co existovalo už v našich časech. 4. sex to asi nebude, páč na to by jednak Drchlíka nezvali a jednak všichni z budoucnosti měli značně asexuální chování. I ten věčně za děvčaty létající Datel byl platonik a kloaku si u nich evidentně nevysypával. Navíc v budoucnosti považovali nahotu za něco normálního a běžného, což vždy dokonale zničí jakékoli erotické vzrušení. 5. nebude to nic spojeného s alkoholem, páč v budoucnosti se nechlastá. Takže mi přijde celkem jasné, bude to nějaké společné kouření. Humidor je krabička na doutníky a návštěvníci se proti kouření nikdy neohrazovali, ani se mu nedivili. ()

Reklama

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavně nenápadně 🥰🥰🥰 No nevím nevím, ale to krtkování teda stalo za to...! Jinak tu slepici bych chtěl mít! 🥰🥰🥰 Tak hurá jsou zpět doma a dokonce i děda Drchlík žije, i když v budoucnu... Zatím doma měl pohřeb... Tak hurá Země je zachráněná a přitom stačilo dát "špalíček" pod CML 😅😅😅  Nejlepší byl konec jak chodil ze síťovkou plnou piva 🥰🥰🥰 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Na zítra se nezadávejte. Humidujeme u předsedy." Přestože delfíni Expedici Adam 84 zkritizovali, tak závěr byl vynikající. Krtkuje se, přemisťuje se v čase, slibuje se humidování, zachraňuje se Země a odlákává se pozornost žonglující slepicí. A Velký učitel opět válí. Jen doufám, že škody způsobené krtkováním uhradí Československá pojišťovna v plné výši ke spokojenosti všech poškozených. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 1983 bol natočený televízny seriál "Návštevníci" (Die Besucher). Vznikol pod režisérskou taktovkou Jindřicha Poláka. Je zložený z pätnástich samostatných, zhruba pol hodinových epizód. Je to rodinný komediálny sci-fi seriál, ktorý bol vo svojej dobe veľmi populárny. Posledná, záverečná v poradí pätnásta epizóda nesie názov "Návrat do budúcnosti". Expedícia vedcov z budúcnosti, ktorá bola vyslaná do roku 1984, aby získala informácie, čo môžu zachrániť planétu Zem pred fatálnou zrážkou s kométou v 2484, bola ukončená. Opustili minulosť aj spolu s veľkým učiteľom Drchlíkom, vrátili sa späť do svojej doby. No a práve pán Drchlík dokáže správne nastaviť Centrálny mozog ľudstva (CML), a tým pádom anulovať jeho správu o zničení Zeme. **** ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Návštěvníci omylem vysunou periskop v kině, tak na plátně ve filmové upoutávce je barová přestřelka z filmu Buldoci a třešně (1981). (Ganglion)
  • Při krtkování periskop vyjede na povrch pod nákladní Tatrou a tu celou zvedá. Přitom je zřetelně vidět lano, na kterém je ve skutečnosti Tatra zvedána za přední nárazník. Lano je nejvíce patrné v místě nad motorem Tatry, kde je za ním tmavé pozadí zastřešení stavby. Tam je vidět, jak se lano mírně posouvá doprava postupně s náklonem Tatrovky. (Cesty timem)
  • Návštevníkov víta raketoplán XB 28. Je to odkaz na československý sci-fi film Ikarie XB 1 (1963). (BufordTannen)

Reklama

Reklama