Reklama

Reklama

Muž proti muži

  • Itálie Da uomo a uomo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malý chlapec se stane svědkem vyvraždění své rodiny čtyřmi bandity. O patnáct let později se vydává vrahy najít a uskutečnit pečlivě připravovanou pomstu. Záhy se setkává s tajemným Ryanem, který má se stejnými bandity nevyřízené účty. Cesty dvou mstitelů se neustále kříží a navzájem si dokážou pomoci i z velmi prekérních situací. Kým ale Ryan doopravdy je? V době, kdy Sergio Leone slavil úspěchy se svou „dolarovou trilogií“, vznikl v režii Giulia Petroniho western, který z Leoneho čerpá a zároveň mu vzdává hold. Nechybí ikona žánru – Lee Van Cleef, dlouhé záběry, zpocené tváře, bravurně inscenované přestřelky ani Morriconeho hudba (hlavní motiv recykloval Quentin Tarantino ve filmu Kill Bill). (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, Ennio Mirrocone je lákadlo do každého filmu. A musím říct, že je úplně jedno, že se jedná o spagetti western, kde, se musím přiznat, neznám nikoho. Režisérem počínaje a herci konče. Stejně se ale Lee Van Cleef ukázal jako správnej ranař a John Phillip Law jakožto mladá americká kopie Terence Hilla taky nebyl k zahození. Nakonec je to sice klasická cesta za pomstou, ale v kulisách natolik zajímavých a s hudebním podkladem natolik kvalitním, že by byla škoda tento film jen tak přehlížet. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholů italské neleonovské westernové produkce, na nějž nás tu odkazuje takřka vše - vůdčí a drtivou hudbou počínaje a retrospektivními, s různými drobnostmi spojenými upamatovávacími prostřihy konče. V každém případě nejen Petroni, nýbrž i solidní, zatím ne úplně holohlavý Lee Van Cleef odvedli svoji práci na jedničku. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Režisér se vskutku evidentně snaží o mistra Leoneho a musím říci, že úplné zklamání to není. Morriconeho hudba ( hlavní motiv byl použit v Kill Bill v 5. kapitole ), pistolníci, drsné hlášky. Bohužel nikdy nedosáhne jeho režijní schopnosti gradace a dramatizace. Navíc některé hlášky Johna Phillipam Lawa působí někdy až nuceně a trapně. Moc se do své role nehodí, takový mladíček. Nikdo neumí podat hlášky jako Eastwood. Souboje jsou odfláklé. A po obrazové stránce je to slabé. Leone by z tohoto scénáře udělal minimálně čtyřhvězdičkový western. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o pomstě čerpající námět a téma z Leoneho vynikajících snímků a třeba i z klasických Sedmi statečných (bránění pevnosti Mexičany). I zde jsme svědky vyvraždění jedné rodiny, kde tragédii přihlíží malý chlapec, podobně jako Charles Bronson, když mu zabíjeli bratra. Je tu tajemná osoba v postavě Ryana (vtipný Lee Van Cleef, který tu má své opodstatnění) a především opět vynikající hudba od velikána Morriconeho. Kvalitní a napínavý western s pravou westernovou atmosférou, kde je nespočet přestřelek, vynalézavých a zajímavých situací, které se ale někomu na druhou stranu mohou zdát trochu nedotažené. Ano, některé souboje bych přece jen dotáhl o něco dál, zde se přikláním k názoru Roba Roye, který píše, že jsou odfláklé. No, někteří ti parchanti by zasloužili určitě o dost krutější a vynalézavější smrt, než jen prosté a sprosté zastřelení na dálku! Ale to je věc názoru, asi si to tak režisér přál. Jinak jde samozřejmě stále o jeden z těch nejzdařilejších spaghetty westernů. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Western přesně podle pravidel, tak takový je Muž proti muži. Mně se tam promítal Limonádový Joe se Sedmi statečnýma. Pro roli Billa mohli přece jen vybrat jiného herce, tenhle byl nevýrazný a extra moje sympatie nevzbuzoval, ale budiž. Hudba byla jako vždy u Morriconeho vynikající. Nuda to není a za mě je to trojka jak vyšitá. Ruleta 2018 ()

sud 

všechny recenze uživatele

Námětem nepřekvapující, ovšem svižná a napínavá westernová podívaná s vynikajícím Lee Van Cleefem v hlavní roli. Spaghetti western ač ne od Leoneho, přesto mu ostudu nedělá. P.S.: Boty za plentou - to je jeden z nejlepších westernových nápadů, co jsem viděl. 80%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Katastrofální dabing, ve kterém se herci s výjimkou Aloise Švehlíka a Karla Heřmánka snad ani nesnaží podávat nějaké výkony, naprostá většina zvuků zaniká, Morriconeho hudba zrovna tak a vypjaté scény, jako je ta úvodní, se mění v ubohou frašku vzbuzující maximálně posměch. Tak v takovém podání nám Česká televize nabídla tenhle spaghetti western, který bude v původním znění dost pravděpodobně lepší. Ačkoliv nemám stahování filmů příliš v lásce, takováhle odfláklá práce mě k tomu prostě donutí. Třikrát fuj. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zopár skladieb, ktoré Morricone zložil pre tento film mám už roky napočúvané z jeho menej dostupnej westernovej výberovky. Morricone to s westernami vedel a jeho hudba i tu výrazne pomáha celkovému dobrému dojmu. Film je o pomste , neprináša nič nového ani prevratného, ale poteší solídny výkon "Krásnoočka" - Lee Van Cleefa, pekné exteriéry a mnoho na castingu šikovne vybratých "ksichtov", ktoré vedel dokonale obsadzovať hlavne do menších rolí S. Leone. Tento western sa na jeho tvorbu chce strašne podobať a aj sa mu to celkom darí, ale Leone bol len jeden. Aby to bol výborný western, muselo by sa zopár vecí zmeniť, no najviac prekáža postava Billa. Slabšie štyri hviezdy, hlavne kvôli hudbe. Inak skôr priemer. 70%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jedná se o nejlepší western v podání samotného Cleefa....blonďatý Law mu zdatně asistuje coby pomsytchtivý pistolník a netuší, že vše oba dva přátele svede k souboji, neboť Lee byl u brutálního vyvraždění jeho rodiny před lety.....podkresleno barvitou skvělou hudbou od Mistra "M".....dává opravdu dobré tušení dobrého westernu... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Další z řady povedených westernů italské provenience, který těží z ikonického herce tohoto žánru, Lee Van Cleefa, ale také z hudby fenomenálního skladatele Ennia Morriconeho. Příběhově však Muž proti muži také nezaostává a nabízí slušnou podívanou, u níž není prostor pro nudu a fanoušky westernů dozajista potěší. U mnohých scén jsem si vzpomněl, že jsem tento počin kdysi před mnoha lety viděl, ale už jsem si nedokázal vzpomenout, v jakém snímku to bylo. To však vypovídá o tom, že se jedná o pasáže, jež umí utkvět v hlavě i na řadu roků. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Lee Van Cleef je prostě borec, parádní cesta za pomstou, která svižně ubíhá. Naprosto skvělá Morriconeho muzika. Tarrantino ji použil pro svůj Kill Bill Vol.1 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný western úzkostlivě dbající na dodržení všech pravidel žánru. Děj se odehrává ve stále téměř stejných smyčkách vzájmného nechávání se na holičkách a zachraňování, až k přece jen mírně překvapivému závěru. Kdo moc nečeká, bude spokojený. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvú polovicu som si hundral popod nos, že v hlavnej úlohe mal byť Terence Hill, že tie detaily očí sú až príliš okatým okukávaním od Leoneho a že to je proste iba ďalšia tuctová revenge story s drsnými ksichtmi. Čo čert nechcel, ono sa to nakoniec rozbehlo tým správnym smerom, prišli aj nejaké tie zvraty a príbeh sa stal relatívne pestrým. K slovu sa dostal aj čierny suchý humor. Dostal som, čo som chcel, takže podľa toho aj budem hodnotiť a nebudem strieľať filmu zbabelo guľku do chrbta. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nalezneme tu všechny atributy italowesternu a řadu herců, které známe z leonovek. Rovněž Morriconeho hudbu. Ale dohromady nejde o nic více než průměr, chybí opravdové filmařské umění (i když je tento spaghetti u fanoušků oblíben). Podle mne postrádá dějový spád a gradaci, všechny chutě jsou tak nějak rozmíchané od začátku až do konce, takže konečný produkt je nevýrazný a mdlý, jako dort od pejska a kočičky. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Priemerný western, ktorý ťaží z Lee Van Cleefa a Morriconeho hudby a na priemernú úroveň ho zráža postava Billa, časť dialógov a nevydarený dabing. Ale nejde o žiadnu katastrofu, pretože film má všetky atribúty westernu a kto je fanúšikom tohto žánru, si príde na svoje. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře uvařené špagety, na které bohužel Petroni v závěru kydne porci slapstickové šlehačky. Počáteční krutosti jsou postupně obrušovány hrany jemným humorem, zůstalo-li by však jen u toho, byl bych maximálně spokojen. Finální střet dobra se zlem už však získal až křečovitý komediální nádech, škoda. Jinak je tu totiž spousta prachu, potu, špíny, spalujícího žáru a drsňák van Cleef, kterému zdatně sekunduje ocelooký archetyp italského westernu v podobě Johna Phillipa Lawa. Je až s podivem, že jeho působení v "prašném" žánru se omezilo pouze na tento film. Velká spokojenost jen s mírnou vadou na kráse, čtyři silné hvězdy. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Teda, ještě že každý z těch padouchů měl tak výrazné a neopakovatelné poznávací znamení (náušnice, tetování atd.) a ještě ho tak ochotně během úvodního přepadení ukázal. To bylo opravdové štěstí :-) Pak by se nebylo komu mstít a to by byla veliká škoda, protože Muž proti muži je velice zdařilý western, nad kterým se tyčí dvě veliké osobnosti, dvě slavná jména spaghetti westernů: Lee Van Cleef a Ennio Morricone. Jeden předvedl přesvědčivý výkon a druhý podpořil snímek podmanivou hudbou. Ale nejsou to jen tito dva ostřílení westernoví borci, protože Muž proti muži dále nabízí sebejistou režii a především velice zajímavý a napínavý scénář plný zvratů. A když se k tomu všemu ještě přidá John Phillip Law se slušným hereckým výkonem, tak snímku není skoro co vytknout. Tedy až na hodně teatrální pády zastřelených padouchů, které mi docela výrazně kazily jinak skvělý zážitek. ()

Reklama

Reklama