Reklama

Reklama

Muž proti muži

  • Itálie Da uomo a uomo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malý chlapec se stane svědkem vyvraždění své rodiny čtyřmi bandity. O patnáct let později se vydává vrahy najít a uskutečnit pečlivě připravovanou pomstu. Záhy se setkává s tajemným Ryanem, který má se stejnými bandity nevyřízené účty. Cesty dvou mstitelů se neustále kříží a navzájem si dokážou pomoci i z velmi prekérních situací. Kým ale Ryan doopravdy je? V době, kdy Sergio Leone slavil úspěchy se svou „dolarovou trilogií“, vznikl v režii Giulia Petroniho western, který z Leoneho čerpá a zároveň mu vzdává hold. Nechybí ikona žánru – Lee Van Cleef, dlouhé záběry, zpocené tváře, bravurně inscenované přestřelky ani Morriconeho hudba (hlavní motiv recykloval Quentin Tarantino ve filmu Kill Bill). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře uvařené špagety, na které bohužel Petroni v závěru kydne porci slapstickové šlehačky. Počáteční krutosti jsou postupně obrušovány hrany jemným humorem, zůstalo-li by však jen u toho, byl bych maximálně spokojen. Finální střet dobra se zlem už však získal až křečovitý komediální nádech, škoda. Jinak je tu totiž spousta prachu, potu, špíny, spalujícího žáru a drsňák van Cleef, kterému zdatně sekunduje ocelooký archetyp italského westernu v podobě Johna Phillipa Lawa. Je až s podivem, že jeho působení v "prašném" žánru se omezilo pouze na tento film. Velká spokojenost jen s mírnou vadou na kráse, čtyři silné hvězdy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně zklamání. Naštěstí to má konečně scénář, ale stejně jde o směs několika westernů (Sabata, Sedm statečných aj.), kde ani ta Morriconeho hudba není až tak úchvatná. A ne každý modrooký blonďák má charisma Franka Nera, Terence Hilla nebo Clinta Eastwooda - Law vypadá spíše tak nějak vykuleně, i když se snaží o drsný pohled, a to každou scénu s ním jakožto mstitelem zabíjí. Dobrý je sice ten vztah Van Cleef - Law, ale zbytek je taková žánrová selanka bez nápadu. A s chybami v obraze, až to bolí: brána, kterou vyhodí bandité do luftu, je na konci opravená a bez známek ohně, mexičtí sedláci zabití během prvního nájezdu nikde neleží, stejně jako potom ty desítky banditů, kterých byl posléze snad nekonečný počet - ani mrtvoly těch před branou, ani těch za branou, čistý dvorek. Asi je odvál písek. Plus občas podivné skoky v příběhu. Nebyl to špatný western, ale přišel mi zbytečně zdlouhavý a bez většího nápadu. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nalezneme tu všechny atributy italowesternu a řadu herců, které známe z leonovek. Rovněž Morriconeho hudbu. Ale dohromady nejde o nic více než průměr, chybí opravdové filmařské umění (i když je tento spaghetti u fanoušků oblíben). Podle mne postrádá dějový spád a gradaci, všechny chutě jsou tak nějak rozmíchané od začátku až do konce, takže konečný produkt je nevýrazný a mdlý, jako dort od pejska a kočičky. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle všechno jsem už viděl. Sice v jiných filmech. A také už slyšel. Rovněž v jiných filmech. Nakonec jsem to vnímal jako parodii a děj jako sérii gagů, Tak třeba při závěrečné bitvě, při které začínají útočníci zaujímat postavení v plném slunci a pod přímou palbou místo toho, aby to udělali v klidu v noci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvú polovicu som si hundral popod nos, že v hlavnej úlohe mal byť Terence Hill, že tie detaily očí sú až príliš okatým okukávaním od Leoneho a že to je proste iba ďalšia tuctová revenge story s drsnými ksichtmi. Čo čert nechcel, ono sa to nakoniec rozbehlo tým správnym smerom, prišli aj nejaké tie zvraty a príbeh sa stal relatívne pestrým. K slovu sa dostal aj čierny suchý humor. Dostal som, čo som chcel, takže podľa toho aj budem hodnotiť a nebudem strieľať filmu zbabelo guľku do chrbta. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama