Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Dawson má pocit, že život je báječný. Jede se svou snoubenkou Rae na romantickou dovolenou, a to ve zbrusu novém autě-veteránovi, po kterém dlouho toužil. Radostný pocit ho však má brzy opustit, protože den, jenž právě začal, rozhodně nepatří k těm, které lze označit za vydařené. Nejprve se jeho přítelkyni udělá nevolno a Michael musí zastavit u osamělé benzinové pumpy Sip&Zip v poušti nedaleko Las Vegas. Vzápětí se jí udělá nevolno znovu, když zjistí, kolik historický vůz stál, a zejména, za co ho Michael koupil. Utratil totiž na jeho koupi všechny peníze, které měli na účtu odloženy na koupi nového domu. Rae prohlásí, že to je konec, že už Michaela nechce vidět a ujede mu s partou pohledných kovbojů, které si u benzínky stopne. Vzápětí přijde Michael také o auto, které ukradne pohotový zloděj a Jack, prostoduše vypadající majitel obchodu, který je součástí benzínky, nejeví příliš ochoty k pomoci. A tak se městský chlapec ocitne u odlehlé benzínky, v kapse má posledních pětatřicet dolarů a jen několik hodin na to, aby dostihl svou milou, a omluvil se jí natolik přesvědčivě, aby mu odpustila. Michael má pocit, že horší už to být nemůže. Skutečnost ho vzápětí přesvědčí o opaku. Do obchodu, vtrhne trojice banditů, kteří ho chtějí vyloupit. Je to jejich první loupež a rozhodně neprobíhá tak, jak si představovali. Pravdu řečeno, je pořádně zpackaná. A to nejen proto, že vzápětí se čirou náhodou objeví Beaumont, zástupce místního šerifa Pembryho. Než se kdo naděje, je benzínka v obležení hyperaktivní venkovské jednotky rychlého nasazení, která je sice dobře ozbrojená a dychtivá, ale má poněkud omezené finanční zdroje, takže například místo slzného plynu musejí použít skunka. A aby toho nebylo málo, objeví se reportéři a davu čumilů, které si před obchodem rozloží svá zahradní lehátka. Uvnitř benzínky se mezitím odehrává poněkud neklasické drama zabarikádovaných lupičů, kteří drží několik rukojmí a vyžadují tradiční výkupné a volný odchod do Mexika. Jsou totiž naprosto neschopní, a pokud chce Michael dostihnout Rae dřív, než se dostane na letiště a zmizí z jeho života definitivně, musí vzít věci v obchodě do vlastních rukou, uklidnit lupiče, zejména jejich vůdce Rodrigeze, a ujmout se místo nich vyjednávání. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Příjemná crazy komedie o jedné pumpě v poušti, jednom přepadení a v neposlední řadě také o jedné příručce FBI. On je vlastně vtipný jen střed snímku, začátek a konec je tu spíše jako vata, ale celkově se jedná o slušný počin s nevyrovnaným tempem a pár skvělými gagy. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie má podle mě nespornou výhodu, že její tvůrci zvolili naprosto vynikající prostředí, ve kterém se bude odehrávat. Ono už samo o sobě nápad dát děj na benzínku je zajímavý, ale když je to navíc benzínka, která se nachází v poušti někde nedaleko Las Vegas, tak je to naprosto dokonalé. Nechybí zde zajímavé a vtipné postavičky, ale excelují tedy především policisté a obzvláště šerif, který teprve nyní je nucen vybalit z fólie příručku jak vyjednávat se zločinci, dále se rozhodne během bílého jasného dne odpojit přívod elektřiny do benzínky, a naprosto geniální je scénka, kdy se rozhoduje, zda přistoupí na požadavky únosce a je limitován omezeným množstvím finančních prostředků. Ale není to jen šerif, kdo mě zde dokázal rozesmát, vtipný byl i amatérismus lupičů, postarší manželé, kteří zásah policie u benzínky sledovali jako by byli v kině, a pobavila například také záměna hlavního hrdiny za Mika Tysona nebo chips, který způsobil hlavnímu hrdinovi řezné zranění na obličeji. Zkrátka tahle šílená komedie překypuje geniálními a hodně dobře fungujícími nápady a já jsem se v jednom kuse královsky bavil. Je to prostě super komedie, kterou stálo za to vidět. V tomto případě se geniálně spojilo velice atraktivní prostředí s vtipným námětem a výsledkem je z mého pohledu nezapomenutelná komedie, která si ty čtyři hvězdy, které jí uděluji, opravdu zaslouží. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hromada zábavy.Tak by se dal charakterizovat tento snímek.Všechen děj se točí okolo jedné benzínky v poušti,ale i tak je na co se koukat.Skvělý herci,skvělé scénky a skvělý humor Jamieho Foxe.To jsou hlavní klady,proč si tento film nenechat ujít ()

kyselina 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně druh komedie, který mi absolutně nic neříká. Nejsem schopná se zasmát naprosto žádnému rádoby vtipu, o hereckých výkonech se nedá mluvit, jediný "herec" je tam snad jen "nezkažený" kluk u automatů a milovník Puffa Daddyho... ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Když se nad tímto filmem zamyslím, je to opravdu silná blbina. Ale i tak jsem se po celou dobu filmu nadšeně bavil. O tom prostě crazy komedie jsou. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Ďalší film Jamieho Foxxa, ktorý by ste si mali nechať ujsť. Film je celý zmätočný, zápletka divná a aj herci hrajú podpriemerné. 4/10 ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

"Tady máš šlehačku a postarej se o kameru" a borec místo, aby ju posprejoval, po ní metne celou tu šlehačku a pak se raduje když se trefí :D ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Naprosto nudná rádoby-komedie, snad ještě víc povrchní než ostatní kousky tohoto druhu. Nápad není špatný, ale provedení ubohé. Jediný opravdový herec, který se snaží je Jamie Foxx. Jake Busey nemá šanci řádit jako obvykle a krásnou Niu Long režisér poslal úplně pryč. Leitmotivem tohoto snímku tak není dobrá zábava, ale modní vyobrazení bílých obyvatel středozápadu jako imbecilních buranů a hispánců a černochů jako těch dobrých a neškodných týpků. Nějak mi tak uniká, proč toho mexikána pustili, když přepadl s kamarády obchod. Odpověď zná však zřejmě pouze pan režisér. ()

voltamper 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre som sa pobavil. Fajn humor, miestami aj inteligentny, vyborna oddychovka. Komediu z toho nespravil Jamie Foxx, ale prave naopak - vsetci ostatni :-) Najoblubenejsia postava bol pre mna potetovany koziak. ()

Reklama

Reklama