Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry Lever zemřel za poněkud podivných okolností a příčin, které jsou poněkud nejasné. Mohla ji totiž způsobit srdeční vada, přemíra vanilkových koktejlů v místním podniku rychlého občerstvení, ale také bitevní vrtulník AH-1 Cobra, který ho nečekaně začal pronásledovat, donutil ho opustit auto a utíkat v dešti kulek. A možná od všeho kousek. Důvodem proč si Henry tak často dával vanilkový koktejl však zdaleka nebyla láska k mléčnému nápoji, ale spíše servírka Sally Jackson, která tu pracuje u výdejního okénka, čeká jeho dítě a chtěla se s ním rozejít, protože až do okamžiku, kdy se situace "poněkud zkomplikovala" netušila, že je ženatý. A zatímco vdova místo truchlení nad mrtvým usilovně pátrá po totožnosti manželovy milenky, její synové z předchozího manželství Angus a Dorian mají své starosti. Oba jsou totiž příslušníky Národní gardy a piloty vrtulníku AH-1 Kobra. Někdo z malého města byl totiž napojen na jejich frekvenci, když se pokoušeli vystrašit nevlastního otce a přinutit ho k tomu, aby se vrátil k manželce. Nepohodlným náhodným svědkem je shodou okolností opět Sally, která díky porouchaným sluchátkům občas slyší místo pokynů z kuchyně například vysílačky řidičů kamionů, různé rozhlasové stanice. Angus navrhuje dívku odstranit, Dorian má však lepší nápad. Proč ji zabíjet, když se s ní může oženit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Roztomilá Drew Barrymore je jedním z mála důvodů, proč dám tři hvězdy. Film jinak neoplývá příliš silnými hereckými výkony a ani děj není bůhví jak zajímavý. O to horší je, že ani komedie není příliš silná. Ale ano, našel jsem tam momenty, kdy jsem se smál fakt hodně. Je to takové příjemné, nenáročné trávení času u kterého není nutné příliš přemýšlet. A D. B. vám ho zpříjemní na maximum. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud Vám Drew Barrymore a Luke Wilson něco říkají, tak počítejte s takovým komediálním odschoolkem z devadesátýho osmýho. Nic nového pod sluncem, kromě sem tam nějakýho drsnějšího vtípku. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Luxusní šílená komedie (a když říkám šílená, tak to myslím jinak, než si myslíte vy) se suprovým obsazením. Nemá třeskuté vtipy, a vývoj filmu není ani nijak překvapivý, ale je to příjemná podívaná, kterou si už kvůli sladké Drew obvykle nenechám ujít. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Poměrně originální černá komedie, která (spolu s filmem Galaxy Quest) signalizuje, co vše se skrývá v televizním režisérovi Deanu Parrisotovi. Catherine O´Haraová tradičně znamenitá. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jake busey a Catherine O´hara nemají jako dva ujetý šílenci chybu...A Luke Wilson je zase tak roztomilej...! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Priemerna cierna komedia s ironickym humorom. Objavilo sa tu par drobnych chyb, hlavne na konci filmu, ked Angus sedel v helikoptere a pri tociacej sa hlucnej vrtule oproti nemu z auta na neho vyprava jeho brat Dorian, prekvapivo mu Angus rozumel, co je v skutocnosti nemozne, ale potesila ma mala drobnost. Opät som po dlhej dobe videl herecku Catherine O´Hara, ktoru som si zapamätal ako Kevinovu matku z komedie SAM DOMA. Na sobotne popoludnie mozno pohodova komedia, ale nie je to nic extra... 12.07.2008 _______ Drew Barrymore - (Sally Jackson) +++ Luke Wilson - (Dorian Montier) +++ Jake Busey - (Angus Montier) +++ Catherine O´Hara - (Beatrice Montier) +++ Hudba: Rachel Portman +++ Produkcia:Lawrence Kasdan, Barry Levinson +++ ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Nic moc film, který zachraňovali jen skvělí Wilson s O'Harovou. Barrymoreová s Buseyem mi spíše lezli na nervy, i když je pravda, že Drew nemám rád skoro nikde... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemně ulítlá černá komedie, která si ty slabší 4 hvězdy zaslouží. Nejde o žádnou řachandu, děj se rozvíjí pomaličku, ale má to hrozně dobrou kameru (nejen scény s vrtulníkem na začátku, kdy je to jak ze scifi), ale i celkově takový příjemný, pohodový feeling. A to Drew moc nemusím. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dala bych 2 hvězdičky, ale jelikož Catherine O'Hara byla vážně naprosto dokonalá bláznivá mrcha, tak ta jedna hvězda je jen pro ni. Je to taková průměrná černá komedie, zasmějete se, ale moc Vám to do vínku nedá. Zítra už si nebudu pamatovat o čem ten film byl, to je velké mínus na tomhle filmu. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Táto absurdná satira sexu, súrodeneckého súperenia, oidipských väzieb, vražedných fantázií má prinajmenšom ten správny postoj. 6/10 ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to přišlo ujetý a pak vlastně taky. Ale má to pár prima nápadů a černej humor trčí na všechny strany. Obzvláště závěr. "Manželka tvého otce je tvoje babička, i když tu moc vídat nebudeš. Ale chtěl bych, aby jsi poznal mého bratra, teda, až ho pustí z ústavu..." ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Film, jehož nejzásadnější scénou je okamžik, kdy se Angus učí počítat do čtyřiceti. Takže jediné, co mohu doporučit, je, abyste co se doma usmaží, obzvlášť pokud je to květák na hlavě Drew Barrymore, snědli příště raději u jiného filmu. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Tak trochu černá komedie, která nesměle brousí i do romantických vod, má slušný rozjezd ...a zbytečně roztahaný dojezd. Luke Wilson, zmítaný mezi rodinou příslušností a romantickými city ( z počátku ale hlavně střízlivým rozumem ) je vyloženě výborný stejně jako šílená matka O´Haraové. ()

Kaja 

všechny recenze uživatele

Úplně skvělá černá komedie se skvělými herci a to ať Lukem Wilsonem, který je mňam mňam nebo Jakem Buseym jako totálním pošukem.. ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá oddychovka. Proslov v porodnici na konci nemá chybu: "Víš, tvoje máma nebyla vdaná za tvého tátu, ten byl ženatý s tvou babičkou - tu teď asi často neuvidíš. A já jsem tvůj nevlastní bratr, ale rád bych byl i otec. No nic, rodina je to nejdůležitější" :-) :-) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Luke Wilson (aneb neprekonatelna legenda z Akt X, pamatujete?), zrzava Drew a moje oblibena Catherine O'Hara. Tri hvezdy. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Catherine O'Hara je velmi praštěná matka co se snaží Jakea Buseyho uhnat až skoro k vraždě. Ale je tady láska Luka Wilsona k Drew Barrymore, která všechno zachrání. Docela dobrá komedie na nedělní odpoledne. ()

Reklama

Reklama