Reklama

Reklama

Kdo přežije - Austrálie

(série)
  • USA The Australian Outback

Obsahy(1)

Tentokrát se tvůrci americké reality-show SURVIVOR přenesli do australských pralesů, nabízejících svoje přirozené krásy, nebezpečí a jedinečné prostředí. Šestnáct lidí, kteří se navzájem neznají (a během letu do Austrálie ještě nevědí, co je čeká), je záhy rozděleno do týmů. Do dvou kmenů, pojmenovaných po domorodých slovech - Ogakor (klokani) a Kucha (krokodýli). Ty hájí své barvy, zelenou a modrou. Přes stále se měnící vztahy, intriky, nedostatky jídla a vody, nemoci a mnohé další nástrahy kolektivního života lidí, mnohdy zhýčkaných civilizací, v nedotčené přírodě, se oba kmeny pokaždé setkají v disciplíně, která prověří schopnosti všech. Poražený tým vždy odchází na kmenovou radu, kde jeden z nich musí ze hry ven. Vyřazováním a nešťastnou náhodou, při níž se zraní jeden z konkurenčního kmene a soutěž pro něj končí, se do výhody dostává Ogakor, to je právě ve chvíli spojení kmenů v jeden jediný - Barramundi, kam se dostane deset nejlepších. Tady už každý hraje jen za sebe.

Tato velmi úspěšná dobrodružná reality-show ukázala schopnosti lidí přežít v divočině, od týmové soudržnosti až po (leckdy dost laciné) intriky. Jistě si svého času připoutala do křesel nejen milovníky žánru. Vítězkou se stala Tina Wesson, z finále odešel poražen Colby Donaldson. (Nihlathak)

(více)

Recenze (97)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY Kucha vs. Ogakor, aneb tým dobrosrdečných naivů co všichni táhli za jeden provaz vs. tým mazaných sviní a tupých kovbojů. No, jednoho tupého kovboje. Víceméně mírumilovné žití ve kmeni Kucha narušovala akorát příležitostná hádka vegetariánky Kimmi a hlučné trenérky Alicie o zabíjení slepic, proto Kucha vcelku výrazně drtila disharmonický Ogakor. Tam mrška Jerri vytvořila alianci čtyř sestávající z ní, ňoumy Mitchella, miloučké tiché Amber (oh my god, it is soooo good!!!) a namyšleného svalouna Colbyho, hezky manipulovala, obvinila Kela, že žvýká sušené hovězí, pak vyřadila nejstarší členku Maralyn.. Měla rozehranou fajn hru, kterou ale překazila Tina, sympatická mamina, které se nelíbilo, že neomalená Jerri vládne kmeni, a tak s Keithem přesvědčila Colbyho, aby se místo toho přidal k nim, což tupoun Colby pochopitelně udělal. Potom Jerri polil kýblem vody, hodil s ní na zem z asi dvoumetrové výšky a při soutěži jí řekl, že se má jít oběsit. Gentleman za všechny prachy. S Mitchelem pryč a v situaci Ogakor 5 vs. Kucha 6 se zdálo, že Ogakor se všemi jeho zajímavými osobnostmi bude rozmetaný, na(ne)štěstí vůdce Kuchy Michael spadnul do ohně a musel být evakuován, takže došlo ke sloučení 5 vs. 5 a sebekontrolující se Ogakor dokázal využít situace a přelstít Kuchu. Pak už víceméně šlo jen o hru Tiny, která rozhodla, že první půjde Alicia, která holt byla velkou hrozbou. Potom přišel podraz na Jerri (ouvej), který zosnovala, protože chtěla ve hře déle udržet sluníčko Elisabeth a tatíka Rodgera. Potom už přišlo jen odstřelování kachen na střelnici, a ve finále proti sobě stáli mastermind Tina a atlet Colby, naštěstí porota rozhodla správně. Vítěz: 4* - nenápadnější osobnost než vítěz první, tišší strategie, ale po celou dobu hra pevně v rukou a zasloužilá výhra. TOP 20: Jerri Manthey. Oblíbenci: Tina Wesson (ocelová magnólie), Rodger Bingham (dobrosrdečný tatík), Elisabeth Filarski (tehdy ještě normální...), Amber Brkich (modrooká liška) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová várka příběhu reálných televizních trosečníků, tentokrát z australské buše. Znovu se podařilo vyselektovat pro soutěž zajímavé typy, tentokrát navíc není nouze ani o nečekané zvraty, v nichž televize prsty neměla (živelné pohromy, náhlé zranění jednoho ze soutěžících atd.). P.S.: Kdo vydržel pouhé dva díly, nemá ani nejmenší ponětí, o co běží. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Austrálie je jedna z nejlepších sérií vůbec. Úžasní soutěžící postupně rozehrávají nebezpečnou hru, která je může smést stejně, jako jejich soupeře. Všechno to skončí jinak, než se na začátku zdá a to je perfektní. S vítězem jsem tak spokojen nebyl, ale to je pouze můj osobní názor. Let´s go Ogakor, Let´s go Amber... :-)) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Austrálii se na rozdíl od Bornea casting povedl na výbornou, takže si svého oblíbence najde opravdu každý. Muž, žena, starý, mladý, klaďás, záporák. To všechno tady je. Od začátku mi byl bližší kmen Kucha, ale nucený odchod Micheala vše změnil a zároveň stanovil jeden z nejsilnějších momentů historie této soutěže. Měl jsem slzy v očích. Na druhou stranu musím uznat, že i vyřazení mrchy Jerri bylo na škodu, protože pak se z toho stal spíše drsný rodinný výlet, kde si spravedlivě zvolí svého vítěze. I tak jsem byl velice spokojený. Elisabeth je tou nejúžasnější bytostí, kterou jsem v Survivoru viděl, dokonalá po vnější i vnitřní stránce. Dalším silným momentem bylo sebeobětování Rodgera právě pro Elisabeth. Mrazilo mě a on si právem vysloužil místo mezi mými oblíbenci. Colbyho osudová chyba mě překvapila, ale zřejmě je to zásadový člověk. Favorit: Elisabeth, Oblíbenci: Colby, Michael, Rodger, Amber. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nové prostředí, tváře i úkoly, které vedou k vytoužené odměně 1 milionu dolarů. Oproti první sérii v Borneu, je Austrálie více dramatická, akčnější a na oko méně konspirační. Zatím nejsympatičtější sloučený kmen. Ta hladovka byla opravdu drsná a já bych to asi nevydržel, jelikož bez jídla jsem jak pes. 75% ()

mysicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

survivor mě dostal až při současném opakování na "kůlu".. guatemala.. panama.. cookovy ostrovy.. nedalo mi to a pokračuju ve stahování počátečních sérií.. borneo bylo opravdu dobré.. ale páááni! austrálie!!! tak to bylo něco.. neuvěřitelná, dobrodružná série, s velkou koncentrací sympatických lidí.. opravdu bude svojí výtečností austrálie překonána?? a teď mě omluvte.. mířim do afriky! ("ocelová magnólie" byla nejlepší! díky tomovi za vypůjčení úžasného názvu pro úžasnou bytost..) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná série, jedna z nejdrsnějších po sránce přežití, které jsem zatím viděl. Trocha strategie tu je taky, ale hlavně tu dominují přírodní živly (oheň, voda), které dají soutěžícím setsakra zabrat. Tady se ještě tvrdě přežívalo, v mnoha novějších sériích je to už jen hlavně o sociální stránce hry a nějaký to přežití je jen béčková záležitost. Nicméně nemůžu říct, že by mě tato série po soutěžní stránce nebavila, bylo to zajímavé od začátku až do konce a to nejen kvůli "zásahům" přírody nebo nehodám, které se soutěžícím staly, i sociální stránka hry se začíná poprvé pořádně rozjíždět. Navíc to prostředí bylo úchvatné a soutěžící představovali velmi zajímavý mix. Možná chyběli výraznější záporáci, ale jak už jsem říkal, tahle série je stále ještě spíše o přežívání v nehostinných podmínkách než o "kudlách v zádech". PS: Vítěz měl být ten druhý z finálové dvojky. ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak prvních 6-7 dílů mě moc nebavilo. To jsem se docela nudil, až jsem zvažoval, jestli na to přestat koukat nebo ne. Rozhodl jsem se to dokoukat a nelitoval jsem. Další díly už byly pravý Survivor. Překvapivě jsem si tady neoblíbil pořádně nějakého hráče. Ale oblíbil jsem si více tým Kucha, kromě dvou hráčů a pak jsem začal trochu víc fandit Elisabeth. Finálová dvojka byla v pohodě a vítěz byl taky v poho. Nejlepší řada to není, ale i jak u této řady, tak u ostatních jsem se skvěle bavil. Nejméně oblíbený hráč: Jerri. Oblíbený tým: Kucha. Oblíbený hráč: Elisabeth. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR možné SPOILERY TV/// Soutěžící 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// PLUS: kde začít s klady, především velký pokrok ve zpracování celého pořadu, je tu spousta prvků, které známe dodnes, výborní a mnohdy sympatičtí soutěžící, řekněme že s poslední sedmičkou soutěžících jsem byl velmi spokojen, to stejně platí o posledních pěti, je tu velmi sympatická Elizabeth a podle ohlasu jeden z nejoblíbenějších soutěžících Colby MÍNUS: moc špatných věcí nebo nezajímavých momentů tu nenajdete, ještě tu sice chybí prohození členů v týmu, ale to jsou jen drobnosti***Celkem 87%***Hned druhá řada příjemně překvapila. Je tu vidět velký vzestup oproti první řadě. Výběr soutěžících je velice zdařilí a celkově soutěžící působí jako milá parta, což určitě nebyl záměr tvůrců, ale občas se tak lidi sejdou. Myslím že je to pro mě jako diváka lepší než když bych polovině z nich nefandil a druhá polovina mi byla lhostejná. Navíc tato řada přináší spoustu emocí, což je jen a jen dobře./// PS: zajímavé na druhé řadě je i to, že soutěžící oproti jiným řadám opravdu hodně strádali, patří jim tedy obdiv. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi je to moje chyba, ze jsem se k prvnim seriim dostala az po shlednuti tech pokrocilejsich, takze mi to pripadalo tak nejak roztahane a polopaticky vysvetlovane a zkratka... nevychytane a nedotazene. Mladsi Jeffik je sladky, ale je jeste nezkuseny a nevyrazny, pusobi takovym nesmelym dojmem. Teprve cas a praxe ukazala, jak se vsechno vyvinulo k dokonalosti. Presto jsem za tyhle zacatky rada, bez nich by tu dnesni Survivor nebyl! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když víte předem, kdo soutěž vyhraje, tak není váš zážitek ani poloviční. Soutěžící mě totálně nezaujali. Scházel pořádný psychouš, kterému bych mohl fandit, ale stejně jsem věděl kdo vyhraje, takže bych to fandění dost šidil. Vážně mě tahle řada velmi nebavila. Jediným pěkným momentem byl malý problémek s ohněm, do kterého bohužel spadl člověk, který do té doby působil nejsymatičtěji. Mnohem raději mám novější série. 1* Jo, a pro ty kdo to neví, tak vyhrála Tina. Doufám, že jsem vám taky zkazil zážitek. ()

iamek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé pokračování parádní první časti. nemůžu si pomoci, ale první část mi přišla trošku zajímavější a zábavnější. I přesto jsem se skvěle bavil a dokonce vyhrál i můj favorit. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drsnější než Borneo kvůli hladovění a záplavě. Narozdíl ale od Bornea tak tady mě vážně už nebavilo finále. Zajímavé charaktery: Jeff, Colby, Jerri a Michael. ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za sebou už mám většinu sérií, takže je snadné porovnávat a Austrálii rozhodně řadím do TOP 10. Je to úplně odlišná série od všech nastávajících. Je to série o skupince sympatických lidí, kteří spolu neskutečným způsobem trpí. Strategie jde téměř stranou a lidi si tam navzájem pomáhají a bojují s hladem i neustálým deštěm. Všem z posledních šesti lidí jsem to přál. Zamiloval jsem si hlavně Elisabeth, je to nádherná hodná holka a pro mě asi nejsympatičtější postava Survivora vůbec. I kvůli ní si zaslouží Austrálie 5 hvězdiček. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Australské sérii není nouze o opravdu parádní momenty způsobené převážně přírodou, ovšem herně je stále v počátcích a poprvé se je celá soutěž významě ovlivněna zraněním. To a celková strategie "kdo si to nejvíc zaslouží" je pro mě asi největším zklamáním, které sráží tuto sérii dolů. Jsou tu rozhodně sympatičtí hráči a vítěz opravdu hru dokázal celkem solidně držet ve svých rukou, ovšem i tak pro mě slabší než Borneo. oblíbení hráči: Jeff, Elisabeth, Keith ()

Reklama

Reklama