Reklama

Reklama

Kdo přežije - Austrálie

(série)
  • USA The Australian Outback

Obsahy(1)

Tentokrát se tvůrci americké reality-show SURVIVOR přenesli do australských pralesů, nabízejících svoje přirozené krásy, nebezpečí a jedinečné prostředí. Šestnáct lidí, kteří se navzájem neznají (a během letu do Austrálie ještě nevědí, co je čeká), je záhy rozděleno do týmů. Do dvou kmenů, pojmenovaných po domorodých slovech - Ogakor (klokani) a Kucha (krokodýli). Ty hájí své barvy, zelenou a modrou. Přes stále se měnící vztahy, intriky, nedostatky jídla a vody, nemoci a mnohé další nástrahy kolektivního života lidí, mnohdy zhýčkaných civilizací, v nedotčené přírodě, se oba kmeny pokaždé setkají v disciplíně, která prověří schopnosti všech. Poražený tým vždy odchází na kmenovou radu, kde jeden z nich musí ze hry ven. Vyřazováním a nešťastnou náhodou, při níž se zraní jeden z konkurenčního kmene a soutěž pro něj končí, se do výhody dostává Ogakor, to je právě ve chvíli spojení kmenů v jeden jediný - Barramundi, kam se dostane deset nejlepších. Tady už každý hraje jen za sebe.

Tato velmi úspěšná dobrodružná reality-show ukázala schopnosti lidí přežít v divočině, od týmové soudržnosti až po (leckdy dost laciné) intriky. Jistě si svého času připoutala do křesel nejen milovníky žánru. Vítězkou se stala Tina Wesson, z finále odešel poražen Colby Donaldson. (Nihlathak)

(více)

Recenze (97)

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi je to moje chyba, ze jsem se k prvnim seriim dostala az po shlednuti tech pokrocilejsich, takze mi to pripadalo tak nejak roztahane a polopaticky vysvetlovane a zkratka... nevychytane a nedotazene. Mladsi Jeffik je sladky, ale je jeste nezkuseny a nevyrazny, pusobi takovym nesmelym dojmem. Teprve cas a praxe ukazala, jak se vsechno vyvinulo k dokonalosti. Presto jsem za tyhle zacatky rada, bez nich by tu dnesni Survivor nebyl! ()

obivan568 

všechny recenze uživatele

Z těch sérií, které jsem viděl, je tato asi nejlepší. Obsahově je totiž nejbohatší. SPOILER! Soutěžící jedli a jedli, a pak jim došlo jídlo. Sledovat, jak vám v televizi kňourá 5 lidí kvůli tomu, že si sežrali jídlo, je vskutku příjemný pocit :) Proč? Protože to byli idioti a sežrali to hned. Další důvod je ten, že potom, co si od Jeffa koupili jídlo a vyměnili za to svůj domov, si stěžovali že nemaj kde bydlet. K tomu všemu ten první táborák stavěli v podstatě v řece!!! Jinak soutěžilo mnoho sympatických lidí, a výherce je taky sympaťačka :) Opravdu asi nejlepší série. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Survivor série kterou jsem viděl zaručeně nejvíce krát a zároveň patří i do dnešního dne k mým nejoblíbenějším. Nepřekonatelný casting a průběh hry, který vás zaručeně chytne za srdce. Zároveň i jediná série na kterou se vydrželi koukat i mí rodiče a to už musí být známka kvality! :) Škoda, že se tento čistě základní formát hry, bez všech těch ukrytých výhod už nikdy na obrazovky nevrátí i když by si to spousta diváků přála. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Austrálii se na rozdíl od Bornea casting povedl na výbornou, takže si svého oblíbence najde opravdu každý. Muž, žena, starý, mladý, klaďás, záporák. To všechno tady je. Od začátku mi byl bližší kmen Kucha, ale nucený odchod Micheala vše změnil a zároveň stanovil jeden z nejsilnějších momentů historie této soutěže. Měl jsem slzy v očích. Na druhou stranu musím uznat, že i vyřazení mrchy Jerri bylo na škodu, protože pak se z toho stal spíše drsný rodinný výlet, kde si spravedlivě zvolí svého vítěze. I tak jsem byl velice spokojený. Elisabeth je tou nejúžasnější bytostí, kterou jsem v Survivoru viděl, dokonalá po vnější i vnitřní stránce. Dalším silným momentem bylo sebeobětování Rodgera právě pro Elisabeth. Mrazilo mě a on si právem vysloužil místo mezi mými oblíbenci. Colbyho osudová chyba mě překvapila, ale zřejmě je to zásadový člověk. Favorit: Elisabeth, Oblíbenci: Colby, Michael, Rodger, Amber. ()

Blondy. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezapomenutelná série s úžasnými soutěžícími a přijemnou krajinou. Každej díl jsem si užíval co to jen šlo a našel jsem si zde oproti jiným seriím opravdu dost oblíbenců, nebo lidí kterým bych ty peníze prál. Jednoznačne jsem to však prál Colbymu, který dokázal hlavně v záveru, že se pro tuto soutěž opravdu hodí. Další velice pozitivní věcí bylo spoustu zpestření například požár který se blížíl, záplava táboru když už si soutěžící sahali na dno a také nešťastný úraz Miachela, který ovšm hrou velmi zamíchal a i díky tomu to bylo tak zajímavé. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Od této série bylo mnoho let vyhlášení vítěze a následý reunion show vysílaný živě. Vyhlášení do 40. série a reunion do 39. série. (Zix.)
  • Mitchell Olson je s 213 cm nejvyšším účastníkem pořadu. (Zix.)
  • V této sérii došlo k první zdravotní evakuaci soutěžícího, a to když Michael Skupin omdlel, spadl do ohně a utrpěl vážné popáleniny. (Hidan)

Reklama

Reklama