Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je půl třetí ráno. Dáma se vrací domů a líbá se se svým průvodcem. Tiše vejde a odkládá šperky ve svém pokoji. Muž v županu vstane z křesla u krbu, jde za ní, oznámí jí, že ji musí zabít a umlátí ji lahví. „Vidíte doktore, tohle se mi zdá v jednom kuse,“ stěžuje si svému psychiatrovi Dr. Redmanovi (Harold Vermilyea). Je to spisovatel Alton Bennet (Alan Napier) a zase zabil svou manželku Ruth (Irene Hervey). Lékařova sekretářka Merle (Dorothy Lamour) se o tom náhodou zmíní svému příteli, soukromému detektivovi Karlu Bensonovi (Dan Duryea). Ten dostane nápad – co kdyby ženu zabil sám, ukradl její cenné klenoty a shodil to na manžela? Jenže v zastavárně mu dají poměrně málo, protože ty klenoty jsou moc drahé a těžko prodejné, takže většinu musí ukrýt. Detektiv Bill Dawson (Art Smith) a vyšetřovatel pojišťovny Joe Cooper (Sterling Hayden) pátrají po vrahovi a špercích. Nejprve je na řadě manžel, ale podezřelých je po chvíli hned několik. Kde se navíc vzal prsten zavražděné pod židlí u jedné z osob? Je to stopa nebo podvržený důkaz? (Peabody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Poměrně velké překvapení. Celý děj se totiž tak kolébal z bodu "docela dobrý" do bodu "tady něco chybí" anebo "docela nuda" ale postupně to začalo výborně gradovat a závěr jsem už vyloženě hltal. Dan Duryea tady výborně hraje snad tu nejodpornější zápornou postavu, co jsem v noiru viděl. Sterling Hayden je nakopak velmi nevýrazný. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Začínal som to pozerať s naladením, že chcem, aby sa mi to páčilo, že budem ochotný filmu čo-to prepáčiť. Ale nemôžem sa ubrániť nemastnému-neslanému dojmu. Sterling tu ešte len začína (na jeho istotu z Asfaltovej džungle zabudnite), ale predsa má to svoje neotesané čaro a Duryea je na chlp presný, zúročuje tu svoje slizké roly (The Woman in the Window, Scarlet Street). Ten príbeh je však príliš kostrbatý na to, ako je jednoduchý: úvod atmosferický, potom nuda, zachraňujúci flashback, znova nuda a slabý záver. Vďaka tomu úvodu a Duryeaovi však stojí za pozornosť. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama