Reklama

Reklama

Stud stranou

  • USA Brazen
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Autorka záhadných příběhů Grace Millerová má na motivy vražd nos. Smrt svojí sestry ale dokáže objasnit, jenom když předvede úplně všechno, co v ní je. (Netflix)

Recenze (37)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Kriste bože ježíši! Už když jsem viděla trailer a Allysu Milano, tak jsem byla přesvědčená, že to bude nějaká záhada a mysterie z Hallmarku. Ale přece to byl Netflix, tak jsem tomu dala šanci. A lituji? Hrozně! Dala jsem půl hodiny debilních dialogů, podivných motivací a chování a hlavně nesympatické hlavní hrdinky v děsivě průhledné halence a pak už jela na zrychlení, abych věděla, jak to dopadne. Neztrácejte s tím čas jako já. Leda byste si ujížděli na céčkových krimi z Hallmarku. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak to byla zase lahůdečka. Přijde spisovatelka na policii, který šefuje ženská a řekne "já jsem spisovatelka umím udělat popis pachatele a chci vám pomáhat" šéfka policie "skvělý, pojďte nám pomáhat" a dva kvalifikovaný detektivové tam čumí a jsou jen do počtu. Vždycky když jdu po chodníku a vidím hovno, vzpomenu si na postavení bílých heterosexuálních můžů v USA. Jinak film je samozřejmě mimořádně imbecilní. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trošku mě zaujalo, že řeč je tu vlastně o domině. Její sestra ale domina bohužel není, spíš potulná spisovatelka levných detektivek. Na maloměstě nicméně usoudila, že díky tomu má čuch i na vyšetřování, a dokáže tak zastoupit i místní detektivy. Přeci jen smrt sestry je osobní záležitost, co si budem. Jak blbě to působí, tak blbý to je. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Takže všetok "Stud stranou" a povedzme si to na rovinu. Snímok "Brazen"je produktom americkej neoliberálnej žumpy Netflix. Bol motivovaný literárnou predlohou, ktorú zosmolila béčková spisovateľka Nora Robertsová a vznikol pod režisérskou taktovkou mužatky Moniky Mitchellovej. Hlavnú postavu predstavuje sebavedomá spisovateľka, ktorá sa pokúša odhaliť vraha jej sestry. Šéfkou polície je tiež rázna baba. Mužské úlohy sú tu v podstate bezvýznamné, ženské to všetko zvládnu samé, bez toho, aby im do toho kecal nejaký macho kokot. Veď to by bol predsa úplny prežitok, skoro fašizmus. V degenerovanej Netflix propagande má feminy power zelenú. To je pre nich tá správna cesta. Odhliadnuc od toho, že scenáristicky je to absolútna sračka, že je to filmársky brak, tak ešte k tomu všetkému je to aj jeden nechutný feministický nonsens. * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Alyssa Milano se těsně před překročením padesátky nasoukala do latexového kostýmu, aby dala průchod svým vnadám, dopadla vraha své sestry, nalákala mlsné diváky a pokusila se z naivního thrilleru, její maličkostí spolu produkovaného, udělat cosi smysluplného. A věřte, byl to nelehký úkol. Je zcela evidentní, že režisérka Monika Mitchell hoví televizním počinům. Plně tomu odpovídá režijní a scenáristický syžet, dialogová složka a výběr herců. Výjimku tvoří vizuální stránka, která je na poměry tv filmu příjemná pro oko. Kritéria erotického pokoukání jsou odsunuta směrem k velmi soft podívané. Ačkoliv zločin vyvolá erotický web zaměřený na fetišistické praktiky, neuzříme ve filmu nic extra pohoršujícího. Hlavní představitelce akorát značně přetéká poprsí ze sexy oblečku, což je asi největší erotický zážitek. Dějově je film kolikrát až nechtěně absurdní. Milano hraje populární spisovatelku krimi románů. Ta je poté, co je zavražděna její částečně odcizená sestra, co učila na místní střední škole, se kterou se nějaký ten rok nestýkala a která provozovala dominu na zmíněném webu, regulérně přizvána k vyšetřování případu, přičemž její nevídané postřehy a poznatky nejednou předčí angažované detektivní duo. Divák pochopitelně okamžitě neomylně určí vraha, je to veskrze snadné. Abyste si ale film lépe užili, bude lepší, když budete dělat, že vrah je pro vás jednou velkou neznámou. Sluší se dodat, že vrah v průběhu vyšetřování zaútočí na ženy z téhož erotického webu ještě dvakrát - jedna z žen ale přežije a pořeže ho na ruce. Naprosto nepochopitelné bylo, že s tímto důkazním faktem se nakládalo zcela volně. Skutečný vrah žádnou řeznou ranou na ruce nedisponoval, oproti tomu hlavní podezřelý toto zranění na ruce má(!??). A nevysvětlí se, proč tomu tak je. Většina filmu má tedy podobu scenáristicky podvyživené detektivky s četnými imbecilními tahy i průtahy. Tvůrce ani nenapadne přijít s nějakým zásadním zvratem ohledně identity vraha. Přesně to, co divák od první chvíle v nemalé míře tuší a očekává, se skutečně v závěru potvrdí. I finále zůstává věrno nevěrohodným až téměř legračním pasážím, ve kterých se vrah sám od sebe přizná, bez větších a pádných důkazů protistrany, a dlouho drmolí své pohnutky a důvody svých (zlo)činů. Alyssa Milano je (sexy) tahoun, co vytahuje film na uspokojivou úroveň, načež výše zmíněná kvalitní vizuální stránka, neskutečný vlasový porost Malachi Weira a alespoň malé nahlédnutí pod pokličku temného zákoutí erotiky je důvodem, proč dát tomuto thrilleru průchod. A stud stranou netřeba dávat. 6/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Stud stranou je zahada vrazdy ve vanocni romanci. Neni to komedie. V prubehu se stava stale hloupejsi. Pokud mate radi tajemstvi a Halmark a nenastavite - li si ocekavani prilis vysoko,budete v pohode. Se zapletkou se ale nic moc nepracuje. ()

Vyrida odpad!

všechny recenze uživatele

Nic horšího a trapnějšího jsem snad v poslední době neviděl. Absolutně režisérsky nezvládnutá detektivka bez špetky napětí. Dokonce odmítám k tomu to braku psát smysluplnější komentář a ztrácet tak další svůj drahocenný čas. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rezisersky strasne odbite, toto ani nie je rutina, to je rezisersky ciry podpriemer. Casto si hovorim, aby bolo co najviac reziserov chlapov. Zeny sa ne/vyznaju - ako ktora, no Monika Mitchell urcite nie je rezisersky talent, ne, ne   : 6 % ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Chtěli jsme nějakou odpočinkovou a jednoduchou detektivku. Film má ale tak hloupý scénář a dialogy jsou spíše úsměvné nežli zajímavé, že to se prostě nedá. Snahu jsme ale měli! ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Najväčšie prekvapenie tohto celého nebola Alyssa v latexe, ale logo Shitflixu v úvode. To fakt to kúpili len kvôli nej? Inak klasická krimi z cčkových vôd, kde od začiatku viete, kto je vrah, len chýba motivácia. Fakt, nič čo by sme už nevideli. 1 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Režisérka točí tv filmy a má za sebou i jakési thrillery tohle je její největší úspěch jelikož její film se dostal z neznámých důvodů až na Netflix. Jinak v podstatě se jedná o průměrný thriller , kterých můžete v televizi vidět miliony na druhou stranu pokud nechcete nic u čeho by jste musely přemýšlet a něco hodně nenáročného proč ne.  Jsou daleko horší thrillery než tenhle takový Bruce Willis by mohl vyprávět. 40 procent za důvod proč vrah vraždí, i když to u  ostatních vražd nedává smysl. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Netflix zase nesklamal. Aspoň dabing keď už film je naprd. Ale takto sa detektivka nerobí a nepredstavoval som si že práve tento bude prvý z jeho produkcie 2022, nuž nevadí. Nízke percentá chápem. Bola to teda riadna blbosť. 2* ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jakoby se ceskoslovenska televize brno pustila do detektivky podle spatneho scenare... Dalsi zklamani od N. Dve hvezdy davam jen za predstavitelku ustredni hrdinky (Alyssa Milano), ktera, ac padesatileta, mi prisla docela sexy. A druhou za Malachiho Weira, ktery tam jediny pusobil jako normalni bytost. A vypadal vtipne. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Skúsená režisérka B a C-čkových filmov, ktoré sú na úrovni „Hallmarkoviek“, natočila pre Netflix snímok, ktorého príbeh je inšpirovaný knihou od Nora Roberts. Jedná sa o klasickú a veľmi predpovedateľnú vec v žánru krimi, ktoré obsahuje len také prvky, ktoré skúsený divák veľmi dobre pozná. Nehovoriac o postavách, ktoré nemajú žiadnu hĺbku. Alyssa Milano je stále vo skvelej kondícii (pravdepodobne, pre úspech filmu sa obliekla aj do latexu). Keď vo filme sú najlepším momentom vlasy Malachi Weira, tak problémy sú nemalé. Osobné hodnotenie: 55% (*) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Detektivní snímek, na základě stejnojmenného knižního románu literární autorky Nory Roberts, z prostředí praktik BDSM, svým konceptem silně připomínající i u nás známý televizní seriál ´To je vražda, napsala´ (1984-96), od kterého vzniklo i několik celovečerních filmů. V tomto to není u Netflixu překvapení, neboť na námětové kopírování jiných filmů či seriálů je poslední dobou zaměřen. Příběh o spisovatelce detektivních románů s tristním soukromým životem snažící se vypátrat vraha své sestry. To je to, oč tu běží. Použitý je i známý motiv o tom, že byť si myslíme, jak dobře známe své sourozence či členy rodiny, ve skutečnosti o nich nevíme vůbec nic. Snímek je cílen spíše na ženské diváky mající určitý odstup od drsné akce a přílišné depresivní atmosféry. Téma je sice slibné pro temnější stránku věci, ale vše je vedeno spíše v lehčím tónu. Nějaké ty intriky hýbající dějem, napětí a emoce tady prostě mužská divácká populace nenajde. Snímek by tedy ženské diváky oslovit mohl. Ty mužské ani omylem, neboť pro ně je to nudný a naprosto nezáživný počin. No, ale Netflix má alespoň plnější nabídkovou knihovnu. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Mně osobně to nepřišlo jako taková katastrofa, jak to zde popisují někteří kolegové. Souhlasím s tím, že je to celé nesmírně jednoduché až přihlouplé, herci jsou neuvěřitelně ploší a nevýrazní, snímek svým zpracováním připomíná spíše takové ty klasické televizní kriminálky nevalné úrovně, absolutně bez napětí či nějaké hmatatelné atmosféry. Na obhajobu musím přiznat, že snímek docela rychle uteče, zápletka je sice naivní jak prase, vzhledem k žánru a televiznímu zpracování je však vcelku dostačující, vizuálně to není žádná hrůza, kvalita natočení taktéž není vůbec špatná. Podruhé už to vidět nepotřebuji, nicméně už jsem viděl mnohem horší kriminálky. 3/10. ()

Mrs.Vader 

všechny recenze uživatele

samozrejme sme vsichni vedeli, kdo je vrah hned ze zacatku at uz se divaka snazili svezt ze stopy nelogickym vysetrovanim, ale jinak to nebyla az takova tragedie, na chlapa se dalo divat a Alyssa Milano me nesrala tak moc jako obvykle, beru to jako takovou vrazdama zpestrenou romcom a za to si to ten prumer vedle obvyklych hallmarkovych sracek zaslouzi, kdybych to ale hodnotila jako detektivku, tak to bude horsi :D podruhe to videt nepotrebuju ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Ty dvě MILFky mi lezly na nervy od začátku celých 20 minut, než jsem tento slaboučký, růžově rosamundí TV paskvil vypnul. (1%) ()

Reklama

Reklama