Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andrea byla po útoku skupiny extrémistů převezena do nemocnice a Lejla ze strachu zavolá Michalovi, aby byl u ní. Ten se Kristíně vymluví na práci a zůstane u Lejly přes noc. Kristínu doma mezitím vyděsí posedlá Marta, která ji onu noc pozoruje ze dvora. Michal poté, co ráno dorazí, začne vše zlehčovat a Kristína nabude podezření, že ji podvádí. Vanesa se pohádá s otcem i s Jurajem a zmizí neznámo kde. Svému příteli se po nějaké době nakonec ozve a postaví ho před těžké rozhodnutí. A Daník z uprchlického centra má pro Lejlu důležitou zprávu... (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě možná zatím nejlepší díl. Ne že by tu nebyli různé logické kiksy (Lesba dostala ránu pěstí do nosu = musí pro ní přijet rychlá...), ale tenhle díl měl hodně dobrou atmosféru, kterou podtrhovala solídní soundtrack (Pár vykrádaček od Zimmera) a děj se docela rozhýbal. Sice očekávaným směrem, ale i tak, mělo to ten drajv, co to má mít. Člověku možná něco i ušlo, jelikož celou dobu běžela na RTVS lišta s aktuálním děním na Ukrajině. Chápu, že taková věc je mnohem důležitější, a že asi RTVS neni schopna informace předávat lépe, takže to musí narvat do hlavního programu, ale člověk si chce něco takového pustit právě proto, aby se na chvíli od takových věcí dostal pryč, a ne, aby mu sebrali pozornost i během toho. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Hm. Pohli sme sa presne tam, kam sme ako diváci nechceli. Do vôd schematického scenára, ktorý nám ponúkne len to, čo sme už čakali a prihodí trošku emočného vydierania diváka. Čo záleží na tom, že kamerovo je to stále nadštandard, keď dejovo to je už tak ,,vyžité," že ani dobrá výprava nepomôže.⚪Highlighty dielu sú: lesba, ktorá klame v nemocnici, že je sestra svojej družky, keďže ,,Slováci by toto nepochopili," dobitá družka, ktorej ale pôvodne iba jednu vrazili, no odváža ju sanitka ,,s teátrom," akoby ju prinajmenšom brutálne dobodali, migrantka, ktorá si rozmyslí vrátenie dieťaťa a nelogicky riskuje všetko, čo dosiahla či súrodenci Važanovci, ktorí si hovoria ,,Ľúbim ťa!" do telefónu (a teraz nechcem, aby toto znelo, že sa tomu smejem, lebo v realite by bolo pekné, ak by súrodenci mali takýto hlboký vzťah, obzvlášť, ak sú ešte rozdielneho pohlavia, no vo väčšine rodín to, bohužiaľ, vyzerá inak a toto je z 99% fakt len invencia scenáristu).⚪Klišé motív, ktorý sa objaví v závere dielu a zamieša karty očividne aj v závere seriálu budí dojem nadbytočnosti. Lebo aktívne sa riešia asi 4 zápletky, tak na čo ešte toto? Nad rozhodnutím tento motív zapojiť si mal scenárista zakričať ako Bárta: ,,Neee."⚪ Seriál bol ale po prvýkrát vtipný a zadelil krásne vtipnú reflexiu: ,,Máte práva ako slovenský občan, síce nemáte právo voliť, ale tu voliť aj tak nie je koho." A taktiež u mňa prišlo k uvedomeniu, že seriál občas disponuje veľmi kvalitnou výpravnou orchestrálnou hudbou.⚪Do (zdarného?) konca to už ale nejak dotlčieme.⚪ ()

Reklama

Reklama