Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Zdálo se, že po příchodu malého děťátka Filipa do života Važanů byly navěky odváty zlé časy. Rok poté jsou však Kristína, Michal a jejich děti opět vystaveni obtížným životním zkouškám. Kristína se vyrovnává se smrtí své matky a na jejích bedrech nyní leží celé její krejčovství. Michal se bude muset podívat minulosti do tváře, protože se pokusí oživit starou firmu, kterou měl se zesnulým Petrem. A syn Boris bude váben skupinou mladých extrémistů... Seriál Přiznání režiséra Braňa Mišíka natočený dle scénáře Zuzany Líškové a Nadi Jurkemik je volným pokračováním úspěšného seriálu Slovenské televize Hnízdo z roku 2019, jenž se stal nejsledovanějším původním seriálem této stanice. Vedle navrátivších se postav v podání Soni Norisové, Alexandra Bárty, Andrey Karnasové a Andyho Kummera se do popředí dostává Syřanka Lejla (A. Sbouli) s malým synkem Samim, kteří jako jediní přežili transport do Evropy v tzv. „dodávce smrti“ a ocitli se na Slovensku v jednom z uprchlických center. Zde Lejla již rok neúspěšně usiluje o získání azylu, v čemž jí brání hlavně nesrovnalosti ohledně její minulosti. Lejlin osud se pak brzy propojí s osudem Kristíny nejen díky její snaze se začlenit, ale hlavně díky obdobné životní situaci – výchovy ročního dítěte. Bez ohledu na rozdílnost etnik, víry či země původu je rodičovství a obětování se pro potomka tím nejpřirozenějším lidským citem, právě díky němuž naleznou v sobě obě matky vzájemnou oporu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (11)

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Jako odpad to určitě nevidím. Byl jsem opravdu zprvu rád, že seriál Hnízdo pokračuje, než jsem si přečetl zdejší recenze. On ten sešup opravdu byl zklamáním a první dva tři díly jsem fakt chtěl skončit, ale jsem rád, že jsem mu dal šanci. Postupně se to zlepšovalo a měl jsem chuť na další díl. Na další díl Hnízda jsem se ale tehdy vyloženě těšil a to nejsem seriálový a už vůbec ne dlouhoseriálový. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Odporúčam prečítať si všetky moje recenzie k tomuto seriálu, keďže som mu naozaj poctivo venovala svoj čas každú nedeľu a pokryla som, zase veľmi poctivo, každý diel.⚪Na mojich komentároch je, mimochodom, krásne vidno (aj keď si ich sama pozriem), ako objektívne som k nemu pristúpila, ako sú počiatočné komentáre ešte plné nádeje ,,na lepšie zajtrajšky," a ako sa postupne prepadám (tak ako seriál) do väčšej a väčšej znechutenosti.⚪A že som v nej zostala až do konca. Takže v skratke ako zhrnutie - slabučký a lacný scenár, mnoho dejových liniek zbytočných a iba na ,,vyplnenie času," veľmi schematické zvraty, skoro nič inovatívne, okrem peknej kamery a hereckých výkonov, ktoré boli slušné nemožno vyzdvihnúť skoro nič, pretože aj tie perspektívne motívy vyšumia do stratena, mnohé nemajú ani význam (kindermafia, chlapec z domova, chorá Marta) a hlavne, všetko sa snaží ,,akože budovať atmosféru k finálnemu zvratu a záveru," ale nič také sa nestane, i záver samotný je patetický a nezmyselný, ktorý chce citovo vydierať, ale nevie poriadne ani to, čiže ako divák nie ste ani dojatý. Možno dojatý šťastím, že to skončilo. Dúfam, že teraz už naozaj nastálo a že Mišík sa zase neulakomí a nepristúpi na trojku :/⚪ ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál začal brutálnou na slovenské pomery zatiaľ nezvyčajnou propagandou, ukľudnil sa až v druhej polovici, aj to len sčasti. Seriál Priznanie predstavuje Slovensko, aké nepozná 99,99% obyvateľov. Len v slniečkárskej hlave toto odráža realitu. Úžasní migranti, ešte lepšie lesby a nefungujúca tradičná rodina. Joj a samozrejme samí náckovia, ktorí hovoria, že to tu treba vyčistiť, lebo je tu veľa Arabášov. To na akom Slovensku sa toto deje? Polovica mladých má fašistické tendencie, extrémizmus sem, extrémismus tam, najtrápnejšie prišlo, že v rámci tej multi-kulti propagandy zhanobili ešte aj bryndzové halušky, za to imigrantka je takmer svätica. Našťastie len takmer. Aký je zmysel celého toho seriálu, nám vlastne dokumentuje lesbický rozhovor a jeden výrok: "Do tej vašej dediny nepríde tolerancia ani za 100 rokov." Áno, cieľom bolo ukázať aké je Slovensko zaostalé, netolerantné, xenofóbne. V liberálnej kaviarni si ho teraz budú prehrávať povinne každý týždeň. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To co se povedlo u Hnízda v Přiznání vůbec nefunguje. U seriálu zůstal Braňo Mišík, ale obměnili se  scénáristi, kteří se rozhodli tentokrát upozornit na problém migrace. Když pominu fakt, že toto téma již dávno není aktuální, neboť ho vystřídal nejprve covid a pak válka na Ukrajině (když už cizinci, tak právě Ukrajinci), tak i způsoby jaké si k tomu vybrali působí přinejmenším prvoplánově. Tvůrci se zaměřili na nelegální migraci, ale též rasismus či spíše xenofobii. Skoro úplně pominuli třeba kulturní odlišnosti. Lejla se totiž jen stará o syna a chodí do práce. Zato syn Boris se dal do kupy s extremisty, jejichž největší akcí je ukradený Lejlin šátek. Do té doby jen melou o tom, co by udělali. Zvláštní pak je, že se zaměřují právě na hlavní postavu, ale jiné uprchlíky z centra úplně pomíjejí. Michal se navíc právě s Lejlou sbližuje, což se dalo čekat už od prvního dílu. Na jedné straně seriál upozorňuje na nebezpečí extremismu, poukazuje na to, že i uprchlíci mohou být normální lidé, ale též se nevyhýbá tématu neověřených zpráv a řetězových emailů, na druhé to dělá způsobem přímočarým, což ale působí dost nevěrohodně a víc seriálově než reálně. ()

milbelQ odpad!

všechny recenze uživatele

Recenziu napíšem krátku lebo úplne postačuje. Tak hneď na úvod lesby a už mi prišlo blivno - takže zámer divákovi postupne ale isto prezentovať LGBTI komunitu ? Priznanie je ale vo svojej podstate taká nevinná príprava na moslimských utečencov tzv. príručka ako sa máme prispôsobiť ich náboženstvu lebo oni sa prispôsobovať nemôžu – nechcú, lebo veď my Európania sme tolerantný demokrati ! Niekto nám chcel naznačiť, že Slováci už nemajú byť hrdí na niekoľko storočné tradície, zrejme ako prvé je nutné začať nenávidieť a jesť BRYNDZOVÉ HALUŠKY a KONEČNE treba byť progresívno – liberálny. Celý dej v 10 častiach by bolo možné scvrknúť možno do dvoch častí ale aj to by bolo zbytočne nadlho. RTVS keby použité financie darovala na rozvoj mládežníckeho športu, bola by to určite výborná investícia, takto sa štátne chechtáky použili na natočenia seriálového ODPADU ! ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama