Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

Masrii 

všechny recenze uživatele

Klasický suchý britský humor v podání Simona Pegga, Kevina Eldona a Marka Heapa, kteří se sešli opravdu výborně. Prvním šesti dílům nemám praticky co vytknout, obzvlášť 43. Mistrovství v zírání v našich pamětích jistě zůstane velmi dlouho. Druhá série ze začátku docela ztrácí smysl, když neznáme kontext té doby v Británii, nicméně poslední dva díly se opět vrátily na velmi vysokou úroveň. 85% jen kvůli slabším skečům v druhé sérii ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nástupce Monty Python? Nikdy! Ale jako dobrá a současná alternativa k popukání. Jejich invence nezná mezí, aspon do prvních dílu, pak už nějak onen ostrovtip značně upadá a mnohé vtípky tak zůstávají "zkamenělé". Ovšem nikdy nezapomenu v souboje v zírání, které jak doufám někdy skutečně vzniknou (a pokud existují tak mě dejte vědět, už tedka jsem fanouškem :-)) ()

Reklama

MCZ 

všechny recenze uživatele

Žel ne tak dobré, jak jsem čekal. Je tu pár hodně dobrých nápadů a kdyby se z těch dvou řad vybraly jen ty nejlepší skeče, na pár (skvělých) dílů by to stačilo. Takhle připadá pár skečů na desítky průměrných až špatných. Když si totiž vezmu Pythony, kteří prozíravě ignorovali pointy a místo toho strojili dlouhé sekvence vtipů, kterým se člověk opravdu smál (nebo případně nevěděl, jestli se smát) a pak zvážím fakt, že jednotlivým scénkám v Big Train sice možná nechybí bizarnost, většina však naprosto postrádá jakoukoli vnitřní sofistikovanost a jede stylem "minutový úvod, přepálená a nečekaná (a nejednou i dost slabá) pointa, konec", nezbývá než rychle zamést všechna ta provolání "noví pythoni" někam pod koberec. 5/10 ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Až po půl roce jsem zjistil, že to je nástupce Montyho Pythona. Díl po dílu postupně uvadá v komičnosti, ale přesto se tam najde něco k zasmání. Klasikou se souboj v zírání, který je výborně animovanej a perfektně namluvenej. BBC dokáže opravdu vytvářet perfektní komedie. Policajt, který má strach je výbornej a to bych mohl mluvit dál a dál. ()

Zajímavosti (4)

  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama