Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Problém Velkovlaku je, že jeho specifický humor si nemusí oblíbit každý a záleží jen a jen na něm, jak jednotlivé skeče dokáže přijmout. Proto jen 55%. Některé scénky jsou výborné, ale jiné naopak až smutně trapné a některé jejich opakování i dost kazí význam (viz soutěž v zírání, na poprvé dobré, poté už trapné) ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Žel ne tak dobré, jak jsem čekal. Je tu pár hodně dobrých nápadů a kdyby se z těch dvou řad vybraly jen ty nejlepší skeče, na pár (skvělých) dílů by to stačilo. Takhle připadá pár skečů na desítky průměrných až špatných. Když si totiž vezmu Pythony, kteří prozíravě ignorovali pointy a místo toho strojili dlouhé sekvence vtipů, kterým se člověk opravdu smál (nebo případně nevěděl, jestli se smát) a pak zvážím fakt, že jednotlivým scénkám v Big Train sice možná nechybí bizarnost, většina však naprosto postrádá jakoukoli vnitřní sofistikovanost a jede stylem "minutový úvod, přepálená a nečekaná (a nejednou i dost slabá) pointa, konec", nezbývá než rychle zamést všechna ta provolání "noví pythoni" někam pod koberec. 5/10 ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dnes se mi stala nevídaná a nepříjemná věc, zjistil jsem, že mi byla odebrána práva psát komentáře na CSFD :( Údajně proto, že nemají patřičnou kvalitu a potřebnou vypovídací hodnotu. Přiznám se, že mne to velmi zasáhlo a nemile překvapilo, bohužel nemohu tedy Big Train okomentovat a to i přes to, že tento můj komentář : "Big train mne velmi rozesmál." , který jsem sem chtěl vložit považuji za jeden ze svých nejlepších a myslím si, že má dostatečnou kvalitu i dosti velkou vypovídací hodnotu. Musím však ctít rozhodnutí vedení CSFD a tak ho zde bohužel neuvidíte. Pevně věřím, že tento stav bude pouze dočasný a vy tři, kteří mne čtete, se budete moci i v budoucnosti těšit mou invencí a narativitou, které ve svých komentářích často uplatňuji, do té doby se budete muset uspokojit sami tak jako já a doufat, že budete mít podobně vstřícného zaměstnavatele a tu masturbaci na pracovišti Vám nezakáže. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nástupce Monty Python? Nikdy! Ale jako dobrá a současná alternativa k popukání. Jejich invence nezná mezí, aspon do prvních dílu, pak už nějak onen ostrovtip značně upadá a mnohé vtípky tak zůstávají "zkamenělé". Ovšem nikdy nezapomenu v souboje v zírání, které jak doufám někdy skutečně vzniknou (a pokud existují tak mě dejte vědět, už tedka jsem fanouškem :-)) ()

ChandlerBing 

všechny recenze uživatele

Hojně se tu hovoří o tom, že se jedná o pokračovatele Monty Pythona. Já bych oponoval, většina skečů je založená na jiném principu než MP. Ačkoliv jsem velký fanoušek Pythonů, tak musím říct, že Big Train mě vě většině scének baví i víc. Autoři určitě z MP vycházeli ale nastavili tak trochu nový rozměr, který jsem předtím nikde neviděl. O anglickém humoru se říká, že je suchý, v tom případě v Big Train je to ten nejsušší humor, co znám. Snad mě chápete:) Mistrovství světa v zírání je ideální příklad. ()

Zajímavosti (4)

  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
  • Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)
  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama