Reklama

Reklama

Recenze (18)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je pro mě těžké začít s lidmi rozhovor. Jen si představuju, že je budu nudit. No ale nemůžu nudit někoho, kdo potřebuje mou pomoc. Tak jsem začala vytvářet situace, kdy mě lidé potřebují…“ Po Ajťácích a Brass Eye (spolupráce Morrise a Linehana) u mě byla jistá očekávání, ale sekl jsem se. Jam je dost hraniční (což naznačí už úvody epizod) a záleží na nátuře diváka, kolik toho (ještě) snese. Jeho humor je černočerný, absurdní, morbidní, cynický a zvrácený. Obraz, zvuk a hudba se zas dají místy označit až za halucinogenní. Jam tak jistě NENÍ pro všechny (a pokud se u něj povětšinou smějete jako já, jste nejspíš na nejlepší cestě do pekla…). I když ani mně nepřišlo vtipné úplně vše, ačkoli za slabší považuju paradoxně některé z těch méně „zvrhlých“ scének. Objektivně má tenhle počin tak na 4*, ale za originalitu a průkopnickost (díky nimž vypadá většina komediálních seriálů vedle Jamu „přizdisráčsky“) to bude plná palba. „Je mi to líto, tohle se mi neříká snadno, ale váš stav je velmi vážný.“ - „Cože?“ - „Vy si to teď neuvědomujete, ale jste v kómatu.“ ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Máš-li dojem, že není nic špatného na tom poskytnout svou retardovanou sestru k sexuálním hrátkám výměnou za slušný dům, a přijde-li ti přitom v pořádku, že tu mrtvolu v obýváku odklízí šestileté děvče, neshledáváš-li nic podezřelého na tom, že ti od té doby, co byl na návštěvě pan Lizard, lezou z televize ještěrky, zveš-li instalatéra, aby oživil tvé mrtvé batole, nebo máš jen pocit, že se ze všeho dostaneš čtyřiceti skoky z balkónu v prvním patře...then Welcome... Pořád nemůžu přijít na to, jestli z toho ve větší měře sálá humor, nebo čistá deprese. Ať už je to jakkoliv, nemůžu se odtrhnout a neptejte se proč, protože moje odpoveď by nebyla ani zdaleka tak absurdní jako zdejší scénky, ani zdaleka tak podmanivá jako hudba hrající v pozadí, a už vůbec né tak precizní jako herecké výkony všech zúčastněných. Mám z toho v palici pěknou marmeládu a překypuje ve mně dvojí chuť, chci se zabít a zároveň se nemůžu přestat smát. Jako by David Lynch chodil na kafe s Monty Pythony. Pátou hvězdu nedávám z jediného důvodu - za dvě hodiny je po všem a to je sakra škoda. 90% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pokud o schůzce s ženou svých snů uvažujete jako o romantické večeři při svíčkách spojené s jemným flirtováním a možná i víc..JAM pro vás není. Pokud se cítíte nepatřičně ve společnosti člověka vyprávejícího trapné vtipy ..JAM pro Vás není. Pokud Vás pohorší pohled na dětskou rakvičku v igelitovém sáčku nebo se neumíte smát cizímu neštěstí..JAM Pro vás není. JAM je pro ty, kteří nemají smutnou životní zkušenost, prosím Vás , vy co Vám někdo umřel, umírá, je nemocný, unesli Vám děti nebo Vám srazili kočku dejte od toho ruce pryč ! Všichni ostatní, tj. ti kteří si dívku svých snů představují v předklonu, nahou, zpocenou a chtivou, řehtáte se trapným vtipům na celé kolo a rakvička v sáčku Vás maximálně lehce překvapí ( mluvím o filmu sakra !) neváhejte a vstupte.. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem konečně našel našel svoji hranici humoru. Bylo to šílené, občas z toho bylo špatně. Morris se skutečně překonal. Jeho tvář vykřikující dlouhé "Jaaaam" mě bude strašit ještě teď. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Ehm .. opravdu silný kafe. Scénky, které pro mě nemají obdoby a těžko se v brzké době setkám s něčím podobným. Něco mezi 4 a 5*. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Mám strašně ráda nekorektní černý britský humor, miluju Monty Pythony, ale tohle je něco, co mě na míle minulo. Když jsem tady na čsfd četla názvy jednotlivých scének, přišlo mi to opravdu vtipné a těšila jsem se, samotné sledování už bohužel mé očekávání nenaplnilo. Nejde ani tak o nápady nebo o míru toho, co už je za hranicí dobrého vkusu, s tím nemám nejmenší problém. Jde o ten způsob experimentálního zpracování, který mi ani v nejmenším nesedí a navíc já zkrátka potřebuji nějaké výborné komiky, kteří by humoru dali potřebnou šťávu, ten polodokumentární styl mi nevyhovuje. A v důsledku toho všeho mi to nepřišlo ani trochu vtipné. To však neznamená, že by si to někdo nemohl naopak oblíbit, smysl pro humor je něco tak specifického, že si každý může najít ten svůj na kterém ulítává a třeba právě Jam svou kontroverzností patří k těm, které si silně zamilujete nebo ho striktně zavrhnete, nic mezi tím. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Anglicky humor je dobry hlavne kvoli istej davke surealna, ktora je podana vacsinou vaznym sposobom a humor vznika kontrastom vaznej hluposti s vaznou realitou. JAM ide v tomto este dalej, mozno najdalej ako sa da. Upednostnuje surealno pred humorom, je to vlasnte jedno velke surealno. Tak velke, silne, ze nic ine sa don uz nezmesti. a humor? je tam? ani nie, ale neznamnea, ze sa na tom neda smiat. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Kvalita skečů je dost nevyvážená; něco je opravdu brilantní, něco je tak šílené, že se to vymyká mému chápání. Číší z toho opravdu hodně, hodně černý humor- na přetřes přijde sex s postiženými dětmi za peníze, úchylní lékaři kteří se rádi dívají, likvidace mrtvol, změna pohlaví z malé holčičky na 45 letého chlapa, oprava zemřelého dítěte vodovodním potrubím a mnoho ještě horších věcí, u kterých mi bylo stydno se smát. Asi nejkrutější mi přišel dárek v podobě malé dřevěné rakvičky od Kevina Eldona pro nešťastnou maminku Amelii Bullmore. Eldon mimochodem září snad ještě víc než v Big Train, a Mark Heap je naprosto bravurní, ten tu jasně dominuje. Úvodní prology Chrise Morrise jsou psychedelické, surrealistické a navozují v divákovi hned v úvodu podivnou kombinaci deprese a pobavení... po každém díle ve vás zůstane pocit, že jste se sice od srdce zasmáli, ale z toho co jste viděli je vám tak trochu na zvracení. Doufám že za některé skeče Morris nepřijde do pekla. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Tak moje zvrácené já dostalo najíst a už jsem zase ta hodná, citlivá a milující maminka, co by kuřeti neublížila, natož aby se takovým věcem smála! Welcome to Jaaaaaaam! ()

Chupacabra 

všechny recenze uživatele

Snad jediný komediální seriál, který prezentuje černý humor v pravém slova smyslu. Perverze, sebevraždy, incest, znásilnění, mrtvé děti, úchylní doktoři... škoda, že podobného metahumoru není víc. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Nechápete? Tak to je v naprostém pořádku. ___ Blue Jam běžel na BBC Radio 1 v pozdních nočních hodinách, přesto si svojí originalitou rychle vydobyl kultovní status a dokonce vyhrál Sony award. Channel 4 pak díky Morrisově produkci vytvořil i televizní verzi pod názvem Jam (v remixu Jaaaaaam). ___ Vznikl tak bezesporu ten nejvíce postmoderní seriál, co kdy běžel na TV obrazovkách. Není divu, protože kombinace Morris + surreálno + černý humor + ambientní muzika je vysoce nebezpečná. A navíc je podpořená hraním Heapa, Eldona, Canna a Davisové. Morrisovy představy pak dávají za pravdu termínu tekutá modernita. Ani se nedivím, že i Linehan se přes svojí spolupráci od Jamu docela distancuje. ___ Christopher Morris. Tolika lidmi nenáviděný a ještě více lidmi respektovaný. Když už dá jednou za rok někomu rozhovor, tak si z něj utvoří totální srandu. Drží se celou dobu v ústraní u svých projektů, aby pak přijal nabídku Linehana na roli ředitele v IT Crowd. Kterou i navzdory popularitě první série zakončí jak jinak, než výskokem z okna. ___ Jam rozhodně nemůžu doporučit. Nálepka 18+, kterou okamžitě dostal, totiž není dostačující. Na tohle se musíte mentálně připravit, ať už se nacházítte v jakkékoli fázi vašeho života. A čekejte i nemožné. Pokud by vás přece jen odradil už hned první skeč, najděte si aspoň na Youtube klipy s názvy Mr. Lizard, Suicide with an escape clause, 20 Benson and Hedges a Jam - Funeral (aka Odejít na vrcholu). Kvalitnější humor totiž asi jinde neuvidíte. ___ Na DVD najdete i jednu drsnou scénku s umělým smíchem: http://www.youtube.com/watch?v=ITHw4nJY6s4 ___ Personal Note: Mé hodnocení je podobné jako u Mighty Boosh nebo Peep Show - je tam hodně mínusů, za které u jiných filmů/seriálů srážím, ale ty klady a celková propracovanost bohatě převyšuje konkurenci. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za vtipné úvodníky,které sou nejlepší z celého seriálu jinak nevím co říct černý humor to bezesporu je vůbec mě to neuráželo takže to není o nějaké falešné morálce z mojí strany já se pouze příšerně nudil a ty rozmazané filtry a experimentální přístup kamery tomu taky moc nepřidali.Mark Heap mě víc bavil jako šílený malíř v seriálu Spaced. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Nudný seriál, který většinu času nabízí pouze ne moc povedený nekorektní humor bez většího nápadu, bez náboje, jehož náměty se neustále dokola opakují. Jediné, čím může tento seriál upoutat je jeho surrealistické zpracování, které však ve spojení s náplní seriálu působí poněkud nepatřičně, vyumělkovaně. Hodně divný obraz a neustálá podkreslující hudba hodně ruší. Seriál možná i kvůli tomu není moc vtipný, výjimkou jsou občasné závany staršího Big Train stejných autorů a herců, jejichž styl humoru je nezaměnitelný. Oproti Big Train však tento seriál není tak propracovaný, tak originální, ani tak vtipný. ()

matolas 

všechny recenze uživatele

Pozriete celého tohto seriálu považujem za svoj najväčší úspech v oblasti sebatrýznenia. Dokonale zahraná, šialene natočená smršť toho najtmavšieho čierneho humoru (retardované sestry ako biele mäso, rakvy na potrat, naozaj všetko), ktorý skutočne neodporúčam pozerať naraz. Morris má očividne nejaký problém (drogy to nebudú) a tento seriál mi to len a len potvrdil. Zrejme aj tí najväčší zástancovia najtvrdšieho humoru budú mať s prezentáciou týchto skečov problém, ale je to rarita, o tom niet pochýb. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč se tu píše, že je to komedie. Skoro to pak divákovi připadá, že se bude smát. No a potom zjistí do čeho jde - seriálu tak šíleného, že vyměnil postsynchrony za presynchrony a scénář za surealistické geniální blábolení paranoidního schizofrenika. Paranoiu cítíme v celém pořadu - klasika z nejhorších nočních můr: vy jediný jste normální, zatímco ostatní jsou šílení a nutí vás do strašných situacích. V pohledu Monty Pythonů by to bylo bláznivně vtipné - zde s různými zpomaleními, filtry a naprostou "běžností" toho všeho je to o dost mrazivější. Časté je i využívání televizních glitchů a změna framerateu na zmatení diváka. V noci bych ten seriál nerad potkal. Jen první epizoda obsahuje skvělé skeče jako "Kmotře potřebuji vystřídat", "Muž, který si vzal sám sebe za ženu, aby nebyl sám" a "Člověk, který spáchal sebevraždu skočením z malé výšky 40x než aby skočil 1x z výšky velké." Skeč show, co není pro úzké povahy. ()

Sowa 

všechny recenze uživatele

Na mém Wanted listu byla tahle položka hodně dlouho. Roky plynuly, nic se nedělo... Až nyní, zjevil se Jaaaaaam na mém disku, a spolu s Big Train stal se pro mě kultovním. Chcete něco hodně úchylného, nevkusně vtipného a hodně britského??? Pořiďte si Jaaaaam!!!! ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní mám dojem, že na svete asi naozaj niečo nie je správne. A tiež, že nie je správne, že niekto toto vlastne vymyslí a navyše natočí. Pri sledovaní mám pocit, že ten seriál ani nevypovedá fikciu, lebo zvrátenosť ludí nepozná hraníc. Idú z toho vlny zla, ktoré pôsobia priamo na mozog, najkratšou a najúdernejšou cestou - cez veci, ktoré nikto z nás nechce vidieť a ani zažiť. A snáď je to ten strach, alebo niečo zvrátené v nás, čo tie vlny v mozgu nie že v strebá a zabudne na ne, ale ich chytí, využije ich zotrvačnosť a pretaví ich do širokého úsmevu. Lebo aj cez neskutočné dusno, a celkovú ponurosť, z ktorej by mohlo prísť až ťažko od žalúdka, presvitá ľahkosť. A ja by som neveril, že niečo takéto môže byť naozaj vtipné, kým mi to nebolo tak absurdne a drsne podané. Keby som mal použiť ešte obchodný termín a nie iba filozofovanie, tak toto jednoznačne zaplnilo dieru na trhu. ()

Reklama

Reklama