Reklama

Reklama

Recenze (18)

matolas 

všechny recenze uživatele

Pozriete celého tohto seriálu považujem za svoj najväčší úspech v oblasti sebatrýznenia. Dokonale zahraná, šialene natočená smršť toho najtmavšieho čierneho humoru (retardované sestry ako biele mäso, rakvy na potrat, naozaj všetko), ktorý skutočne neodporúčam pozerať naraz. Morris má očividne nejaký problém (drogy to nebudú) a tento seriál mi to len a len potvrdil. Zrejme aj tí najväčší zástancovia najtvrdšieho humoru budú mať s prezentáciou týchto skečov problém, ale je to rarita, o tom niet pochýb. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Nechápete? Tak to je v naprostém pořádku. ___ Blue Jam běžel na BBC Radio 1 v pozdních nočních hodinách, přesto si svojí originalitou rychle vydobyl kultovní status a dokonce vyhrál Sony award. Channel 4 pak díky Morrisově produkci vytvořil i televizní verzi pod názvem Jam (v remixu Jaaaaaam). ___ Vznikl tak bezesporu ten nejvíce postmoderní seriál, co kdy běžel na TV obrazovkách. Není divu, protože kombinace Morris + surreálno + černý humor + ambientní muzika je vysoce nebezpečná. A navíc je podpořená hraním Heapa, Eldona, Canna a Davisové. Morrisovy představy pak dávají za pravdu termínu tekutá modernita. Ani se nedivím, že i Linehan se přes svojí spolupráci od Jamu docela distancuje. ___ Christopher Morris. Tolika lidmi nenáviděný a ještě více lidmi respektovaný. Když už dá jednou za rok někomu rozhovor, tak si z něj utvoří totální srandu. Drží se celou dobu v ústraní u svých projektů, aby pak přijal nabídku Linehana na roli ředitele v IT Crowd. Kterou i navzdory popularitě první série zakončí jak jinak, než výskokem z okna. ___ Jam rozhodně nemůžu doporučit. Nálepka 18+, kterou okamžitě dostal, totiž není dostačující. Na tohle se musíte mentálně připravit, ať už se nacházítte v jakkékoli fázi vašeho života. A čekejte i nemožné. Pokud by vás přece jen odradil už hned první skeč, najděte si aspoň na Youtube klipy s názvy Mr. Lizard, Suicide with an escape clause, 20 Benson and Hedges a Jam - Funeral (aka Odejít na vrcholu). Kvalitnější humor totiž asi jinde neuvidíte. ___ Na DVD najdete i jednu drsnou scénku s umělým smíchem: http://www.youtube.com/watch?v=ITHw4nJY6s4 ___ Personal Note: Mé hodnocení je podobné jako u Mighty Boosh nebo Peep Show - je tam hodně mínusů, za které u jiných filmů/seriálů srážím, ale ty klady a celková propracovanost bohatě převyšuje konkurenci. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Mám strašně ráda nekorektní černý britský humor, miluju Monty Pythony, ale tohle je něco, co mě na míle minulo. Když jsem tady na čsfd četla názvy jednotlivých scének, přišlo mi to opravdu vtipné a těšila jsem se, samotné sledování už bohužel mé očekávání nenaplnilo. Nejde ani tak o nápady nebo o míru toho, co už je za hranicí dobrého vkusu, s tím nemám nejmenší problém. Jde o ten způsob experimentálního zpracování, který mi ani v nejmenším nesedí a navíc já zkrátka potřebuji nějaké výborné komiky, kteří by humoru dali potřebnou šťávu, ten polodokumentární styl mi nevyhovuje. A v důsledku toho všeho mi to nepřišlo ani trochu vtipné. To však neznamená, že by si to někdo nemohl naopak oblíbit, smysl pro humor je něco tak specifického, že si každý může najít ten svůj na kterém ulítává a třeba právě Jam svou kontroverzností patří k těm, které si silně zamilujete nebo ho striktně zavrhnete, nic mezi tím. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je pro mě těžké začít s lidmi rozhovor. Jen si představuju, že je budu nudit. No ale nemůžu nudit někoho, kdo potřebuje mou pomoc. Tak jsem začala vytvářet situace, kdy mě lidé potřebují…“ Po Ajťácích a Brass Eye (spolupráce Morrise a Linehana) u mě byla jistá očekávání, ale sekl jsem se. Jam je dost hraniční (což naznačí už úvody epizod) a záleží na nátuře diváka, kolik toho (ještě) snese. Jeho humor je černočerný, absurdní, morbidní, cynický a zvrácený. Obraz, zvuk a hudba se zas dají místy označit až za halucinogenní. Jam tak jistě NENÍ pro všechny (a pokud se u něj povětšinou smějete jako já, jste nejspíš na nejlepší cestě do pekla…). I když ani mně nepřišlo vtipné úplně vše, ačkoli za slabší považuju paradoxně některé z těch méně „zvrhlých“ scének. Objektivně má tenhle počin tak na 4*, ale za originalitu a průkopnickost (díky nimž vypadá většina komediálních seriálů vedle Jamu „přizdisráčsky“) to bude plná palba. „Je mi to líto, tohle se mi neříká snadno, ale váš stav je velmi vážný.“ - „Cože?“ - „Vy si to teď neuvědomujete, ale jste v kómatu.“ ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za vtipné úvodníky,které sou nejlepší z celého seriálu jinak nevím co říct černý humor to bezesporu je vůbec mě to neuráželo takže to není o nějaké falešné morálce z mojí strany já se pouze příšerně nudil a ty rozmazané filtry a experimentální přístup kamery tomu taky moc nepřidali.Mark Heap mě víc bavil jako šílený malíř v seriálu Spaced. ()

Zajímavosti (2)

  • Seriál vznikl na základě rádiového pořadu BBC Radio 1 „Blue Jam“ z let 1997 až 1999. (Splasher)
  • Ve skeči "Thick People" z první epizody je přímo za herečkou Julií Davis vidět zvukař držící mikrofon. V témže záběru je o chvíli později vidět i kamera s kameramanem. (Alfréda)

Reklama

Reklama