Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne policisté naleznou v nádrži s kyselinou dlouho pohřešovanou dceru novinářky Klaudie. Ta se po smrti své dcery rozvádí s manželem a žije sama s vydatnou podporou antidepresiv. Po šesti letech zazvoní telefon, ve kterém se jí ozve hlas její dcery. Klaudia společně s bývalým policistou po ní začíná pátrat. (Chatterer)

Recenze (45)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

O jeden chlup z nosu menší pitomost než autorova následující Temnota. Zatím jsem od něj viděl pouze tyto dva snímky, ale na další už ztrácím chuť. I přes mojí svatou trpělivost to šlo celé mimo mě, osud hrdinů mi byl ukradený stejně jako všechny ty mysticistní bubu bláboly. Ale co čekat od Španělů, kteří podobné shity produkují pravidelně a rádi. 35% ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Po Nepřemožitelném zlu jsem měl příjemné chvění na zátylku. Po Rec jsem se nemohl hýbat. Po "tomto" jsem se hýbal velice dobře a to směrem na záchod. Dáme tomu temnou atmosféru, pár stroboskopických střihů s hrozným zvukem, trochu nechutnosti a nakonec to trochu zamícháme, aby to vypadalo, že je to pro inteligentního diváka. Tvl s tím jděte víte kam. Tohle žrát nebudu! Prostě nejblábolovatější blábolojdní blábol z Blábolova. Hvězdička za slibný start. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když je nalezena zavražděná dívka, její matka Claudie se zhroutí, ale nakonec jí nezbývá, než se s osudem smířit. Jenže po pěti letech se dcera ozve. A kdyby Claudie věděla, kam ji dovedou spletité cesty pátrání, tak by raději zůstala sedět doma ve svých vzpomínkách. Špinavý snímek má poetiku italských a španělských hororů a giall ze sedmdesátých a osmdesátých let. Staré domy se schodišti a nejezdícími výtahy, vybydlené sanatorium a hotel, odkazy na okultní skupiny (Thule), zvrácené experimenty v koncentračním táboře Dachau a pátrání po extázi, které tak trochu připomene budoucí Mučedníky (2008). Příjemná atmosféra a tušení nedobrého konce. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mne rozhodně nejslabší z Balaguerových filmů, chvílema jsem se dokonce i nudil, což je u jeho pozdějších snímků naprosto nepředstavitelné. Jediná věc, která je opravdu silně nadprůměrná, je povedená atmosféra, docílená hlavně díky stylizování obrazu do chladných modrošedých barev. Označení mysteriózní detektivka je pro Los Sin Nombre opravdu výstižné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovoríme tomu perverzita.“ Balagueró je môj obľúbený hororový režisér (TEMNOTA, NEPREMOŽITEĽNÉ ZLO, [REC] 1 – 2) a pôvodne som chcel dať 80%. Ale objektívne musím dať „iba“ lepších 60%. No rýchlo dodať, že ak máte radi to, čo s hororom od roku 2000 robia Španieli, mali by ste si LOS SIN NOMBRE pozrieť. Čím som starší, tým viac vyhľadávam horory s príbehom a tento ho má, takže gore rozumne ustúpilo do úzadia (čo je ale u Španielov našťastie takmer samozrejmé). Bohužiaľ, hoci po vizuálnej stránke vyzerá dobre, herci podávajú kvalitné výkony vďaka vierohodne napísaným rolám, niektoré scény sú v dobrom nepríjemné a Balagueró zasa takmer z ničoho vytvoril kus poctivej hororovej atmosféry, scenár mi pripadal niekde od polovice čoraz zamotanejší. Priznám sa, že som na prvé pozretie skoro vôbec nepochopil, o čo teda vlastne išlo, kto vlastne zomrel (a prečo, koho rukou a ako) a prečo sa „to všetko“ vlastne stalo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na novele "The Nameless" od Ramseyho Campbella. (Chatterer)

Reklama

Reklama