Reklama

Reklama

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (45)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl ten černobílý plakát a Dickense jako autora předlohy, těšil jsem se na půvabnou retro záležitost. Jenže chyba lávky! Ten film je úplně jinde a v jádru se koná jen takový obyčejný současný americký mainstream, bohužel zrovna v té ryze průměrné podobě. Ústřední nápad vytvořit fantaskní svět 180 let po odehrání příběhu z Dickensovy Vánoční koledy, kdy duchové pilně pracují jako úředníci a napravují pečlivě vybrané lidi na způsob tří duchů z příběhu o Scroogeovi, byl rozhodně zdařilý a zpočátku mě oslovil. Vyzdvihnout lze v souvislosti s tím i pár dalších menších nápadů, které se tu objeví, zejména retro část s návštěvou původního Dickensova světa, nebo i samotné muzikálové provedení. Jenomže snad úplně vše mimo technickou stránku mi tady připadalo čistě průměrné, slabě propracované, děj předvídatelný, akční trikové scény otravné, postavy rasově korektně vyvážené (kdyby ta postava černošky alespoň nebyla tak nezáživná a zejména svou tloušťkou až bizarní)... a co nejhůř, navzdory tomu vše natažené přes 2 hodiny(!). Nadchl mě nápad a prvních 20 minut, pak občas došlo na poutavější část, ale do svého světa mě film příliš nepohltil a o postavy vyvolal slabý zájem. K tomu průměrnému bych řadil i hudební složku, z níž mě plně chytla jen jedna ústřední písnička (která zazní na začátku i na konci), a herecké výkony ústřední dvojice. Sice Reynolds a Ferrell rozhodně nehráli nijak špatně, ale ani nevydali ze sebe nic, čím by mě vyloženě dostali nebo fascinovali, abych si je oblíbil, měl zájem vidět s nimi něco dalšího nebo aby mi víc utkvěli svým výkonem v paměti. Jako vlastně tvůrci celého filmu. [50%] ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ze Spirited nová vánoční klasika nebude, je to ovšem minimálně dostatečně zábavný výplach, který má své světlé momenty a na Vánoční koledu navazuje hravým a poměrně šikovným způsobem. Zamrzí nerozhodné přeskakování mezi vážnější a odlehčenější vodou, kdy Spirited rázem působí jako dílo dvou tvůrců, kteří se zoufale nebyli schopni rozhodnout, jaký nádech má vlastně Spirited mít. Nejen díky chemii Ryana Reynoldse a Willem Farrelem a poměrně zajímavou prací s jejich postavami vlastně Spirited minimálně za vidění stojí.... ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zasa raz variácia na Dickensa. Ako komédia dobré, niekedy aj dlhšie vypointované vtipy, čo je cool, je to zábavne a dobre napísané. Obzvlášť sa mi páčili scény so Sunitou Mani. Ako muzikál utrpenie; tak ako mám máločo rád, ako sú dobré muzikály, tak máločo tak neznášam, ako tie zlé. Váčšina songov (a že ich je) ide stále v jednom rytme, nikto sa ani nepokúšal vymýšlať nové melódie, prakticky sa len recituje do stereotypnej hudby. Jediná zapamätateľná pesnička je Good Afternoon. Ferrell a Reynolds hrajú svoj štandard a teda to, čo od nich každý čaká. Octavia Spencer by už nemala nikdy nikde hrať a navždy sa zamknúť niekde v pivnici, aby sa na ňu ludia nemuseli dívať. Deti v pohode. Klasika z toho nebude, lebo je to prefabrikát. Ja osobne ešte risknem nové Christmas Story, inak sa cez Vianoce budem zaoberať klasikou, teda tou novodobou. Mrázik na Ukrajine kradne práčky, Popoluška je mŕtva. Čiže opäť Kevin McAllister a po novom Last Christmas. ✌️ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Spirited je vánoční muzikál, který se tedy v budoucnu klasickou vánoční podívanou, asi právem, zřejmě nestane, tím ovšem nechci tento rozverný zážitek jakkoliv shazovat, jen si nejsem prostě úplně jistý, že se jedná o film pro masy. Přece jen se totiž jednak jedná především o muzikál, což není žánr, který by až tak přitahoval davy, a jednak ani celá ta zápletka a její zpracování není úplně výhra, nicméně opakuji, nemyslím tento svůj úvod jako hanění tohoto filmu, jako spíš upozornění, že se jedná spíš až o netradiční podívanou, než o klasický hladový přímočarý tah po úspěchu a všeobecném vstřícném diváckém ohlasu. Každopádně, u mě si svůj účel Spirited ale splnil, jelikož svůj výsledný dojem bych nejvýstižněji označil asi jako příjemně strávený čas s mile přiblblým úsměvem na tváři, což považuji za pěkné a za úspěch. A čím toho bylo dosaženo? Tak asi především (nejen) ústřední hereckou dvojicí velice výrazných hvězdných pánů, kteří už mnohokrát dokázali, že se o pořádnou zábavu dokážou postarat spolehlivě a zde to v podstatě jen potvrdili, mezi chlapci to jiskří, jsou vtipní, jsou záživní, je na nich vidět, že si natáčení užívali a dokázali to přenést i na mě, ale i ostatní postavy a jejich herečtí představitelé tu působí velice pozitivně, zábavně, takže v tomto ohledu určitě palec nahoru. Co se pak týče písniček a s nimi spjatými hudebními výstupy, tam to bylo trochu jak na houpačce, ale zhruba tak dvě tři doslova hitovky by se tam najít dali, jinak spíš takový průměr, ovšem ony zmiňované výstupy, ty byly moc povedené, choreograficky pestré a trochu ve mně vyvolávaly vzpomínky na jiný, mnou absolutně zbožňovaný, muzikál, Největší showman, což mi udělalo velkou radost. Zápletce bych pak mohl vytknout snad jen chvílemi zbytečné natahování času scénami, bez kterých by se Spirited jistě obešel a jen narušovaly jeho plynulost, jinak jsem byl ale i s ní spokojen, celé to působilo poměrně nápaditým dojmem, pravidelně a hlavně funkčně se zde střídali muzikálová čísla s jak odlehčenými, tak dramatickými momenty, v závěru pak slušně zafungovaly i emoce, no a v neposlední řadě bych neměl opomenout ani atmosféru filmu, která zrovna v takovémto typu podívané sehrává více než důležitou roli, a i v tomto ohledu se tvůrcům zadařilo, jelikož ,,ducha,, a sílu Vánoc lze z tohoto snímku opravdu vycítit, což je též sakra velké pozitivum. Já jsem v tomto případě tudíž skutečně převážně spokojený, je to zkrátka taková rozverná, příjemná, nenáročná podívaná, co jistě potěší a pobaví, ale opakuji, myslím, že oprávněně se vánoční klasikou nejspíš nestane, do toho jí totiž přeci jen ještě dost chybí. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli jsem i přemýšlel, že bych tomu i jednu hvězdu i přihodil. Jasně, Spirited je variace na stokrát viděné a to i přes příjemně kousavou sebereflexi hned v několika momentech. Přesto nabízí dostatečné množství osobitého charakteru na to, abych si to chtěl v budoucnu dát znovu. Což s přihlédnutím k faktu, že muzikály těžce nemusím je úctyhodný výsledek. Jasně, místy je to trochu moc doslovné, jindy se filmy zase příliš moc snaží vybočit. Nicméně už jen kvůli obsazení a dobře mířenému humoru se špetkou vánoční atmosféry, vlastně proč ne. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Na vánočním večírku se Duch Vánoc (Will Ferrell) setkává s návštěvníkem večírku převlečeným za skřítka Buddyho. Will Ferrell je známý především díky roli této postavy v klasickém vánočním filmu Vánoční skřítek (2003). (sh3riff)

Reklama

Reklama