Reklama

Reklama

Recenze (45)

tron 

všechny recenze uživatele

„Teraz ju musíme zabiť, však?“ Zvláštny film s na prvý pohľad smrtiacou dĺžkou dvoch (!) hodín. Ktorá ale, ako na konci zistíte, mala opodstatnenie. Scenár totiž obsahuje množstvo motívov. Jednak je to parafráza na klasickú Dickensovu Vianočnú koledu. Zároveň je to však tiež jej moderný reboot (remake?) a keď už si myslíte, že vás zápletka neprekvapí, zistíte, že je to de facto plnohodnotný sequel Dickensovho diela. A do toho chvíľkový flashback, takže je to na pár minút aj explicitná adaptácia Dickensa. Reynolds a Will sú dobrá dvojka, ponúkajú svoj bežný štandard. Film je ladený ako muzikál, tanečné a spevácke vystúpenie nie sú zlé, občas sú kúzelné, ale skôr len v drobnostiach, než v celku; chýba tomu spontánnosť, radosť, nákazlivosť, i hravosť a vynaliezavosť (najbližšie k tomu má „nadávková“ pieseň). Rušilo ma, že som nevedel, akej vekovej skupine je snímka určená. Na jednej strane sa tvári ako ukážkový vianočný rodinný film a potom sú tam wtf scény pre dospelých, aby sa to následne opäť vrátilo do filmu s hodnotami a výchovno-morálnym apelom. Judi Dench??? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vánoční koleda na neotřelý/moderní způsob. Trošku blázinec to pozorovat, ale Ryanovi a Willovi to bez problémů odpustíte. A to i přesto, že se vlastně jedná o muzikál s tradičně průměrnými písničkami. A kdyby to bylo i o pár desítek minut kratší, také bych se nezlobil. Jinak to ale drží hezkou vánoční atmosféru a občas Vás to i mile pobaví přesně v tom duchu těch dvou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell se po letech vrací v roli, která jej kdysi proslavila. Tedy něco na způsob Vánočního skřítka, kdy je zapotřebí napravit zdánlivě nenapravitelného. Místo Jamese Caan zde "zlobí" užvaněný Ryan Reynolds. Uvidíme s čím se vytasí Hollywood za rok. Škoda že Spirited dostal na starosti v minulosti často skvělý Sean Anders. Tady uspět zkrátka moc nešlo. Film je prakticky neškodný. 45% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ze Spirited nová vánoční klasika nebude, je to ovšem minimálně dostatečně zábavný výplach, který má své světlé momenty a na Vánoční koledu navazuje hravým a poměrně šikovným způsobem. Zamrzí nerozhodné přeskakování mezi vážnější a odlehčenější vodou, kdy Spirited rázem působí jako dílo dvou tvůrců, kteří se zoufale nebyli schopni rozhodnout, jaký nádech má vlastně Spirited mít. Nejen díky chemii Ryana Reynoldse a Willem Farrelem a poměrně zajímavou prací s jejich postavami vlastně Spirited minimálně za vidění stojí.... ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byla štědrovečerní pohádka na České televizi, v roli Willa Farrella by byl Ondřej Trojan a místo Ryana Reynoldse by byl Vojta Dyk, všichni by o tom mluvili jako o české pohádce minimálně desetiletí. Schválně se na to podívejte znovu a představujte si je. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zasa raz variácia na Dickensa. Ako komédia dobré, niekedy aj dlhšie vypointované vtipy, čo je cool, je to zábavne a dobre napísané. Obzvlášť sa mi páčili scény so Sunitou Mani. Ako muzikál utrpenie; tak ako mám máločo rád, ako sú dobré muzikály, tak máločo tak neznášam, ako tie zlé. Váčšina songov (a že ich je) ide stále v jednom rytme, nikto sa ani nepokúšal vymýšlať nové melódie, prakticky sa len recituje do stereotypnej hudby. Jediná zapamätateľná pesnička je Good Afternoon. Ferrell a Reynolds hrajú svoj štandard a teda to, čo od nich každý čaká. Octavia Spencer by už nemala nikdy nikde hrať a navždy sa zamknúť niekde v pivnici, aby sa na ňu ludia nemuseli dívať. Deti v pohode. Klasika z toho nebude, lebo je to prefabrikát. Ja osobne ešte risknem nové Christmas Story, inak sa cez Vianoce budem zaoberať klasikou, teda tou novodobou. Mrázik na Ukrajine kradne práčky, Popoluška je mŕtva. Čiže opäť Kevin McAllister a po novom Last Christmas. ✌️ ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Měla jsem velmi nízká očekávání, neboť je to ve formě muzikálu. Nicméně musím přiznat, že tady mi to vůbec nevadilo, protože spojení Ryana a Willa je naprosto super. A navíc to má krásnou vánoční atmosféru, která se hodí vždy. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl ten černobílý plakát a Dickense jako autora předlohy, těšil jsem se na půvabnou retro záležitost. Jenže chyba lávky! Ten film je úplně jinde a v jádru se koná jen takový obyčejný současný americký mainstream, bohužel zrovna v té ryze průměrné podobě. Ústřední nápad vytvořit fantaskní svět 180 let po odehrání příběhu z Dickensovy Vánoční koledy, kdy duchové pilně pracují jako úředníci a napravují pečlivě vybrané lidi na způsob tří duchů z příběhu o Scroogeovi, byl rozhodně zdařilý a zpočátku mě oslovil. Vyzdvihnout lze v souvislosti s tím i pár dalších menších nápadů, které se tu objeví, zejména retro část s návštěvou původního Dickensova světa, nebo i samotné muzikálové provedení. Jenomže snad úplně vše mimo technickou stránku mi tady připadalo čistě průměrné, slabě propracované, děj předvídatelný, akční trikové scény otravné, postavy rasově korektně vyvážené (kdyby ta postava černošky alespoň nebyla tak nezáživná a zejména svou tloušťkou až bizarní)... a co nejhůř, navzdory tomu vše natažené přes 2 hodiny(!). Nadchl mě nápad a prvních 20 minut, pak občas došlo na poutavější část, ale do svého světa mě film příliš nepohltil a o postavy vyvolal slabý zájem. K tomu průměrnému bych řadil i hudební složku, z níž mě plně chytla jen jedna ústřední písnička (která zazní na začátku i na konci), a herecké výkony ústřední dvojice. Sice Reynolds a Ferrell rozhodně nehráli nijak špatně, ale ani nevydali ze sebe nic, čím by mě vyloženě dostali nebo fascinovali, abych si je oblíbil, měl zájem vidět s nimi něco dalšího nebo aby mi víc utkvěli svým výkonem v paměti. Jako vlastně tvůrci celého filmu. [50%] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha Dickensových variací na nápravu nenapravitelného, tentokrát v muzikálovém hávu. Ze začátku pěkně vystavěné se slušnými muzikálovými čísly, ale od půlky zbytečně natahované a směřující přesně tam, kam divák očekává, bez špetky inovace. 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Dickens a jeho Vánoční koleda je jedna z věcí, které příliš nemusím, ale tato moderní muzikálová variace je vlastně dost fajn. Vypadá to draze, je to místy dost vtipné a má to hezkou pointu v tom, že nikdo není dobrý ani zlý, ale že člověka utváří vlastní rozhodnutí a malé skutky. Muzikálová čísla jsou taky slušná jízda, hudebně spíš průměr, ale tanečníci jedou na doraz a je to celé tak hezky muzikálově vyumělkované, byť po emoční stránce tomu ještě něco málo chybělo. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli jsem i přemýšlel, že bych tomu i jednu hvězdu i přihodil. Jasně, Spirited je variace na stokrát viděné a to i přes příjemně kousavou sebereflexi hned v několika momentech. Přesto nabízí dostatečné množství osobitého charakteru na to, abych si to chtěl v budoucnu dát znovu. Což s přihlédnutím k faktu, že muzikály těžce nemusím je úctyhodný výsledek. Jasně, místy je to trochu moc doslovné, jindy se filmy zase příliš moc snaží vybočit. Nicméně už jen kvůli obsazení a dobře mířenému humoru se špetkou vánoční atmosféry, vlastně proč ne. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Sakra... Dobrý námět, hlavní herci super a šlape jim to. Ale tolik rušivých elementů... Zbytečných. Jako třeba písničky, zmodernizované "strašení". Malá hloubka. Zbytečnosti. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tisící variace na Dickensovu Vánoční koledu, která si na jednu stranu dokáže dělat srandu sama ze sebe a na stranu druhou se bere docela vážně. Hudební čísla jsou ve většině případů solidní (nejvíc vybočuje hodně chytlavá Good Afternoon) a dvojici Reynolds Ferrell to dohromady šlape velmi dobře. Reynolds si odvádí svůj standard a tentokrát tu není v té své Deadpoolovské póze, ve které poslední dobou zakořenil. Ferrel je oproti svému standardu příjemně civilní a bavil mě možná o trochu víc. Co sráží pomyslné bodíky dolů je provedení, kdy celý film působí chvílemi dost lacině a papundeklově. Ani v tomhle případě se tak nebude jednat o žádnou novou klasiku, nicméně já se bavil víc než sem čekal a chviličku sem byl na vážkách jestli za těch pár dobrých fórů, songů a super nápadů nedat čtvrtou hvězdu. Ty tři ale nakonec Spirited budou slušet víc...65% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na relatívne priemerné hodnotenia som nemal žiadne veľké očakávania. Ale napokon ma tento film veľmi milo prekvapil. Skvelé herecké obsadenie, úžasný vizuál s vydarenou výpravou, a celkovo ten ironicý štýl - to bolo všetko, čo tento film ťahalo vpred. K tomu skvelé sarkastické hlášky a vtipné dialógy, a v neposlednom rade vydarené aj po muzikálovej stránke. Takže celkovo som mal z toho vysoko nadpriemerný pocit. Will a Ryan boli výborní, a popri nich celkom potešilo aj obsadenie Sunity Mani. Avšak, neviem si akosi vysvetliť tie priemerné hodnotenia - jedine, že by niekto nepoznal legendárnu poviedku A Christmas Carol od Charlesa Dickensa, vtedy by som to asi nedokázal plnohodnotne oceniť ani ja. Našťastie, Dickensove dielo poznám a aj som ho čítal, takže kopa odkazov mi rozhodne neunikla - za mňa teda plných 5*! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Spojení Willa Ferrella a Ryana Raynoldse jsem si nemohla nechat ujít. Nakonec jsem docela i spokojená. Verzí Vánoční koledy jsem viděla nespočetně, ale tahle je moc povedená. Líbí se mi, že je zasazená do moderního světa, je tam i hezky promyšleně vysvětleno, jak svět vánočních duchů funguje. Oba herci mají podobný humor a skvěle se doplňují. Občas jsem se fakt od srdce zasmála, naštěstí žádné trapnosti vás nečekají. Písně nejsou nic moc, vyloženě mi žádná nezůstala v hlavě, ale na zkouknutí o vánocích, když chcete mít večerní pohodu, to bohatě stačí. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Přes moji averzi k Reynoldsovi hodně příjemné překvápko. A na dlouhou dobu nejlepší adaptace Dickensovy vánoční klasiky. No a zároveň je to sequel I parodie. :)  Hodně mně to bavilo 8/10 ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Čakal som otravnú komédiu, v ktorej hra Reynolds Reynoldsa a Ferrel Ferrela... A dostal som viac ako fajn komédiu, ktorá je pre Vianoce to, čo bol pre hráčov Free Guy. Film originálny, častokrát temný, s mega rozpočtom, a áno obaja chlapci hrajú opäť samých seba, a vôbec mi to nevadilo. Lebo tento krát humor, a otravnosť 50/50 čo je úspech 😅 Buď už na mňa začali pôsobiť Vianočné reklamy alebo neviem... ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Preboha, jak ja muzikály a bukvicoidné tanečky neznášam! A ešte keď som si predstavil ako Ferrell kláti 150kilovú prasnicu Octaviu Spencer (má tri otvory a furt si ich spletie), a majú spolu párik dredových černoškov, bolo mi šoufl. Jedna ★ za 2 sekundové cameo Judy Dench. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Absolutně skvělý nápad, ale provedení pokulhává. Přitom by stačilo o trochu míň hudebních čísel, NENECHAT pány Reynoldse a Ferrella zpívat a hlavně udržet na uzdě jejich místy nablblé vtipkování, které bohužel krásnou myšlenku filmu dost shazují. Rozporuplné pocity, 2,5* ()

Reklama

Reklama