Reklama

Reklama

Neymar: Dokonalý chaos

(seriál)
  • USA Neymar: The Perfect Chaos (více)
Trailer
Dokumentární / Sportovní
USA / Brazílie, 2022, 2 h 45 min (Minutáž: 51–61 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Fanoušci po celém světě ho zbožňují, kritici ho zase nemůžou vystát. Neymar promluví o strastech i slastech svého osobního života i úžasné fotbalové kariéry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

celticek 

všechny recenze uživatele

Takže. Nemám rád fotbalovou Brazílii a nemám rád Neymara. Fotbalový um stranou - bezpředmětné. Přestup do totálně nesympatického PSG (založen 1970 - to hovoří samo za sebe, myslím:) byla z mého pohledu chyba. I když - o Messim byste taky řekli, že z Barcy v životě neodejde. To je ale jiný příběh. Každopádně se mi nejvíce líbily Neymarovy prohry:) Jak ve finále Ligy mistrů (jejíž ročník byl také dost podivný bez odvet), tak semifinále na MS s Německem - 1:7 NÁDHERA. Co dál dodat k fans žabožroutů - jeden den ty hajzle a druhý den jsi nejlepší. Mrdky. Tatínek s maminkou se také povedli. Založili firmu o 200 lidech a vesele synáčka dojí. A pak že mu "firmu" předají. No, být zaměstnancem, tak už se dívám po paleťáku u jiného zaměstnavatele. Zkrátka - vůbec mě to nepřesvědčilo, že je Neymar nějaký filantrop. Ale vztah s tím malým nemehlem, které si uklohnil ještě v Brazílii má hezký, to je fakt. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Názor na Neymara nezměním, ale v mnohém ho asi chápu. Ať už jde o vliv otce a "jeho" agentury, motivaci k jednotlivým přestupům a případným návratům, vztah k fanouškům nebo umění si užívat života plnými doušky. Minisérie se naštěstí z hlediska objektivity nevyhýbá ani stinným stránkám a momentům Neymarovy kariéry, jakými jsou například již legendární simulování nebo aféry spojené s jeho bujarým stylem života. Pokud však díky němu našly (nejen) brazilské děti motivaci v životě nebo sportu něco dokázat, potom pokorně smekám klobouk i já. ()

Reklama

Picoun7 

všechny recenze uživatele

Neymara, toho sleduji již pěknou řádku let, proto mám vnitřtní potřebu se k tomuto míčovému mágovi trochu porozepsat. Na minisérii Dokonalý chaos, jsem se velice těšil. Včera jsem si tedy nachystal láhev pozdního sběru z Habánských sklepů a pustil se do toho.  Již při prvních desítkách minut tohoto dokumentu, mi bylo jasné, že je to spíše jen potvrzení toho, co si o "Neyovi" celý fotbalový svět myslí. Cílem nejspíš ani nebylo vyvrátit to, že brazilec je vlastně jen velkou primadonou, která střídá účesy, tetuje se a alkoholové večírky jsou pro něj na stejném místě jako většina fotbalových utkání. Neymar v sobě jistě měl potenciál, dokázat něco podobného jako fotbalový bohové jménem Lionel Messi a Cristiano Ronaldo, ale ať už vinou večírků, nebo častých zranění, to na jejich level bohužel nikdy nedotáhne.  Moji přízeň však neztratil, rozhodně to totiž není nudná postavička, která jen opakuje otřepané a naučené fráze, jako dnes už většina fotbalového světa. Proto díky za kluky typu: Zlatan, Mário a nebo právě Ney! 3*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neymara vždy budu chtít do týmu na playku ve FiFA, ale nikdy bych ho nechtěl do reálnýho klubu. Proč ? On určitě umí, technicky i zakončovat, ale problém je jeho povaha. Dokument o třech dílech, začátky, Barccelona a PSG a samozřejmě se všema dílama protíná Brazílie. V dokumentu jsou Neyovi spoluhráči - krátce a málo a Neyův táta - často a dlouho a prostor dostávají i fans PSG. Není to naštěstí úplně oslavný dokument, Ney komentuje i ty průserovější části, tedy třeba když nebyl zrovna miláček ochozů v PSG nebo Brazílii. Osobně hodnotím jeho přestup do PSG jako krok zpět a přijde mě, že z něj zmizel hlad, ostatně ten mizí v PSG leckomu, že Leo ? Nejhezčí moment dokumentu je jednoznačně, když si jde Neymar zahrát se svým synem na plac před barák fotbálek, jako kdysi sám začínal. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Neymara nemusím, naopak jako s hráčem a člověkem (v rámci fanouškovství) s ním dost opovrhuju, Netflix tady ale zase zamířil do černýho. Hodně příjemný překvapení je, že se zde Neymar neukazuje jen jako polobůh, který se řadí nade všechny v historii. Naopak je velmi osobní, se všemi úspěchy i pády. Sice bych si představoval víc prostoru pro ostatní (širší rodina, dlouhodobý spoluhráči atp.), je ale fakt, že to je kvalitní práce a přes počáteční názor, že to je zbytečnost, musím uznat, že vlastně hodně dobrý dokument. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama