Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Významný spisovatel Andrew Sterling si konečně bere dlouho očekávanou dovolenou ve svém zánovním domě. Jeho chvíle zaslouženého odpočinku jsou ovšem záhy narušeny, když sousedé v domnění, že jej někdo vyloupil, zavolají policii. A to je příležitost na jakou dlouho čekal místní policejní šéf. Ten se však nespokojí s banálním vloupáním, ale uzavře dohodu s nesmělým podvodníkem Amosem Odellem, aby jakoby unesl slavného dramatika, on je dopadne a získá tím ohromnou veřejnou publicitu. Intrikánský šéf ovšem nepředpokládá, že z obou mužů se stanou přátelé, čímž "jasnou záležitost" převrátí zcela naruby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

5150 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie s krimi zápletkou, ve které můžeme vidět celou řadu známých herců - mj. Dabney Coleman v roli nadutého policejního šéfa nebo Bob Balaban v cameo roli psychologa, který by ze všeho nejvíc, potřeboval sám pomoc. Nakonec potěší řada dalších maličkostí, jako hip-hopová píseň "Sururbian Nightmare" (rappuje Sir Mix-a-Lot). // hodnocení 3,5* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak podobnou krimi komedii si příště raději odpustím. Film mi dokonale dokázaly zhnusit všelijaké rasistické narážky. Proč pořád řešit že je někdo černej a že má třeba velkej dům. Zvyknul jsem si na Chrise Rocka, který snad ve všech filmech kde hraje si stěžuje na to že je černoch. Ale že tohle činil na začátku kariéry i Samuel L. Jackson? Abych to shrnul, kdo tento film neuvidí, tak o nic nepříjde. ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Docela povedená komedie, která si tak trochu střílí z policie. Každopádně zajímavý nápad o tom, jak snadno se člověk může stát zločincem ve vlastním domě. Docela si to dokážu dost dobře představit, zkrátka někteří sousedi moc strkají nos do věcí do kterých by neměli. Pak už na scénu stačí poslat americkou policii a trapas je na světě. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Dost slabota a nicota a na kokota. Cage tam sice udělal pár ksichtů ala Polibek upíra, ale jinak mě tam asi spíš bavil šerif a jeho dokonalej plán, chch. Jinak ústřední dvojice se chovala stejně jak hrála a stejně, jak byly jejich role vymyšlený - čistej průstřel průměrnosti. No bylo to ale lepší, než kladivem do prstu... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Komedie, u které sice lehce zamrzí, že Samuel ještě není ten excentrický "Bad Motherfucker" a Cage se nechová úplně jako Cage, ale jinak se jedná o pohodovku jak vyšitou. Buddy potenciál zůstává nevyužit a vedlejší postavy jsou všichni idioti, ale zvraty jsou tak upřímně absurdní a provedení energické, až se ta aura a vyznění příběhu stávají nakažlivými. 65% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo převážně v Severní Karolíně. (Terva)

Reklama

Reklama