Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v životě Neda Hanlana (Nicolas Cage), kanadského veslaře a světového šampiona koncem 19. století. V jeho divokém mládí ho adoptuje sázkař jménem Bill (David Naughton), který chlapce podporuje ve veslařských závodech jen pro vlastní zisk. Kontrolu nad Hanlanovou kariérou převzal nemilosrdný podnikatel Knox (Christopher Plummer). Když Hanlan zjistí jak ho Knox zneužívá, opustí ho a zaměstná prvního čestného člověka kterého potká, kterým byl vynálezce a spekulant Walter (Sean Sullivan). Hanlanův uspěch byl mimo jiné i sňatek s Margaret (Cynthia Dale), Knoxovou nepolapitelnou neteří. (smack)

(více)

Recenze (26)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Už je to spoustu let co jsem tento výborný sportovní snímek viděl a dodnes na něj vzpomínám jen v tom nejlepším. Mladý Nicolas Cage tu předvádí vynikající výkon. Pokud máte rádi alespoň trochu sport nebo Nicolase Cage neměl by tento snímek nikomu utéct...... ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Každý někde začíná a tenhle začátek se Cageovi docela povedl. Takový příjemný snímek na deštivé nedělní odpoledne. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage v nezvyčajnej role mladíčka, ktorý sa chce prebojovať na vrchol svetového veslovania. Film mi prišiel viac romantický než športový, životopisný či dramatický. Cage v slušnej fyzickej forme, až mi je divné že dnes nevyzerá ako Schwarzenegger, ale iba herec s priemernou postavou, ktorú snáď už v žiadnom inom filme neukázal. Fanúšikovia veslovania si celkom užijú, i keď samotné závody sú poriadna nuda, pretože tie trvajú aj 40 minút než súťažiaci dorazia do cieľa. A priznajme si, nie je to napínavé sledovanie rýchlych formúl. Inak je film pekný, ale trpí asi nízkym rozpočtom a starou dobou jeho vzniku a tak vám len niekde na poličke zapadne prachom. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Tak v tomhle filmu byl Cage snad větší korbič než samotnej Arnold a dělá tu navíc hyper držky, ale jinak to na mě působilo takovym sociálnim dojmem. Lidem se to tu koukám líbí, mě to zase až tak moc nechytlo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná, nenáročná, športová dráma s mladučkým Cageom, ktorý asi niekde v tomto momente začína svoju prebohatú hereckú kariéru. Výrazná hlavná postava v podobe Neda Hanlana, rivalita, podvody, záškodníctvo, podplácanie, slušná zápletka, veslovanie a športové napätie. To z tohoto snímku robí príjemný oddych a relax, ale nič výnimočne emotívne tu nehľadajte. 65/100 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Začátky Nica Cage, který se tentokrát ukazuje v roli veslaře v příběhu podle skutečných událostí. Nic je fajn ale zbytek filmu mi nijak zvlášť zajímavý nepřišel. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Pěkný sportovně biografický snímek s Nicolas Cagem,který ve své roli opět neselhává,nýbrž ho ničí český dabing. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kanadský životopisný film o nejúspěšnějším a nejrychlejším veslaři všech dob Nedu Hanlanovi. Scénář - Douglas Bowie. Hudba - Roger Webb. Kamera - Pierre Mignot. Průměrný sportovní snímek a nadprůměrný Nicolas Cage. 60 % ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Cage, ako šťavnatý sebavedomý mladík so silnými pažami, opúšťa svoju pokrivenú minulosť a vydáva sa na cestu profesionálneho športovca. Tento neznámy chlapec si oblečie bledomodrý dres a rozhodne sa poraziť aj tých najväčších profíkov. Krásny príbeh plný odhodlania, čestnosti, tvrdej driny, úspechov, ale aj peňazí a intríg. Popri športe ale nesmie chýbať ani osudová láska, ktorú si Ned získa aj napriek svojej neomalenosti. Niet sa ale čomu čudovať.. ktorá by odolala temperamentnému a charakternému športovcovi s krásnym telom? ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek pojednává o poměrně bouřlivém mládí legendárního veslaře Neda Hanlana - a o jeho prvních velkých vítězstvích. Vyprávění místy sklouzává k určité povrchnosti, ale to není nijak zvlášť důležité, neboť Nicolas Cage v hlavní roli je zatraceně dobrou volbou, děj má svižné tempo a tudíž nemáte čas (ani chuť) rozebírat podružné maličkosti. A tak paradoxně jediné, co snímek dosti nevybíravě sráží, je neschopnost režie navodit tu správnou dynamickou atmosféru s patřičnou dávkou napětí přímo během veslařských závodů - což je u filmu se sportovní tematikou přece jenom trochu hloupé. P.S.: Nedokážu posoudit, nakolik film odráží skutečný život kanadského závodníka - musím přiznat, že o jeho existenci jsem až dosud neměla ani tušení ... ale hlavu si tím nelámu ... 3,5* ()

Looser 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem viděl s Cagem a hned jsem věděl, že maník má něco v sobě :-)). Zajímavý film z období začátku veslování na kanadsko-americké hranici. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dobrý film s dobrým obsadením aj dobovým zasadením. Netypický šport, aspoň čo sa týka prevedenia na filmové plátna. Tento film som videl ako krpec a potom som ho cca 20 rokov hľadal, až sa podarilo v starej SD ale stále pozerateľnej kvalite. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný film. Velké pozitivum zde je, že je to životopisné. Ale zdá se mi, že to nebylo až tak dobře natočené. Chybí mi zde pořádné napětí, film v podstatě stále ubíhá, pořád se něco děje, ale nevtáhlo mě to vůbec do děje. Prostě jsem na to kouknul a bylo to. Škoda, natočit to více napínavě, bylo by to lepší. Takhle je to jen průměrný film, který stačí vidět jedenkrát, aby jsme byli více znalí historie. Howgh! ()

Reklama

Reklama