Reklama

Reklama

Druhá světová válka v barvách: Cesta k vítězství

(seriál)
  • Česko II. světová válka - Cesta k vítězství (více)
Trailer
Velká Británie, 2021, 8 h 33 min (Minutáž: 51–52 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Nacistické Německo triumfovalo v Evropě, zatímco Japonsko zdecimovalo americkou flotilu a stalo se pánem Tichomoří – zdálo se tedy, že pozice mocností Osy je pevná a neotřesitelná. Náš desetidílný seriál ukazuje krok za krokem, jak se události vyvíjely dále, počínaje spojeneckým protiútokem, který odvrátil neblahou vidinu porážky, až po definitivní vítězství. (TV Spektrum)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Verbudrak 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se dozvěděli, že Američani v podstatě vyhráli Rusům bitvu u Kurska... :) ale jinak dobrý. Občas tam jsou špatně přiřazené záběry (Koenig Tiger v létě 1943 fakt prosím ne), často se i jednotlivé záběry několikrát opakují, je to fakt strašně anerickocentristické, a tak dále, no ale nakonec proč ne, kvalitní to je i tak a hodně. Takže dobrý. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keď robíte dokument o bitke pri Kursku a z ruských mien padnú len Stalin a Rotmistrov, zato sa dozviete zloženie Hitlerovych koktailov, niečo mi tu nevychádza. Že ju vlastne Rusom vyhrali Turingovi ľudia a Land and Lease act nemá zmysel komentovať. Neuveriteľný "dokument". ()

Reklama

Střelec17 

všechny recenze uživatele

Popravdě ani nevím, jak tyto dokumenty hodnotit, jelikož nejsem úplný historik a nevím čemu všemu můžu věřit. Pro mě jako nezaujatého diváka, to byl celkem přínosný dokument, který mi dal určitě některé nové informace. Pozitiva: Celkem dobře sestříhané. Negativa: Škoda že tam není více zmínek o našem státu. ()

Maslo133 

všechny recenze uživatele

Velice povedený počin. I člověk co má něco o druhé světové válce nakoukáno se dozví spoustu zajímavých informací. Přibližuje uvažování a povahu jednotlivých osobností což je v jiných dokumentech většinou úplně vynecháno. Netflix to pojal trochu jinak než je zvykem a to se mi na tomhle seriálu líbilo... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

stejně dobré, ne-li lepší než předchozí podobně laděná a podobně stavěná netflixovská WWII série.O Road to Victory se dá napsat prakticky to samé.Informační hodnota je 50/50,takže tu máme jednak provařené a dobře známé fakty,ale také spoustu perliček,které možná nebudou cizí historikům a nadšencům do druhé světové,ale pro někoho se "standardními! školními znalostmi budou nové a zajímavé.Druhou částí jsou pak působivé dobravované a mnohdy neviděné záběry,které mají svojí sílu i dnes a budou jí mít vždy.Osobně se mi líbí i nechronologické řazení,kdy se jednotlivé epizody zaměří vždy na jednu konkrétní událost a tu se snaží dosadit do co možná nejširšího kontextu...90% ()

Zajímavosti (1)

  • V čase 24:51, kdy se mluví o útoku na Berlín, je záběr na město, nejedná se však o Berlín, ale o Prahu. (Matej.Krajci)

Reklama

Reklama