Reklama

Reklama

Vánoční koleda

  • Velká Británie Christmas Carol: The Movie (více)

Obsahy(1)

Animovaná verze slavného příběhu Charlese Dickense. Od Štědrého dne před sedmi lety, kdy Ebenezer Scrooge pochoval svého dlouholetého přítele a obchodního partnera Jacoba Marleyho, se Scroogeova melancholie mění ve věčnou hořkost vůči svátkům a přátelům. Terčem jeho nevraživosti a krutosti je především jeho loajální a mírný účetní Bob Cratchit. Letošní Vánoce jsou ale překvapivě jiné. Na Štědrý den se mu zjeví přízrak jeho bývalého společníka, aby ho varoval před jeho osudem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Aglický spisovateľ Charles John Huffam Dickens napísal v roku 1843 poviedku "Vianočná koleda" (A Christmas Carol). Je to príbeh o lakomom, nespoločenskom, necitlivom a zatrpknutom starom mužovi Ebenezerovi Scroogeovi, ktorého počas štedrovečernej noci navštívia traja duchovia a zmenia jeho pohľad na svet. Toto literárne dielo bolo už mnoho krát sfilmované. Niektoré adaptácie boli perfektne spracované (bombastiká Vianočná koleda od Roberta Zemeckisa, alebo televízna verzia v hlavnej úlohe s Patrickom Stewartom), niektoré sú už súčasťou filmovej histórie (Scrooge z roku 1951, či pokus o prvú filmovú adaptáciu z roku 1901), mnohé možno považovať za raritné (Vianočná koleda Flinstoneovcov, Bugs Bunny´s Christmas Carol, Mickeyho vianočná koleda) a niektoré sa veru moc nevydarili. Do tejto poslednej kategórie radím aj mdlý animovaný snímok "Christmas Carol: The Movie" z roku 2001. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla velmi kvalitní animovaná verze slavné povídky Charlese Dickense. Zatímco loni jsem viděl asi dvě či tři zfilmované variace Vánoční koledy, tak letos je tohle první mnou viděná zfilmovaná adaptace, takže už mi neleze krkem tak jako v loňském roce. A musím říci, že se jedná o adaptaci velice povedenou a kvalitní. A co mě zde překvapilo byly dvě myšky, které byly kamarádkami pana Scrooge. Bylo to velice příjemné doplnění děje a jelikož mám zvířátka rád, tak jsem tento nápad velice nadšeně přivítal a při každém pohledu na ony myšky jsem se vyloženě rozplýval nadšením. Jinak tedy tento film nepřináší nic nového, žádný zásah do originální předlohy, takže je to klasika. Scrooge dává všem najevo, jak nemá rád Vánoce, pak ho navštíví tři duchové, aby mu ukázali jeho minulé, přítomné a budoucí Vánoce. Scrooge roztaje a začne rozsévat dobro. Jediný odklon od původního námětu tak představují jen ty dvě myšky. Jinak o tom, že tenhle film není obyčejný, hovoří i fakt, že v originálním znění tenhle film nadabovali takoví herci, jako jsou Kate Winslet, Nicolas Cage či Michael Gambon. Už to hovoří o tom, že tenhle film jistě stojí za pozornost. Mně se to tedy dost líbilo a byl jsem nadšený, je to nadprůměrný animák, kterému se nebojím a neváhám udělit pět hvězdiček. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nečítal som predlohu, ale aj v Zemckisovej verzii mi prišiel príbeh trochu otravný. Stále je to o tom istom, už po prvom nahliadnutí do minulosti je jasné, čo bude nasledovať a minulosť Scrooga nie až tak zaujímavo odhaľovaná. Záver pôsobí hlavne vo vianočnom čase dojímavo, čomu pomáha aj finálna pesnička. Trochu som nepochopil hraný úvod a záver... ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Příjemný animák na motivy Dickensovy Christmas Carol. Scrooge je ukázkový kruťas, pod vlivem přízraků měnící se na dobrého člověka. Jediné, co jsem tak úplně nepochopila, byly ty myši. Nemusely by tam být. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Po milijónté zpacovaná pohádka. Nic převratného, ani žádné zklamání, jelikož je to i pro dospělé, takže je znát ta snaha tvůrců o něco pořádného. 49% ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Odlišně pojatá vánoční pohádka o skrblíkovi a bručounovi v jedné osobě a jeho následném rozhodování, co je správné a špatné... Tipněte si, jak to dopadne. :) ... 75% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mě ta atmosféra zcela minula. Animace je pěkná, příběh už znám, ale i tak jsem se většinu filmu nudil a scény s myši byly zcela zbytečné. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Zkrátka klasické zpracování Vánoční koledy, ovšem tu z roku 2009 jen těžko něco překoná. Mimoto dohledat dabovanou verzi se zdá jako neřešitelný úkol! ()

Reklama

Reklama