Reklama

Reklama

Džudžucu kaisen 0

  • Japonsko Gekijouban Jujutsu Kaisen 0 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

16letý Yuuta je zatížen monstrózním prokletím. Jeho situace přitahuje pozornost kouzelníka Goja Satoru. Ten v Yuutovi vidí obrovský potenciál a doufá, že mu pomůže přeměnit jeho smrtící břemeno v prospěšnou sílu. Ovšem Yuuta upoutal i pozornost kouzelníka Geta Suguru, jenž v jeho síle vidí možnost genocidy. (mikki089)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (14)

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele

Sice ne moc extra originální, ale furt zábavný animovaný film. Vizuálně je to fakt super. Ten příběh je dost fajn, ačkoliv není extra originální a možná jsem skoro ke konci cítil, že mi možná, ale jenom možná ukápne pár slz, což se sice nestalo, ale stále to bylo pěkné a vlastně jsem dost rád, že jsem o tomhle filmu v podstatě věděl jen to, že pěkně vypadá a jinak jsem nevěděl vůbec o čem bude a to jsem předtím viděl jen první epizodu seriálu, která mě tehdy upřímně moc nenadchla a hlavní protagonista mi nepřišel tak zajímavý jako hrdina toho filmu a jeho problém. A málem bych zapomněl na soundtrack, protože ten je taky skvělý. Celkově je Džudžucu Kaisen 0 skvělý film a dokonce jeden z těch nejlepších, jež jsem viděl. ()

ProkopLoronz 

všechny recenze uživatele

Na Jujutsu Kaisen 0 jsme museli čekat skoro bolestivý rok, než se dostal na BluRay a tím pádem i mezi nás. Můžu s klidem říct, že se čekání opravdu vyplatilo. Normálně bych začal s negativy, jenže tady není opravdu nic, takže jdeme na to! Film skvěle stojí na vlastních nouhou, nepotřebujete vidět ani kousek seriálu na pochopení toho, co se děje ve filmu. Všechen potřebný kontext je podán skrze skvělou expozici, která nijak nevyčnívá ze zbytku dialogu. Animace je na božské úrovni, co jiného by se taky dalo čekato od studia MAPPA. Pro ty co neví, studio MAPPA je jedno z nejlepší, jestli ne TO nejlepší animeční studio pod sluncem. Animace je opravdu překrásná a černobílé ilustrace z mangy oživuje dechberoucí a svižnou animací. Mangu ale neoživuje jen výborná animace, ale i naprosto úžasně procítěný dabing (hlavně na straně Megumi Ogaty, dabéra hlavní postavy), který nedává postavám jen hlas, ale také emoci a hloubku a tím přidává celému příběhu vrstvu, která je v manze téměř neexistující. Co se týče soundtracku taky se jedná o pecku, hudba, která na první dobrou zní jako něco co by k filmu vůbec nepasovalo, jenže opak je pravdou, soundtrack až děsivě dobře sedí k filmu a vytváří tak unikátní atmosféru, kterou jinde nenajdete. Příběh je skvělý, od úžasně animovaných a akčních bojových scén, po části, kde film zpomalí a buduje vztahy mezi postavami a místy se mu daří být i překvapivě emocionální. Na to že film trvá 100 minut, je schopný vybudovat pevné a uvěřitelné vztahy od kterých byste čekali, že jsou výsledkem minimálně 10 dílného seriálu. Jedná se o naprosto špičkovou dílo po všech stránkách, animace, dabing, soundtrack a samozřejmě příběh, který by nebyl bez nesmírně talentovaného Gege Akutamiho. Musím se přiznat, že při psaní recenze mám chuť se na to kouknout znova. Doporučuji na 100%. 9,8/10 ()

Reklama

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

Podľa všetkých zákonitostí by som Jewjutsu Kaisen mal milovať. Milujem Overpowered hrdinov, fantasy, boj dobra so zlom v tom najviac hyperbolizovanom slova zmysle a príšery nápaditého designu. Tak prečo som seriálu dal asi 10× Odpad a filmu len 2*? Kvôli nevýraznej hudbe. Kvôli nudným postavám, pri ktorých jediná charakteristika je 'tento rozpráva jedlo' alebo 'tento je drsná panda'. Kvôli generickému záporákovi a vyložene trápnemu súboju s protagonistom ("neviem či je to čo chceš dobré alebo nie ale chcem ťa zabiť"). Kvôli maximálne nefunkčnému humoru v prvej polovici filmu... a tak ďalej. Nechcem však byť len negatívny, aj napriek tomu, že ku Jujutsu chovám najmä negatívne pocity - hodnotenie predsa musí byť sčasti aj objektívne. Design Riky je nápaditý, aj keď výrazne obšľahnutý od Votrelca a Predátora (naraz!) a svoju skladbu Self Embodiment of Perfection Arisa Okehazama už neprekoná. A to bude asi tak všetko ak nerátam ten hamburger s kukuricou ktorý som si spravil k filmu. Tl;dr: Obyčajný, veľmi priemerný shonen, avšak stále oveľa lepší ako seriál, najmä preto, lebo KONEČNE obsahuje ucelenú dejovú linku - hocako klišoidnú. Fajn hlavná príšera a nefunkčný, vykradnutý magic system. Celkovo 2 kliatby štvrtej kategórie - čiže 40%, 2*. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Seriál Džudžucu Kaisen mě hodně bavil a když vyšel, tak jsem z něj byl docela unesený, na druhou stranu už je to nějaká doba od jeho vysílání a časem se objevily další seriály, s kterými ho lze lépe srovnávat, a tak najednou už to tak úžasný a neobyčejný zážitek není, protože i to nejlepší co nabídl, nádherné a po technické, choreografické, dynamické i estetické stránce vynikající souboje, dokázal překonat třeba takový Demon Slayer (a proto jsem dnes po zralé úvaze o bod snížil jeho hodnocení). Ale na tento prequelový film jsem se i tak těšil a opět nejsem vůbec zklamaný. Má to jednoduchý a přímočarý děj, kterému by sice prospěl nějaký ten čas navíc, protože proměna Júta na neskutečně silnou postavu tu působí hodně urychleně a chybí tomu trochu víc nějakého budování charakteru a tréninku, abych jí dokázal úplně uvěřit. Ale ono by tím možná zase utrpělo tempo, které takhle bylo příjemně svižné. Zase, stejně jako u seriálu, bych tu dokázal najít spoustu klišé a věcí, které působí, jako by byly okopírované ze všeho možného a populárního, ale koho to zajímá, když to funguje, a navíc mi film přidá ve své poslední třetině neskutečně nadupanou pasáž plnou skvělých a úderných soubojů, na které je radost se dívat a opět mají všechny již výše zmíněné kvality. A tak je mi jedno, že Rika vypadá jak okopírovaná z Vetřelce a Predátora, že vztah mezi Satorem a Sugurem mi připomíná Brumbála s Grindenwaldem, tedy kdyby byli opravdu jen kamarádi a že Suguru tu má tentokrát naprosto stejnou agendu a motivaci jako ten zmíněný Grindenwald. Je to dobře vykreslené, funguje to, baví to... Dokonce se našel čas i na nějaké uvěřitelné budování vztahů mezi Jútem a jeho spolužáky, takže mi i ta věta ve stylu "nevím, jestli je to o co ti jde dobré nebo špatné, ale chci tě zabít - protože si mi sáhl na kamarády" docela dává smysl. Jestli je to lepší než seriál, jak tu někteří tvrdí, si nejsem úplně jistý, protože pro mě mají dobrou dějovou linku, v které se snadno orientuji, obě díla. Stejně tak je to animačně úchvatné, hudebně obstojné – zkrátka pro mě je Džudžucu Kaisen 0 na stejné úrovni, jako seriál a těším se, kdy a jak se Júta v seriálu objeví, snad to bude už příští rok v jeho druhé řadě. 8/10 ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Jujutsu Kaisen 0 vás istotne ohúri úžasnou animáciou a pútavým príbehom s temperamentnou bojovou choreografiou. Táto kombinácia na vás doľahne už v úvodných minútach a neopustí vás až do záverečných credits. S Kaisenovským univerzom som nikdy nemal príliš veľa príležitostí na to sa zoznámiť. Pôvodnú mangu som nečítal a o seriál som nikdy nejavil, nejaký extrémny záujem. Pred Silvestrom som, ale dostal chuť vyskúšať aspoň prequelový film s veľmi vhodným podtitulom - Zero. Príbehovo to vo mne evokuje tradičný šounen. Niečo medzi projektami ako Bleach a Demon Slayer, pričom z Bleachu si berie vizuálnu inšpiráciu a z druhého zmieneného seriálu všetky ostatné kvality. Aby som to teda nejako zhrnul. Ako ste si už asi všimli, na snímke nemám čo vytknúť. Jedná sa o absolútny technologický strop modernej kinematografie, ktorý dokazuje, že aj po roku 2009 má tradičná animácia stále, čo ponúknuť. To, čo pre západný trh znamená Cameronov popcornový počin Avatar (aj čo sa týka jednoduchosti príbehu), je pre Japonsko a otaku komunitu Gekijouban Jujutsu Kaisen 0 (doslova: Jujutsu Kaisen 0 - Film). Srdečne odporúčam... ()

Galerie (158)

Zajímavosti (3)

  • Po závěrečných titulcích je k vidění filmová scéna. (Rominator)

Reklama

Reklama