Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drogová válka přivede mladého pilota bojových vrtulníků do pouští Jižní Ameriky. Zde je napaden velmi dobře vyzbrojenou helikoptérou Škorpion, kterou pilotuje známí terorista a zabiják. Pilot jeho zběsilý útok přežije jen díky svým bojovým schopnostem. O něco později je sestavena speciální bojová eskadra, tvořená bojovými vrtulníky Apač a těmi nejlepšími piloty, kteří mají tuto drogovou válku zastavit. Mezi tuto elitu se dostává i zkušený pilot, který již má s tímto bojem zkušenosti. Po tvrdém výcviku se vrací zpět do pouště, aby odvrátil drogovou hrozbu a zničil hledaného teroristu i s jeho smrtícím strojem. (Chupacabre)

(více)

Recenze (40)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Dost slabe, typicky patriotismem napumpovane americke akcni nic. Navic ani ne moc akcni. Spis jen hodinu (vyplnenou tlachanim zelenych mozku - ale cool zelenych mozku) cekame az se rozjede zaverecny souboj kdy Cage rekne TOS POSRAL! a rozmasiruje helikopteru hlavniho zaporaka na hodne moc kousku (toto neni spoiler, kdo ceka jiny konec je naivka a nebojim se rict vůl)... ()

Hungry Ant 

všechny recenze uživatele

Zápletka naprostá ptákovina, závěr totéž, nic co by se snadno nedalo předvídat, přesto ten film zbožňuju. Cage a Jones tradičně skvělí, scény s AH 64 také skvělé. No a přesto že jinak film nestojí vůbec za nic, rád se na něj vždy kouknu znovu :) A v obsahu maj hrubku - "...kterou pilotuje známí terorista..." to "í" místo "ý" mě tam drásá :). ()

Reklama

Blondy. 

všechny recenze uživatele

Nechápu co přesně me na tomto snímku zaujalo, ale celkem dobře jsem se bavil asi to bylo Cagem a hlavne T.L. Jonesem. Jinak se skoro celej film nic nedělo, nějaka ta připrava na boj a ztracená láska a amici si nahonily ego vlastenectvím. Zachranily to vtipné části a hlavní herci bez nich by to stalo za prd takle je to pekný průměr. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Top Gun s vrtulníkmi. Co nie je prave kombinacia pre mna kedze ma Top Gun a ani väcsina filmov o vzdusnych subojoch nebavila a tento film na tom nic nezmenil. Tuctovy pribeh s namachrovanym hlavnym hrdinom a nie prilis zaujimavou misiou. Dialogove sceny su nudne. A akcie je minimum. Prakticky sa jej dockame az v zavere a je dost rutinne natocena. Takze 2 hviezdicky davam len za sympatakov Cagea a Jonesa. 4/10. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Fenomenální úspěch filmu „Top Gun“ (1986) ovlivnil filmaře téměř až do konce tisíciletí, čímž vznikl nespočet podobných vlasteneckých filmů oslavujících americkou vojenskou leteckou sílu. Většina z nich se však týkala stíhaček, čehož si na konci 80. let někdo všiml, a tak vznik tento snímek o útočných helikoptérách pod originálním názvem „Ohniví ptáci“. No bodejť. Pro americkou vojenskou sílu se už nic vhodnějšího nenašlo. Tvůrci použili stejnou šablonu z filmu „Top Gun“, ale je to natočeno tak neokázale a s takovým důrazem na věc, že to ve výsledku není film pro kina, ale ve své době přímo pro video. Ohledně námětu je záminkou k celé věci projev prezidenta George Bushe o boji proti drogovému kartelu, a to i s pomocí vojenské techniky. Ostatně, jeho projev je připomenut hned na začátku. Takže Jižní Amerika, vrtulníky typu Apache a místní válka. Ta je však až na samém konci příběhu, který má necelých devadesát minut. Vše se točí kolem výcviku a jednoho frajírka. Toma Cruise tedy nahradil Nicolas Cage, ale ať je to, jak chce, Cruisovo charisma prostě napodobit nedokázal. Pevný v kramflecích je tady pouze Tommy Lee Jones v roli instruktážního trenéra, až je ho pro tenhle film škoda. Co se týče té bitvy s helikoptéry, nic moc. Spíš vizuální změť detailních záběrů na vrtulníky, piloty a občasné ohnivé exploze napříč obrazem. Film se ve všech ohledech veze na slávě svého předchůdce. Tedy snad až na jednu věc. Plynulého vyprávění. Tady se jde stále k věci, což přispívá i ke kratší stopáži. Nápad z helikoptéry byl sice dobrý, ale „Top Gun“ je prostě jen jeden. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama