Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co prezident Spojených států během svého funkčního období zemře, se oblíbená první dáma Tess Carlisleová (Shirley MacLaineová) odebere do ospalého rodného městečka v Ohiu, kde je jednou z mála jistot v jejím životě tajný agent Doug Chesnic (Nicolas Cage). Tento ctižádostivý a odhodlaný profesionál, který pracoval v Bílém domě pro rodinu Carlisleových, nyní stojí v čele sedmičlenné ochranky, která má za úkol dohlížet na Tess. Přestože Doug prahne po akci a dobrodružství, uvízne místo toho v městečku na americkém Středozápadě, kde ho Tess neustále zahrnuje svými požadavky, byť chce třeba jen přinést snídani do postele. Svéhlavá, znuděná a urážlivá stará dáma mu ze života dělá takové peklo a natolik mu ztěžuje práci, že dá výpověď. Tess si však Douga okamžitě vyžádá zpátky a dá mu pocítit, kdo je v domě paní. Jenže tvrdohlavý agent se nehodlá jen tak vzdát... (Cinemax)

(více)

Recenze (92)

golfista 

všechny recenze uživatele

Nenápadný ale velmi dobrý film, ve kterém se šéf ochranky Nicolas Cage přesvědčí, že uhlídat manželku bývalého prezidenta je mnohdy těžší, než hlídat samotného prvního muže. Výborná Shirley MacLaine v roli energické stárnoucí ex první dámy. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Především díky ústřední dvojici a jejímu hašteření nadprůměrná víceméně komedie, která je sice v akčnějších částech nepříliš uvěřitelná, ale její lidštější část vše zachraňuje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběhově tak trošku střelenej film, kterej je chvíli komedie, chvíli drama, ale ani v jednom případě nic z toho tak, jak by asi mělo být. Na druhou stranu se na film moc pěkně koukalo a Nicolas Cage a jeho parta hic tu s Shirley MacLaine předváděl fakt dobrý výkony. Tudíž tři hvězdy jsou podle mě fakt na místě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, ale sústredený film s dosť prekvapivým scenárom (v tom zmysle, že v polovici sa radikálnym spôsobom zamenia žánre, ale nechcem spoilerovať). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz se nejedna o kdovico, tech 90 minut se u tohohle filmu da stravit docela prijemne. Problem je, ze prvni hodinku filmu se v podstate nic nedeje, ne ze by to nudilo, ale je to jen furt dokola postuchovani mezi Shirley a Cagem a obcas sem fakt doufal, ze ji Cage sereze, pac misty me ta baba nehorazne srala. Posledni pul hodinku se ale nastesti baba uklidnila a zaclo se i neco dit. Jinak co se tyce hercu, tak Nicolas dostal slusnej prostor a zvlad to podle me hodne dobre, Shirley taky a potesi mala rolicka Davida "Tackleberry" Grafa. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Z Nicolase Cage opravdu nejsem zrovna nadšený (vypadá jako mimořádně vyděšené jehně a když ho vidím, nedokážu se soustředit na to, jak hraje), zato Shirley MacLaineová hraje velmi dobře a potěšil mě i mistr malých rolí Austin Pendleton (Co dál, doktore?, Na titulní straně, Můj bratranec Vinny) v roli jejího řidiče. Ale televize ten film bohužel opatřila strašným dabingem, takže se na to psychicky připravte. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Strážení vdov po bývalých vládcích vesmíru a přilehlého okolí není mou vysněnou prací. Zejména, pokud se jedná o protivnou důchodkyni naštvanou na skutečnost, že ten vesmír nezdědila. Takže pogratulujme jejímu osobnímu strážci za to, že ji neodeslal doporučeně Talibancům na hraní, ani si ji dne 30. 4. neupálil na hranici a místo toho vyčkal na svou příležitost dokázat, že umí chránit hvězdy i pruhy až do roztrhání svého značkového obleku. Tak zábavné jako náraz letadla do mrakodrapu to sice nebylo, ale nedělní bohoslužbu s pedofilním farářem to s přehledem porazilo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco mezi aspekty práce bodyguarda patří i skočit do dráhy kulky mířící k chráněnému objektu, tak v Guarding Tess by do ní nejraději zezadu foukal, aby letěla rychleji. Ale znáte to, vztahy jsou od toho, aby se vyvíjely a pak je Doug Chesnic ochoten tu kulku chytit i mezi zuby.. Ovlivněn bídným dabingem jsem cítil "elegantní opovržení", přičemž eleganci zajišťovaly Shirley s komediální rovinou a to druhé ve mně vyvolal herec s výrazem srnečky, které se ztratila maminka plus neobratně zakomponovaný únos paní ex-prezidentové. Pokud je tím myšlena kulisa ke spánku, tak na deštivé nedělní odpoledne opravdu ideální snímek.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Naprosto obyčejný a jen těžko zapamatovánihodný film, který nemá jedinou kulervoucí, osobitou ani výraznou scénu. Herci hrají naprostý průměr a i když to občas mezi snaživým Cagem a cholerickou Shirley MacLaine poměrně zdatně zajiskří, výsledku to příliš nepomůže. Wilson je jen a pouze řemeslník, navíc druhá polovina scénáře je lehce přitažená za vlasy a absolutně nekoresponduje s tou první, lehce komediální částí. Motiv únosců je banálně odfláknutý a celý systém únosu a následného vystopování je vyloženě trapná záležitost, kde se režisér stále zuby nehty zaměřuje na vykreslení vztahu mezi bodyguardem a ex první dámou, nežli pořádným zamícháním karet a poněkud komplexnější vazbou mezi jednotlivými filmovými složkami. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ani ne. Drama? Taky ne. Prostě celkem pohodový film o sympatickém osobním strážci a jedné rozmarné postarší dámě. O herectví Nicholase Cage a Shirley McLaine se nemusím nijak rozepisovat. Příjemně se na to kouká, i když to není příliš výrazný film. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

nenápadný film s veľmi dobou chémiou cage - maclainová.bohužiaľ sa to nedá odporučiť ako rodinná zábava kvôli dosť tvrdému záveru.je to skôr na 70% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemná, neotřelá komedie na víkendové odpoledne, Shirley MacLaine je prostě okouzlující mrcha a N. Cage jí zdatně sekundoval (jakkoliv tohoto, ehm, herce moc v lásce nemám). 75% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Není to ten typ komedie, která by přímo neustále bavila, ale určitě je úsměvná. A z nostalgie ji ty 4* dám. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Zábavný film, který ke konci poněkud ztrácí na vtipnosti a zajímavosti. Smíření obou hlavních aktérů (bodyguarda a ex-první dámy) filmu příliš nesvědčí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Co se škádlívá, rádo se mívá. Téma, na kterém lze vystavět nekonečné množství variací. Tato patří k těm povedeným. Zábavná ve střetech hlavní dvojice, kde Shirley hravě přeherává Nicolase i když je nutno uznat, že ten s ní povětšinou statečně drží krok. Ostatní jen přihrávají a vytváří kulisu. Na první pohled nenápadný, přesto povedený a zábavný film, lehce okořeněný vážnějším podtónem a emocemi, které však pokaždé když hrozí vystrčit růžky, shazuje hláškou nebo vtípkem. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak trochu rodinne ladený film, ktorý pobaví, ale na konci je aj napínavý (a Cage je pri vypočúvaní fakt coolový). Príjemné dielko, ktoré pozvoľna plynie a určite neurazí... ()

Reklama

Reklama