Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Založeno na skutečných událostech po hurikánu Katrina. Záplavy, přerušení dodávky elektrického proudu a spalující vedro způsobily, že vyčerpaní pracovníci nemocnice v New Orleans museli činit drastická rozhodnutí. (Apple TV+)

Videa (3)

Trailer

Recenze (22)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čistě asi hlavně americké téma. I když to neskutečné opírání větru o tu nemocnici během toho hurikánu mi mnohdy připomínalo i to, jak se opírá vítr o náš dům, když se nějakej ten saigon přes pole k nám dostane. To co se tam ale dělo a jaké to mělo důsledky, nad tím jsem nestačil zírat. To, že do oblasti, která trpí na hurikány, dorazí hurikán, je asi logické. To, že v tu chvíli trhá všechny rekordy, i to se může stát. Že se ale v jeho důsledku protrhne hráz bůhví z jaký prdele a zaplaví tak finálně samotnou nemocnici, jenom proto, že byly špatně vyprojektované, to už začíná trošku smrdět kanálem. V tu chvíli byste opravdu nečekali to, že se na Vás všichni (všichni myšleno všichni – od armády, přes hasiče až po samotný stát) vykašlou a neudělají vůbec nic, což se zde vlastně stalo. To už je pak krůček od toho, aby se z nemocnice Memorial bez elektřiny, bez přístupu k pitné vodě, jídlu nebo k jakékoliv jiné humanitní pomoci stalo peklo na Zemi, které ztratí poslední opěrné body toho, co dnes nazýváme lidskost. Nezbývá tedy nic jiného než sledovat to dění tam. Jak zdravotníci dělají všechno proto, aby všem pomohli – jenže co je v dané chvíli v daném prostředí opravdová pomoc? ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Kroťte očakávania, nie je to ďalšie Treme. V porovnaní s Treme to je vlastne veľmi komorné, no aj na svojej malej ploche jednej nemocnice a časovom rámci len pár dní celkom hutné drama, ktoré má svoje silné momenty. Minimálne prvú polovicu krásne funguje budovanie tej čoraz zúfalejšej, beznádejnejšej atmosféry. Viete, že každá epizóda bude dusnejšia a náročnejšia a podmienky horšie a horšie. Posledné tri epizódy sa však zmenia v súdne ťahanice a tie očakávané najvypätejšie momenty sa dozvedáme už len retrospektívne skrz výpovede. Je to zo zrejmých a úplne pochopiteľných dôvodov a vďaka postave prokurátora Butcha tu funguje ten širokoperspektívny pohľad na prebiehajúce vyšetrovanie... No predsa len tomu pocitovo trošku padne reťaz práve v momente, keď človek čaká, ze ho to chytí pod krk práveeže najsilnejšie a ukážu to najväčšie beznádejné nemocničné inferno, aké žiadneho z nás ani len nenapadlo, keď sme pred rokmi kukali na správy v bedni. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Až dokumentárně podaný seriál o řádění a dopadech hurikánu Katrina lokalizovaný v New Orleans a konkrétně pak v jedné místní nemocnici. Tvůrci do něj spojili dva vnitřně související příběhy, které se však liší žánrově a seriál tak rozdělují na dvě poloviny - opravdu silná katastrofická první část (upomínající k seriálu Treme) a posléze procedurální soudní drama v druhé půli...když díky nepředstavitelné přírodní katastrofě selže všechno, všechny základy a podpěry vyztužující civilizaci, zhroutí se infrastruktura, energetické sítě, komunikační kanály, záchranářské služby, vedení města, kraje, státu, armáda, komunitní sounáležitost i vládní pomoc, vypukne humanitární katastrofa, začne rabování, chaos a anarchie, dojde jídlo i voda, objeví se neustále vzrůstající tlak na lidskou psychiku, má člověk právo vyvázat se z civilizačních norem a rozhodovat se podle jiných pravidel? A má za tato rozhodnutí být po návratu civilizačních standardů trestán? Skvělé je, že tvůrci nezaujímají jednoznačná stanoviska, kladou otázky, ale odpovědi nechávají na divácích... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Díly odehrávající se v nemocnici jsou sugestivní koncentrací stupňujících se beznaděje a zoufalství. Nemocniční personál se pohybuje na hranici sebeobětování s vědomím, že to nebude stačit a šok, který vyvolá skutečnost, že některé z pacientů nebude možné zachránit, je naprosto hmatatelný. Upřímně řečeno nevybavím si, kdy naposledy jsem inkasoval takhle ostrou emotivní bombu. Jestli vůbec někdy. Doktoři, sestry, zřízenci, i ta holka od počítače, ti všichni se pro mě stali absolutními hrdiny. Další tři díly se pak nesly ve znamení vyšetřování lékařky, která měla podat pacientům smrtící koktejl a zároveň se řešila etická otázka a totiž zda je správné bezbolestně zabít pacienta, anebo ho nechat osamoceného celé dny umírat. Z hlediska práva je to jasné a na první pohled se může zdát, že i rozhodnutí o nedobrovolné eutanázii je v pořádku, ale jen do určité chvíle. Pak nad tím společně s některými z postav začnete přemýšlet a dost možná vás to přinejmenším nalomí. Herecky bezchybné a vedle spolehlivé Farmigy bych zmínil Julii Ann Emery, která mě tady hodně bavila. Za mě naprostá pecka, ke které se ale v budoucnu raději vracet nebudu. 100% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "What is the value of life?" Tenhle seriál trochu trpí na to, že vypráví dva příběhy, které spolu sice souvisí, ale žánrově jsou oba něco úplně jiného. První část je totiž klaustrofobní katastrofické drama s kupou postav v nemocnici, kde šlo všechno špatně, a ta druhá pro změnu pomalé procedurální vyšetřování se dvěma hrdiny, kteří jako jediní pohlíží na celou tragédii s odstupem. Zatímco vás ta první tak uvrhne do naprosté depky bez jakékoli vidiny happyendu, v té druhé se pomalu ani nestačíte srovnat s předchozím dějem, než to celé poněkud antiklimaticky skončí. Je to výborně napsaný, skvěle zrežírovaný a prvotřídně zahraný? Ano, ale jako dvě samostatné minisérie by to fungovalo o poznání lépe. 7/10 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo v kanadskom Toronte v nemocnici North York General Hospital. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama