Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry „Hopper“ Nash (Sean Penn) a Nicky (Nicolas Cage) jsou nerozluční přátelé od dětství. Druhá světová válka udeří a jejich poslední bezstarostné hodiny, kdy byli civilisté, se chýlí ke konci. Budou muset přinést oběti, které je naučí pravému významu lásky a důležitosti přátelství. Hopper se snaží uhnat nepolapitelnou Caddie (Elizabeth McGovern), jen aby zjistil, že se tím dostane do rozporu s Nickym. Richard Benjamin (Mořské panny, Můj oblíbený rok) zkušeně režíruje hořkosladký příběh ze života plný nezapomenutelných okamžiků. (Magic Box)

(více)

Recenze (27)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát spíše 4*, ale čím dýl mi ten film leží v hlavě, tím mi přijde lepší. Pochválit musím hlavně brilantní filmařinu Richarda Benjamina a herecké výkony. Sean Penn tu sice vypadá jako blbeček a má furt takový ubulený oči, ale zahrál skvěle. Nicolas Cage tu ztvárnil takového frajírka, co furt jenom chlastá a také zahrál skvěle, což je u něj ale zvykem a mile mě potěšily role Crispina Glovera a Michaela Madsena. Prostě velmi zajímavý, nenudící, emocemi nabitý filmeček, o němž se moc neví a to je škoda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový drama o tom, co se dělo v hlavách mlaďáků v době, kdy byli povoláni do války v Evropě. Film jako takový není vůbec zlý, ale to nejzásadnější na něm je to, že se v něm objeví v jedněch ze svých prvních rolí Nicolas Cage a Sean Penn, což není vůbec na škodu, protože uvidíte, že už tenkrát herecky jasně lámali srdce kdejaké fanynce. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takový nenápadný film a přitom je to opravdu skvělé. Přesvědčivě zahrané a zručně odrežírované, některé scény mají opravdu náboj, napadá mě třeba ta s kulečníkovým zápasem. Při sledování jsem měl přesně ty emoce co režisér chtěl, a to hlavně proto že mi záleželo na postavách. Celkově je to takové uvěřitelné a vlastně obyčejné, a díky tomu se s příběhem může každý stotožnit. Fakt good. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek o přátelství, první lásce a zodpovědnosti s excelující dvojkou Sean Penn & Nicolas Cage. Jací strašně mladí:) Taková ucha ještě. Sean tu vypadá tak na sedmnáct let. Během sledování jsem si několikrát vzpomněla na Steva a Buckyho:) Ty však čekal zcela jiný osud... Velmi mě potěšilo, když jsem spatřila Michaela Madsena v malé roličce raněného vojáka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ide o taký nenápadný film, ktorý rieši obyčajné starosti mladých chalanov na pozadí veľmi vážnej témy vojny. Tá je spomenutá len okrajovo a nijako neruší pokojný a pohodový snímok. Bol som spokojný, celkom sa mi to páčilo. Rovnako ako herecké výkony Seana Penna aj Nicolasa Cagea boli bezchybné. Obaja spolu vytvorili dobrú dvojku. Táto snímka sa odohráva počas vojny a teda v 40tych rokoch minulého storočia a práve táto atmosféra je navodená v skutku bravúrne a dokresľuje je ako dobová hudba, tak skvelé kostýmy a hlavne vozový park. Scenár je popravde trochu suchý, respektíve tam nieje o čom sa baviť, ale inak nech rozmýšľam ako len viem, iné chyby na na tomto diele vytknúť nedajú. Zaujímavá a pamätná snímka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dvaja kamaráti a typické problémy teenegerského veku, hlavne v spojení s láskou. Samozrejme, tu to bolo iné keď uvážime, čo oboch chalanov čakalo. Mne to ale prišlo, že si tu obaja herci po charakterovej a povahovej stránke svoje postavy vymenili. Postava Nicka by sa podľa mňa skôr hodila Pennovi a Henry zase Cageovi. Na druhú stranu, desivosť vojny a eventualita smrti, ktoré sa každým okamžikom približovali až do osudného dňa narukovania robia tento snímok po atmosferickej i psychologickej stránke pomerne zaujímavým. 70/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, ktorý rieši obyčajný ľudský život. Prvú naozajstnú lásku a naozajstné priateľstvo. Nenápadný, ale pekný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dobová romantika odohrávajúca sa počas druhej svetovej v USA o dvoch kamarátoch (Penn a Cage) z ktorých jeden má narukovať a tak dovtedy len tak blbnú a užívajú si s babami. Pripadalo mi to ale také tuctové a najzaujímavejšie bolo vidiť niektoré budúce hviezdy zamlada. Penn mi to pripadal nevýrazný, Cage ešte neprehrával o život, ale aspoň si neodpustil nejaké tie spevácke kreácie, Crispin Glover bol divný už vtedy a najviac ma v krátkej epizódke zaujal mladý Madsen s ešte neprechlastaným a neprefajčeným normálnym hlasom. Ale celkovo ma film väčšinu času nudil. 5/10 ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Hezký film o přátelství v období války.Dva kamarádi a jejich vztahy... než odjedou bojovat proti nacistům.Dobře zahrané od všech třech hlavních herců a první asi trochu větší role N.Cage.Za mě 75 %,příjemná podívaná. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Druhá svetová vojna zúri po celom svete. V malom meste v Kalifornii nie je vojna nikde vidieť, ale je vždy prítomná. Dvaja mladí chlapci, Henry a Nicky, sa dobrovoľne prihlásili k mariňákom a teraz čakajú na povolávací rozkaz. Ako sa blíži termín ich odchodu aj ich myšlienky na predpokladané dobrodružstva sú čoraz černejšie. Aby som pravdu napísal, príbeh nie je až tak dobrý ako sa zdá. Totižto v roku 1984 sa natáčal príbeh o 40 rokov starší a to je v tomto filme veľmi cítiť. Nikde v zábere sa skutočná vojna neobjaví, ale je ju cítiť z každého prejavu. Nie nejde o vojnu v Pacifiku, ani v Európe, ale ide o vojnu na domácom fronte. Film je veľmi záhadný, má všetky prvky autobiografie a predpokladám, že ide o film z autorovej mladosti (respektíve z mladosti jeho otca) a je pokusom vyjadriť emócie, ktoré ho sprevádzali pred nástupom do vojny bez nostalgie a bez ružových okuliarov.. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Neskutočne šialení týpci, z ktorých jeden je blázen a druhý ako blázen vypadá. Hlavne Nicolasov výraz je miestami tak dramatický, až vám to vyčarí úsmev na perách. Práve preto ho tak zbožňujem.. Avšak film nieje len o klukovinách, ktoré títo dvaja stvárajú. Je to hlavne o priateľstve, v dobrých aj v zlých časoch, a o mladíckej láske, ktorú treba zažiť, kým sa postavia tvárou v tvár smrti. Posledná 1/3 filmu upadne do miernej romanticko-dramatickej melanchólie a chytí tým diváka za srdce. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Půvabně pohodový film prakticky bez záporných postav. 1) 24letý přitažlivý Sean Penn (Henry zvaný Hopper) a jeho věrný souputník 20letý přitažlivý Nicolas Cage (Nicky) jsou hlavním tahákem tohoto nenápadného snímku. Scénář napsal 24letý debutant Steve Kloves. 2) 23letá Elizabeth McGovernová ("bohatá" Caddie) se během natáčení zamilovala do Sean Penna a pár měsíců s ním pak chodila. 3) Pozoruhodný bowlingový mechanismus na ruční pohon je původní, v době natáčení se už takové nevyráběly. Jenom vraceče kuželek byly nahrazeny mechanickými. Původní je i parní lokomotiva a vagóny vlaku, které byly renovovány pro potřeby filmařů. 4) 46letý režisér Richard Benjamin: The film is about the loss of innocence of three friends. The three leading characters have one foot in adulthood. It is that passionate, intense confused time before becoming adults, a time when everything burns brighter in youth - even in wartime. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze se jedna o pekny romanticky film. Ja jsem jim tu lasku veril. Mlady Cage a Penn uz jsou jen jako bonus. A druhy jmenovany je vyborny. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Takto nejak si predstavujem pohodový film o mladosti, láske, priateľstve a strete s dospelosťou. Penn a Cage neuveriteľní sympaťáci na ktorých sa viete zasmiať aj sa s nimi stotožniť. Príbeh je krásne jednoduchý a nehrá sa na niečo viac. Plynie až poeticky pomaly a ani nezratám koľko krát mi vyčaril úsmev na tvári. Nenápadný, no veľmi silný film ktorý rieši otázky zodpovednosti, no všetko je zabalené v good-feeling osemdesiatkovom balení. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Parádní romantický film se skvělou atmosférou. Výborný Seanem Pennem, který je zde perfektní a tvoří s Cagem perfetkní dvojku. Krása, jen maličko chybělo k totální dokonalosti :) ()

Reklama

Reklama