Reklama

Reklama

Korálový ostrov

(seriál)

Obsahy(1)

Ralph, syn bohatého australského obchodníka, se v dubnu 1840 vydá lodí na cestu do Anglie. Na přání rodičů by tam měl studovat na vysoké škole v Etonu. Hrubá posádka, vedená lodním kuchařem Jackem, se k Ralphovi chová dost odměřeně. Cestou je zastihne silná bouře, těžce ovladatelná loď narazí do útesu a potopí se. Z celé posádky se zachrání jenom Ralph, Jack a malý Peterkin. S vypětím všech sil se jim podaří dostat na nejbližší korálový ostrov. (mibara)

(více)

Recenze (15)

Carney 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si to po střašně dlouhý době pustil a bylo to bezva, pamatoval jsem si hlavně tu podmořskou jeskyni. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dnes už asi pomalu zapomenutý britsko-australský 9ti dílný seriál o trosečnících natočený podle knihy R. M. Ballantyna. Jednoho z nich v něm hrál Richard Gibson, známý spíše jako Flick ze série Haló, haló. Další známou tváří byl Charles Tingwell (hrál např. tatínka v první řadě Čáryfuka nebo v seriálech Oddělení vražd a Co přináší řeka ). Exotické exteriéry byly natáčeny v Západní Samoe. Seriál v ČST vysílán o Vánocích roku '86, tenkrát jsem z něj viděl jen tak letmo pár dílů a neuvěřitelně jsem to pro nás stále nevšední (exotické) a velmi malebné prostředí žral. Dovolil bych si ho srovnat snad jen s o něco známějším seriálem "Dva roky prázdnin", "Jackem Holbornem" nebo "Toulavou plachetnicí". Mé krásné a jedinečné dětství, nikdy nezapomenu. A prosím, alespoň někdy ještě tento seriál zopakovat, pokuď jsou tedy práva?!!! ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Přesně, srovnání těhhle tří seriálů se mi také vždycky vybaví, když si na ně vzpomenu, také bych je rád někdy znovu viděl. Zajímavost: knižní předloha pro tento seriál posloužila Williamu Goldingovi jako jeden z inspiračních zdrojů pro Pána much, který byl zamýšlen jako určitá antiteze právě Korálového ostrova. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 22.12.1986, réžia českého znenia (ČST Praha) = ZDENĚK HNILICA (21.2.2011) ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Krásny, priam dokonalý seriál. Takéto pohodovo dobrodružné veci by som v TV rád vídal aj dnes. Lenže sa prestali vyrábať niekedy koncom 80- tych rokov. Časy sa menia - zajtra dovidenia! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Čistě z nostalgie vím jen že to dávali v pátek po 8 hod vždy po životě v přírodě. Jo kéž by to taky někdo vydal. Tak se mě to konečně po téměř 30 letech dostalo do ruky a měl možnost to zase vidět. Ač jsem si to pamatoval hodně málo, hned se mě řada věcí docela vybavila. Je to sice spíš pro děti, ale to vůbec nevadí. Dneska už se něco takové netočí jaká škoda. Uměl bych si to představit delší. Vidět Gibsona v jiné postavě než gestapáka v Haló, haló, je super. 9.11.2015 ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Výjimečný rodinný seriál, který je charakteristický poklidným tempem vyprávění, dobrodružným příběhem a kouzelným exotickým prostředím, v němž se odehrává. Možná by se našly některé nelogičnosti, ale i tak je radost se na něj koukat. Napínavá robinzonáda třech sympaťáků – rozmazleného snílka a intelektuála Ralpha, drsného praktického námořníka Jacka a malého zlodějíčka Petříka mne zcela uchvátila. Každý díl je vygradovaný takovým způsobem, že jsem se nemohla dočkat pokračování. Hrdinové mi tak přirostli k srdci, že jsem se s nimi jen velmi nerada loučila. Škoda, že se dnes takové seriály už netočí. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený seriál z Magionu (nebo Vegy?) Fousek Ralph, malý zlodějíček Petřík a neomalený drzý Jack. Na rozdíl od jiných seriálů, které jsem v dětství miloval a které mi v dospělosti přišly naprosto pitomé (např Čáryfuk, Gumídci, Kačeři, Děti z kouřové hory) je Korálový ostrov velice příjemně koukatelný, ba dokonce skvělý i v dospělosti v roce 2020! Ten rarach s klem v nosu jak tam háže tu holku jako oběť žralokům, ten mě děsil hodně dlouho... Stejně tak jsem se třásl strachy o malého Petříka, když ho tahali do té jeskyně tunelem pod mořem. ()

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Protože jsme s dětmi knihu četli, nemohu dát více než tři. Film si sice udržel v hrubém měřítku dějovou linku, ale zásadně změnil výpověď knihy. Rozhodně mohu oporučit knihu: pro mne jedna z nejlepších robinsonád, které jsem doposud četl. ()

marusshhka 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný seriál mého dětství, který mi jako dítěti naprosto učaroval. A můžu potvrdit i po letech, že má pořád své kouzlo. :) ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu nádherný seriál. Já vím, slovo nádherný se na filmový server, kde se značná část uživatelů předhání v sofistikovaných výrazech, moc nehodí, ale tady sedí jako ulité. Když byl v 80. letech odvysílán, přebíjel jej v popularitě Jack Holborn (nemluvě o bílém psovi z Japonska). Každopádně, Korálový ostrov při mém pětihvězdičkovém hodnocení ani náznakem nepotřebuje pomoc madam Nostalgie, obstojí v mých očích bez ohledu na čas a prostor. Skvěle napsané postavy, které si postupně získávaly víc a víc sympatií, smysluplné i dialogy s nejednou černohumornou hláškou a v každém dílu skutečně poutavá událost, takže při tomto dobrodružství se divák nemá šanci nudit navzdory klidnému tempu (nebo právě díky němu). Mně se nejvíce líbil díl s konfliktem mezi dvěma domorodými kmeny, které si přijely na ostrov vyřídit účty. Romance mezi Awateou a Jackem patří k nejpůsobivějším, jaké jsem kdy viděl. I díky tomu, že si tvůrci nepomáhali žádnými berličkami v podobě zázračné příbuznosti jazyků a zachovali absolutní nesourodost kultur, ze kterých oba pocházejí. Seriál, který byl i u mě trochu pozapomenutý a ve stínu jiných, se v mých 43 letech vyšvihl do čela žánru dobrodružných seriálů pro děti a mládež. ()

Reklama

Reklama