Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Recenze (130)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zaplatené vraždy, podvádzanie, balík peňazí, skorumpovaný šerif, nebezpečná femme fatale, psychopatický nájomný vrah... a mladý týpek, ktorý do toho všetkého spadol proti svojej vôli. Coenovský námet, veľmi dobre napísaný, zahraný i zrežírovaný Johnom Dahlom. Hoci iba ako čistá thrillerová žánrovka, bez dvojzmyslových "artových" náznakov, ktoré by doň vniesli "bratia". A Dennis Hopper ako magor-zabijak vždy dobre fungoval, ale predsa len je tak trochu za komického rednecka. Temnejší a nebezpečnejší vrahoun, z ktorého by naskakovala husia koža, by film posunul ešte o niečo vyššie. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Malinko mi tento film připadl jako taková volná předloha pro Stoneův U-Turn. Celkově je to docela zajímavá podívaná s pozoruhodnou zápletkou, ale rozhodně nejde o nějak vynikající snímek. Manželský páreček Walsh-Boyleová působí trochu nevěrohodně a Cage se taky nijak nepřetrhl, aby ze sebe dostal více, než bylo v daný moment potřeba. Atmosféra je sice vystavěná docela slušně, ale jinak jde jen o lehký nadprůměr. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Dahl, Rick Dahl .. Snímek, který svým námětem lehce připomíná pozdější Stoneho U-Turn. Také zde se chlap, tentokráte v podání jen průměrného Nicolas Cage, objeví v zapadlém malém městečku kdesi v Americe a dostane se do velkých problémů. A zase je v tom žena, vražda a samozřejmě peníze.. Scénář není nakonec tak překvapivý a místy je docela nevěrohodný, ale slušná porce zábavy a pohodové prašné atmosféry vás nemine.. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Michael Williams ujel přes 1200 mil, má už jedinou čistou košili a mizivou naději, že najde práci. Za posledních 5 dolarů koupil benzín a najednou mu majitel baru v Red Rock položí na stůl 5 táců jako zálohu … za maličkost, za likvidaci jeho ženy Suzanne. Jenže barman oslovil špatného muže a Michael je prostě smolař. Takové filmy mám ráda, jediná jistota v nich je, že ať se stane co se stane, nastalou situaci to může jenom zkomplikovat a každá další komplikace vše už jenom zhoršit a přitom balík peněz je pořád na dosah ruky. Líbil se mi tady i Nicolas Cage a navíc měl na sobě ty dokonale bleděmodré rifle, které jsou k vidění jenom ve filmu a které se nedají koupit. U mě 4* spokojenost. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy především z nostalgie, protože tohle byl asi první noir film, co jsem viděl a ve svých dvanácti jsem z toho byl opravdu mimo. Když jsem to viděl nyní, už to taková bomba nebyla, ale co:) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Noirovky nie sú môj obľúbený žáner a scenár mi pripadal až príliš prekvapivý, čo tiež niekedy nie je dobre. Ale inak fajn a OK. Snímka je solídne herecky obsadená (dokonca ani proti zasa sa opakujúcemu Dennisovi Hopperovi som tentokrát nič nemal, aj keď tých jeho béčkarských grázlov nemusím). Dominuje tomu pôsobivá atmosféra. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, naprosto dokonalý příběh a atmosféra...John Dahl prostě umí a Red Rock West je poprávu jedním z jeho nejlepších snímků! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Další z řady historek o nesprávném chlápkovi v nesprávný čas na nesprávném místě... Cage v roli bývalého mariňáka Michaela (který ač zkrouhnutý osudem je správný chlapík a férovkář, že by takového jiného jeden nepohledal) sice nepřekročí svůj vlastní stín, ale možná proto mu tahle šarmantně >smutná< postava docela sedí. Miki nemá zrovna do čeho píchnout, v kapse pár drobných a před sebou cestu bůhvíkam, přijme na oko >práci< , která mu ovšem na pár dní řádně zkomplikuje život. Z Red Rocku, malé díry kdesi v Arizoně, jakoby najednou neexistovala cesta ven a Miky má co dělat, aby z téhle šlamastyky vybruslil k obrazu své cti a se zdravou kůží. Ve hře je půl milionu dolarů, které ovšem nikomu štěstí nepřinesou, lumpové jsou mrtví nebo po zásluze dopadeni a potrestáni a našemu hrdinovi nakonec těch >zasloužených< pár babek přece jen za nehty zůstane. Jó prostě musíte být féroví málem až za hrob a nepodlehnout chamtivosti. Vše ostatní pak je v rukou božích a bratrů scénáristů, kteří důvěrně znají prostředí a když nepodlehnou laciným žánrovým klišé a podbízivosti, může z toho být i díky vyvedené režii jednoho z nich další malý film, který si můžete jednou začas znovu užít a nebudete se nikdy nijak zvlášť nudit. Příběh to sice není nijak objevný, ale má svou logiku, film má tu správnou nízkorozpočtovou atmosféru a stylově pěkně pomalu odsýpá, N.C. dělá své psí oči a L.F.B. je mrcha krásná, D.H. v roli nájemného vraha pak bezskrupulozní všivák, jakého umí zahrát právě on... No a to vlastně snad skoro stačí... ;-) . . . Tři a půl hvězdičky tedy za film, z důvodu nutnosti pak i za ten nádherný černý Buik Rivera (legendární design modelové řady 1971-1973 je prostě úžasný) zaokrouhleno nahoru. - - - P.S. Dlužno ovšem dodat, že zrovna tohle je ten typ filmu, který je třeba vidět s původní zvukovou stopou a formátem obrazu! Český dabing a televizní ořez 4:3 bohužel tradičně dává postavám a filmu úplně jiný náboj a atmosféru a je i zřejmě jedním z důvodů, proč zde na ČSFD není tohle dílko v zaslouženě červených sférách. - - - - - (Poprvé viděno někdy dávno v nevímkteré televizi, znovu pak 24.8.2008 na dvd, komentář zde jako osmadvacátý - 24.8.2008) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Parádní Cagem, ještě lepší záporák v podobě Dennise Hoppera, slušněj příbeh plnej dobrejch zvratů, tady se John Dahl hodně vytáh ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

John Dahl podle osvědčené premisy amerických venkovských thrillerů "osamělý hrdina se ocitá v nepravý čas na nepravém místě" začal pěkně od podlahy, ovšem poslední nevýrazná půlhodina s finále na cintorínu už nastavenou laťku hutného noiru podskočila, nehledě na to, že texaský zabiják D.Hopper zde budil stejnou hrůzu jako proutěný košík s hrajícími si koťaty (dle mého měl být spíše obsazen v původně zamýšlené roli šerifa a mistru chladného pohledu J.T.Walshovi by naopak slušel jeho post). No nic, alespoň se Olie Stone poučil z cizích chyb a o pět let později z prakticky totožného námětu vytvořil mnohem stylovější záležitost. Adios, Red Rock. Nemám důvod se někdy vracet.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kde ty devadesátkové sněhy jsou? 😅 Nick Cage dělá uprostřed silnice kliky na jedné ruce a hned člověk ví, že to bude paráda. Polozapomenutý thriller před nákopem Cagovy kariéry už pohřbil písčitý prach, ale jednou za čas to oprášit rozhodně není na škodu. Ale ano, podobný U-turn je maličko lepší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

No jo, sice měl Nicolas Cage sotva na benzín, tehdy ale ještě dělal kliky na jedné ruce a před kamerou předváděl solidní herecké kreace. Když už mu zbývalo jen na kafe, usmálo se na něj štěstí. Omylem se přichomýtne k práci. Jenže ta má sakra co dělat s vraždou. Když se potká s budoucí obětí, ta si objedná vraždu číslo dvě. Navíc se ve městečku objevuje skutečný vrah s tváří démonického Dennise Hoppera. Tvůrci nám nabídnou několik slušných zvratů, předkládají klamnou maloměstskou idylu i udržují napětí, škoda jen, že půvabná brunetka Lara Flynn Boyle, které kdysi podlehl i proslulý proutník Jack Nicholson, neprodala víc ze svého sex-appealu. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Welcome to Red Rock“ Michael Williams nemohl vůbec tušit do čeho se řítí, když kývnul na tuhle nepřetržitou šichtu v tomhle jinak ospalém místě;) od této chvíle se totiž ocitá, jak na horský dráze. Džob ve kterým mu jde o kejhák, jistě není to, co si plánoval. Přední kola jeho starý káry by si to okamžitě mastili směr sever, jenže zadní se neodlepí, ani za pakl dolarů, jak kdyby tušili, že zdroj ještě zdaleka nevyschnul. A jen o prachy tady nejde.. Za vším hledej ženu, nebo neodbytného konkurenta. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prečo tu Cage nie je trápny? Pretože to boli ešte jeho zlaté časy, keď čítal scenáre. Red Rock West silne pripomína Fargo či Zbytočnú krutosť od bratov Cohenových. Príbeh je celkovo typicky Cohenovsky zamotaný a nepredvídateľný, so silnými postavami na obidvoch stranách. J.T. Walsh bol dobrá voľba, celkovo je trocha nedoceneným hercom a skvele sa hodí do záporných rolí. V tých jeho očiach to proste je. Cage s finančnou odmenou od obidvoch objednávateľov vraždy jemne pripomenie C. Eastwooda vo westerne Za hrsť dolárov naviac a Za hrsť dolárov naviac. Takmer si tie veľké peniaze užil, ale náhoda je kurva. A tých je tu až-až...80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Boli časy a filmy, keď sme ešte nemali dôvody si robiť z Nicolasa Caga srandu. Táto kriminálka Johna Dahla (Hráči, Zabi ma znovu) je toho dôkazom. Námetom veľmi podobné, U-Turnu ale Stonovu šialenosť to v mnohom prekonáva. Príbeh bývalého vojaka, ktorého si pomýlia s nájomným vrahom je sympatický hlavne v tom, že divák netuší, ako bude pokračovať. Množstvo zvratov a nejednoznačných postáv udržiavajú pozornosť stále v napätí. Atmosféra Texasu je výborná a keď to začne byť celé až príliš pritiahnuté za vlasy, príde ďalšie prekvapenie, ktoré všetko opäť hodí do tej správnej nálady. Malá, nenápadná a neambiciózna továreň na vzrušenie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná rychlá oddychovka s pohodovými herci. Nicolas Cage zde hraje skutečného životního smolaře, který ať udělá jakékoliv rozhodnutí stejně si uškodí. A tak prakticky až do konce člověk netuší jak celý příběh vlastně může dopadnout. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Režiséra Johna Dahla milujem z tých správnych dôvodov. Je kvalitný rejža, zvláda zaujímavo a niekedy až pozoruhodne mixovať rôzne žánre, ale to najdôležitejšie – jeho cit a um pri vytváraní portrétov biednej, chudobnej rurálnej Ameriky s uveriteľnými charaktermi (aj keď občas mimo uzdy) je absolútne senzačný. Či už v poctivom debute Kill Me Again so silným nádychom štylizovaného neo-noiru, kde portrétuje Las Vegas, Reno a zapadákov Nevady, tu, v RRW, kde vizualizuje drsný vidiecky Wyoming s príchuťou Texasu, či napokon v Joy Ride, kde ukazuje Colorado & Utah, plus mixuje road movie a horor. A že na to stále nezabudol "mi" potvrdil aj nedávno na poli televíznej tvorby v seriáli American Rust. A je to práve Red Rock West, ktorý spoza nich žiari a na čelo vizuálne podobných by som ho zaradil pokojne aj mimo Dahlovej režijnej filmografie. Dôvod, prečo RRW tak bezchybne funguje a zároveň si vyslúžil a vydupkal moju nehynúcu náklonnosť a lásku je to, ako hravo a nádherne dokáže mixovať neo-noir s neo-westernom. Až je pre diváka (alebo mňa) doslova infekčne nákazlivý. Obsahovo prvým menovaným exceluje a svojou westernovou výpravou, účelovým zasadením, kostýmami a hudbou druhým menovaným priam dýcha a žije. Atmosféricky vyšperkované. Do poslednej bodky. Milujem a navždy budem. Dennis Hopper detto... ♪♫ (x) (x) (27.10.2017) (5.1.2018) (2.5.2019) (5.7.2021) (18.3.2022) (2x10.11.2022) (14.11.2022) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Do jisté míry bych Nicholasův příběh chtěl prožít také. Jen doufám, že bych nezůstal tak zarytě čestný, jako on. Protože to by pak mohl být ještě daleko svižnější film... ()

Reklama

Reklama