Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou vánoce. Bill, Dave a Alvin Firpovi na útěku před policií dorazí do městečka Paradise, kde provedou bankovní loupež. Trochu zvláštní, ale úspěšnou. Mají 275 000 dolarů a zbývá jediné - opustit městečko. Tento napohled snadný úkol se značně zkomplikuje a čím déle "zlodějíčci" v městečku pobývají, začínají svého činu litovat. Billa (Cage) však napadne, opravdu netradiční řešení... (5150)

(více)

Recenze (43)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,017,509Tržby Celosvetovo $-║ Námet dosť uletený a dobrý ale škoda že to nedostal do rúk šikovnejší režisér, mohlo sa z toho vyžmýkať viac ale aspoň že to je slušný priemer. /60%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak ma čapnú, tak ma čapnú – tak to chodí.“ (Pod)priemerná americká vianočná komédia zďaleka nedosahuje kvalít najlepších vianočných filmov Made in USA (VIANOČNÉ PRÁZDNINY, SÁM DOMA 1 - 2, BATMAN SA VRACIA), hoci sa nám ju naše televízie snažia každý rok nanútiť a reprízujú do omrzenia ako vianočnú klasiku, ktorou to nikdy nebude. Na strane druhej, ak UVIAZNUTIE V RAJI porovnáme s takými mizernosťami, ako sú SANTA CLAUS HĽADÁ MANŽELKU, vlastne môžeme byť za svižný vianočný výsledok vďační. Veľa snehu, ponaučenie, sviatočne prestretý stôl, takmer utopený kôň... ale predovšetkým otrasná, veľmi nesympatická ústredná trojka (Cage, Lovitz a Carvey). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vanoční komedie z trochu jinýho soudku než je zvykem, ale to jí vůbec neubírá. Nicolas Cage, ač ho radši vidim v akčňácích, tak je tady výbornej a jeho dva bratří v podobě Jona Lovitze a Danaho Carveye mu zdatně sekundujou, do toho vánoční atmosféra a jednodušší, ale vtipnej příběh a o zábavu je postaráno. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pomerne atypická vianočná komédia, ktorá popri kompletnej nádielke tradičných vianočných filmov nie je zlou voľbou v prípade, že vás niektoré z nich už omrzeli. Uletený scenár mohol vyprodukovať viac hlášok a vtipných situácií, šialené charaktery postáv boli k tomu priam predurčené, no režisér to celé zbytočne naťahoval a hluché miesta zadusili čaro dobrého námetu. Celé to speje do klasického vianočného happy-endu, ktorý však v takýchto filmoch čakáte a aj v ne dúfate. A pokiaľ sa to celé podarí zaobaliť do takéhoto netradičného šatu, tak to nakoniec nevyznie až tak gýčovito. 70%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Komedie s výborným nápadem a hereckým obsazením, která je však taková celá nedotažená. Spoustu situací se nechalo lépe zužitkovat, jednotlivé postavy dohnat více ad absurdum (viz "Potíže s Arizonou" bratří Coenů), ovšem všechno jede tak na půl plynu. P.S.: Karel Heřmánek nadaboval Nicholase Cage nejlépe ze všech jeho dabérů (lépe než Vašinka nebo Mahdal), bohužel jsem ho slyšel pouze v tomto filmu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je "tak trochu jiná" vánoční komedie, která nabízí pohled na Vánoce "po zlodějsku". V hlavní roli je k vidění Nicolas Cage, který hraje docela dobře, ale ani ostatní herci nikterak nezaostávají ve svých hereckých úlohách, a díky jejich výkonům si troufám tuto komedii označit za zajímavou a povedenou. Celé je to vlastně o třech bratrech, kteří jedou do městečka Paradise (to je v českém překladu onen "ráj" v názvu filmu), aby vyřídili slečně Sáře pozdrav od otce, který je ve vězení. A když už tam jsou, tak je napadne, že by mohli vykrást banku a přijít si ke slušným penězům. Jenže podle tohoto filmu není ani tak těžké loupež spáchat, jako dokázat utéci s penězi někam mimo místo zločinu, navíc když po těch uloupených penězích jdou ještě další dvě skupinky zločinců. Nápad je to opravdu velice dobrý, o tom nemůže být žádných pochyb. Ale já obecně nemám příliš rád kriminální filmy, to je bohužel můj handicap. Ale v tomto případě je to trochu něco jiného, protože film se odehrává o Vánocích (a já vánoční filmy miluji), a díky tomu jsem ochoten tak trochu pozapomenout na žánr filmu. Ale i přesto bohužel nemohu film označit za jiný než průměrný film s několika dobrými nápady a s několika dobrými hláškami a fórky. Bohužel však to je asi tak vše. Rozhodně komedie je to dobrá, ale nemohu udělit více než tři hvězdičky, které jsou v tomto případě podle mne zasloužené. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage je vynikajúci, Jon Lovitz mu skvelo sekunduje a Dana Carvey ... nuž povedzme, že nie je náhoda, že už v roku 1994 mu akosi zomrela kariéra. Škoda nudného scenára, ktorý nemá jediný vtipný moment. No na Vianoce rozprávka o poučení trojice vagabundov nezaškodí. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatná vánoční komedie. Bratrské trio Cage, Lovitz a Carvey funguje celkem dobře, to městečko plné opravdu milých působí příjemně kýčovitym dojmem, stejně jako rodina, kterou okradli. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kdo si udělá v životě ráj, tím probouzí v závistivcích závist, volá na sebe nenávist, a je dost takových, co jsou obojím štědře obdařeni. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech směrech nenáročná zábava na sobotní odpoledne pro celou rodinu. Přesně ten typ filmu, který můžete vidět odpoledne v TV, nijak vám neublíží ale už večer nebudete vědět o čem byl. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spolu s Vianocnymi prazdninami a seriou Sam doma patri tento film medzi moje oblebene vianocne filmy. Naivne mestecko v ktorom sa to odohrava je tak odtrhnute od reality, ze by som sa tam hned prestahoval. Necudo, ze sa ustredna trojica zabavnych grazlov polepsi. Cage, Lovitz a Carvey su perfektne zohrati a najlepsia je ich matka, ked cita ten dojemny dopis z basy. Ale aj v mestecku sa najdu vtipne postavicky. Chamtiva dvojica predavacov, ktori dostanu chutky na lup by sa dala charakterizovat spojenim blby a blbsi. Jedina normalna postava agenta (Richard Jenkins) tu nakoniec vyznie ako najväcsi exot. Film, ktory tlaci divakom do hlavy moralne kaleraby, ale robi to tak dokonale, ze mu to zakazdym zozeriem. A film dokonale funguje aj v lete. CZ dabing s Heřmánkom je skvely. 8/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na Vianoce by sa mali uskutočniť zázraky a robiť dobré skutky. No najprv musíte niečo pokašľať, aby ste mohli tieto ´´úkony´´ spraviť. Na začiatku tvorby tohto snímku si mnohí určite pomysleli, že to bude nová vianočná klasika a ak nie v roku svojho vzniku, tak aspoň o nejaký ten čas neskôr. No ale zrejme, tomu ešte dáme nejakú tú chvíľu. Už dnes ale môžem povedať, že je tu niekoľko originálnych a mimoriadne vtipných hlášok. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná vánoční komedie o zlodějích smolařích. Český dabing je hodně povedený. Heřmánek a Alena Vránová se mi hodně líbili. To bylo snad poprvé, kdy jsem slyšela Alenu Vránovou mluvit sprostě, ale jako zlodějská matinka jinak mluvit nemohla. Hlas Karla Heřmánka mi ze začátku ke Cageovi vůbec neseděl. Pak jsem si na něho zvykla a musím říct, že by bylo lepší kdyby ho znovu mluvil pouze Karel Heřmánek a ne někdo jiný. ()

džanik 

všechny recenze uživatele

To se musí vidět v čase (okolo)vánočním, stromek (už nebo ještě) nazdoben, venku už (skoro)tma, mrzne, na pohádku ani dramata není nálada, stolní hry dohrány, do večera daleko... Je to vtipné, někdy až křečovitě, ale má to takový ten správný náboj a konejšivý konec mi nějak připomíná Caprův "It's a Wonderful Life". Toto JE vánoční komedie. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Letošní vánoční sezónu jsem odstartoval tímhle ještě nezkouknutým filmem. Pár vtipný scén, pár trapných, pohodová atmosféra. Děj se odehrává v malém městečku, ze kterého ale člověk moc sváteční nálady nenasaje. Ve výsledku jeden z těch slabších vánočních filmů, který ale neurazí. -"If we're going in circles, I'm going to break your neck." -"We're not. I took four lefts, just like the map said." -"Four lefts is a circle, you idiot!" ()

Reklama

Reklama