Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou vánoce. Bill, Dave a Alvin Firpovi na útěku před policií dorazí do městečka Paradise, kde provedou bankovní loupež. Trochu zvláštní, ale úspěšnou. Mají 275 000 dolarů a zbývá jediné - opustit městečko. Tento napohled snadný úkol se značně zkomplikuje a čím déle "zlodějíčci" v městečku pobývají, začínají svého činu litovat. Billa (Cage) však napadne, opravdu netradiční řešení... (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

cross 

všechny recenze uživatele

Super "cool" zmatená komedie, která by se nejlépe dala přirovnat k Rising Arizona bří Coenů.Nicholas Cage odvádí standardní výkon, scénář je bláznivě vychytaný a vůbec, výborně jsem se pobavil, i když do kvality zmiňěných Rising Arisona chybý troška skutečného zatlačení na city (nejspíš hudbou, která je zde pouze klasickým komediálním patosem). ()

džanik 

všechny recenze uživatele

To se musí vidět v čase (okolo)vánočním, stromek (už nebo ještě) nazdoben, venku už (skoro)tma, mrzne, na pohádku ani dramata není nálada, stolní hry dohrány, do večera daleko... Je to vtipné, někdy až křečovitě, ale má to takový ten správný náboj a konejšivý konec mi nějak připomíná Caprův "It's a Wonderful Life". Toto JE vánoční komedie. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná vánoční komedie o zlodějích smolařích. Český dabing je hodně povedený. Heřmánek a Alena Vránová se mi hodně líbili. To bylo snad poprvé, kdy jsem slyšela Alenu Vránovou mluvit sprostě, ale jako zlodějská matinka jinak mluvit nemohla. Hlas Karla Heřmánka mi ze začátku ke Cageovi vůbec neseděl. Pak jsem si na něho zvykla a musím říct, že by bylo lepší kdyby ho znovu mluvil pouze Karel Heřmánek a ne někdo jiný. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je "tak trochu jiná" vánoční komedie, která nabízí pohled na Vánoce "po zlodějsku". V hlavní roli je k vidění Nicolas Cage, který hraje docela dobře, ale ani ostatní herci nikterak nezaostávají ve svých hereckých úlohách, a díky jejich výkonům si troufám tuto komedii označit za zajímavou a povedenou. Celé je to vlastně o třech bratrech, kteří jedou do městečka Paradise (to je v českém překladu onen "ráj" v názvu filmu), aby vyřídili slečně Sáře pozdrav od otce, který je ve vězení. A když už tam jsou, tak je napadne, že by mohli vykrást banku a přijít si ke slušným penězům. Jenže podle tohoto filmu není ani tak těžké loupež spáchat, jako dokázat utéci s penězi někam mimo místo zločinu, navíc když po těch uloupených penězích jdou ještě další dvě skupinky zločinců. Nápad je to opravdu velice dobrý, o tom nemůže být žádných pochyb. Ale já obecně nemám příliš rád kriminální filmy, to je bohužel můj handicap. Ale v tomto případě je to trochu něco jiného, protože film se odehrává o Vánocích (a já vánoční filmy miluji), a díky tomu jsem ochoten tak trochu pozapomenout na žánr filmu. Ale i přesto bohužel nemohu film označit za jiný než průměrný film s několika dobrými nápady a s několika dobrými hláškami a fórky. Bohužel však to je asi tak vše. Rozhodně komedie je to dobrá, ale nemohu udělit více než tři hvězdičky, které jsou v tomto případě podle mne zasloužené. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Průměrná vánočně kriminální komedie s vykutálenou trojicí bratří, které dominuje standardní Cage v roli nejnormálnějšího z nich. Zábavná je především ta část, kdy probíhá loupež a s tím spojené peripetie. Dál se vše samozřejmě odehraje v předem daných mezích šablony pozitivních filmů, nesoucí si své morální ponaučení, kdy člověk pochopí, napraví a dočká se odpuštění (a získá svou vysněnou). 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V jednom z rozhovorů herec Jon Lovitz přiznal, že nezkušený režisér George Gallo si často nevěděl rady, a tak značnou část filmu odrežíroval sám Nicolas Cage. (Edgerton)
  • Trojnohý pes bol pridaný do scenára, keď režisér uvidel takéhoto psa a jeho majiteľa medzi divákmi, ktorí sledovali natáčanie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama