Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní hororový snímek, který trpí snahou natočit, co největší podivnost. Film se potácí mezi mnoha žánry (psychologický thriller, groteska, upírský horor, romantické drama), ale dohromady to vůbec nedrží pohromadě. Excelentní výkon Nicolase Cage, který hraje totálního magora, nemůže rozpačitý výsledný dojem zachránit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $725,131Tržby Celosvetovo $725,131║ fakt zle, absolútne povrchné bez iskry /20%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se Cage narodil až do dob mluveného filmu. Tady svým poulením očisek dokazuje, že v éře němého filmu by se spíše uplatnil. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych měl asi předeslat, že nesnáším Nicolase Cage a jeho jediné dvě herecké polohy (jsem smutný vs. jsem zmatený), které ve filmech posledních patnáct let presentuje. V Polibku upíra je ale naprosto úžasný a bezpochyby je to jeho fyzické herectví, dotažené na naprosté maximum, které z téhle netradiční upířiny dělá famózní dílo. Ano, netradiční upířina je asi nejpřesnější označení tohoto kolotoče žánrů, který asi nesedne úplně každému. Příběh nemá smysl rozpitvávat (Cage je možná pokousán upírkou, možná se mění a zcela jistě při tom nádherným způsobem šikanuje svou sekretářku Alvu), protože je v zásadě podružný. Už dlouho jsem se sám u filmu tak upřímě nezasmál nahlas, jako když Cage s umělými zuby začal lovit holuby.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud by mě chtěla Jennifer Beals při sexuálních hrátkách svými upířími zoubky kousat do krku, tak nemám nic proti. Nicméně je to jediné pozitivum tohoto neskutečně nudného snímku, ve kterém se vůbec nic neděje a tak jsem vděčný alespoň za to, že hlavní hrdina občas zlověstně zakoulí očima a seřve sekretářku. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších netradičních upířin s naprosto excelentním Nicolasem Cagem. Člověk až do konce neví, kam se to celé vlastně zvrtne. Doporučuji všem, kteří se zajímají o 80. léta a které zaujal román American Psycho, s nímž má Vampire's Kiss lecos společného. Cageovo herectví je hodně odvážné a vtipné a jeho zdejší performance je dnes právem řazena mezi kultovní. A vůbec... Co asi dělá Alva? ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já musím znovu a zase dát za pravdu panu Apačovi, který mi doporučil snad nejvýraznější roli Nicolase Cage, jehož příliš nemiluji. Tedy až doteď. Hledám slova, jenž by vystihla tento broušený diamant, tohle delikatesní Chateauneuf du Pape, tento právě prožitý filmový orgasmus! Vampýra dovedl ve své vtipné děsivosti do geniality. Pointa se divákovi otevírá pomalu a je jen otázkou času u každého z nás, kdy na ni přijde a uvědomí si, jak je dokonalá. To, že zhlédnutá verze stála zaprd po stránce zvukové a dabingové, zcela přehlížím. Kvituji, že nechali v původním znění Cageovy vzdechy, vychrchlávání, zvracení a tak podobně. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Hodně bizarní upířina, která osciluje mezi vážným experimentem a šílenou komedií. Zajímavý scénář a atmosférickou režii tu přehrává famózní Nic Cage v roli maniakálního yuppíka s prudkými změnami nálad - jeho variace na Maxe Schrecka z "Upíra Nosferatu" je poklad. Podruhé jsem se výborně bavil... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak o tomhle filmu jsem neměl ani šajnu. Na doporučení oblíbence JASON_X jsem se do toho pustil a na jednu stranu tak trochu chápu to hodnocení tady a některý negativní komentáře. On je to opravdu celkem těžko zkousnutelnej úlet, ale já se pobavil znamenitě a ani mi tentokrát nevadil Cage a jeho zuřivý přehrávání, protože ona jeho postava a role, tak nějak celkově do absurdity tohohle filmu perfektně zapadne.75% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Bizarne guilty pleasure s maniakalne prehravajucim (a belmi zabavnym Cagom). Neviem, ci dom na mal na tomto wtf filmiku bavir, ale v konecnom dosledku je to jedno. 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní že Cage hrál v blbých filmech ještě než se stal hereckou hvězdou číslo 1. Takže podobně jak neslavně skomírá jeho kariéra nyní, tak i horko těžko svou kariéru rozjížděl. Polibek upíra je film neskutečně střelený. Až na závěr jsem zjistil co se nám básník celou dobu snažil sdělit, jinak to nemělo hlavu a patu. S odstupem času ale musím přiznat že Cage vlastně předvedl opravdový herecký koncert. Takového vola by asi málokdo chtěl hrát. 30% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Slávna scénka pohľadu Nicolasa Cagea, ktorá sa stala kráľom meme. Nezáživný upírsky film, kde vás nenadchne takmer nič. Jeden z tých horších filmov s prvkami hororu, ktorý často dávajú na MGM. Je to strata času a bohužiaľ u tohto filmu neplatí pre mňa " zlaté 80.roky" - čo sa hororových filmov týka. A to tam hral vtedy ešte mladý Nicolas Cage. Scenár hodný Uwe Bola, ale aj ten by tam pridal hádam niečo zaujímavejšie. Absolútne neatraktívne ženské postavy, žiadne krásavice, dokonca ani samotné upírky. Jeden z tých filmov, u ktorých som sa musel premáhať, aby som ho dopozeral až do úplného dlhého predlhého konca. A prečo je táto snímka aj v kategórií Komédia to je mi skutočne záhadou tohto roka. Veľmi bezduchá zlátanina. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebýt Nicolase Cage, tak jdu s hodnocením níž, ale ten jeho výkon byl fantastický. Málo kdy zahraje tak dobře jako právě tady a to by se mělo cenit, bůh ví kdy ho uvidíme v takovém rozpoložení znova.. 6/10 = 63% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Totálne uletený, čudný film. Snímok je o chlapíkovi, ktorý sa postupne mení na upíra, alebo si to len myslí? :)... V každom prípade, prvá polovica je ťažká nuda, mal som čo robiť, aby som to nevypol. Keď však Cage začne kúsať ľudí a chodiť po meste aj s umelými upírskymi zubami (takými čo sa dajú kúpiť na kolotoči za pár drobných), tak som sa začal celkom slušne baviť, hlavne na absurdnosti chovania sa hlavnej postavy - vo svojej podstate veľmi smutnej a depresívnej. N. Cage tu hrá ako o dušu, naozaj excelentný herecký výkon, na priemer to však nestačí, nuda prvej polovice ma totálne odrovnala. 45/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šíleně přehrávající Cage hraje upíra ve filmu, který je spíš komedií než hororem. Cage začínal ve slabých filmech a ve slabých filmech i skončil. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní upířina... O děj tady vlastně ani moc nejde, i když mi docela silně připomíná Romerova Martina, ale jen o až maniakální výkon N. Gage... A to musím dodat, že ten jeho psí pohled z duše nenávidím... A přiznejte si, určitě jste se bavili stejně jako já, když si Cage nasadil umělé zuby, nebo při docela drsném šikanování své sekretářky Alvy... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Dost lidí tu spekuluje, či byla negřice skutečně upír. Odpověď na tuto otázku je v podstatě zakomponovaná už v barvě její kůže. Upíři bývají bílí. Bez výjimek. I přes toto dogma ovšem věřím, že tohle byl film o psychopatovi, jehož psychopatství bylo ještě více umocněno tím, že byl pokousán upírkou. Netvrdím ovšem, že se v nějakého upíra skutečně měnil. V tom se podepsalo opět jeho psychopatství. Na celém filmu se mi líbil v podstatě jen mladý Nicolas, kterému to tady výjimečně docela seklo a rozhodně věřím, že nejedny trenky při pohledu na něj navlhly. Děj je ovšem krajně nezajímavý. Ani moc nechápu, proč někdo něco takového vůbec napsal? Čeho se tím snažil dosáhnout? Koho chtěl dotyčný oslnit? Kdyby se v hlavní roli objevil herec bez charisma, tak tento film není v modrých, nýbrž v černých číslech. Přiznám se, že jsme museli se spolusledovatelkou určitou část filmu zrychlovat, neboť byla extrémně zlá. Dívat se dá bez újmy na zdraví, přibližně na poslední třetinu, kdy Nicolasovo psychopatství nabírá monstrózních rozměrů. Zbytek byl absolutní sračka a filmové dno. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka harfuska. ()

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama