Reklama

Reklama

Série(10) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Dva přední angličtí komici, Hale a Pace parodují ve svých krátkých situačních scénkách uplně vše, co parodovat jde. Od Hippies, přes Hip hop až po Rock. Velmi oceňovaný seriál nezklame nikoho, kdo má rád anglický humor. (matestlust)

Recenze (199)

francis 

všechny recenze uživatele

Curly a Nige, Jed a Dave... to se nedá zapomenout (radio and cd, video and tv - you´ll never gonna get this song out of your head). Díky tomuhle seriálu jsem měl nějakej čas dokonce rád Potměšila (než jsem ho zas viděl hrát v nějakým filmu nebo seriálu. Jako dabér v tomhle hitovým mazci je ale no.1). Zával vtipů jak v hnědouhelným dole. Tady je jeden. A tady je taky jeden. A tady. A tady je jeden velkej. Kdo na to nekoukal, dostane pokutu "psací stroj". Hele a nepůjdem na přednášku o reinkarnaci? (proč ne, žiješ přece jen jednou...) ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvtipnějších věcí na kterou se dá napříč prakticky vším narazit. S těmahle pitomce bych si možná někdy rád drc do piva. Pro oba Oscara a pro ty co to nahrávají na youtube Nobelovku. (Pro autora komentáře Pulitzera) "Říká se, že kýchnutí má blízko k orgasmu, to mohu potvrdit. Obojí dělám do kapesníku." ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Je těžké sehnat všechny díly, natož v dobré kvalitě (případně s chybami z analogového videa nebo s useklým koncem), ale myslím, že většinu jsem viděl. Obecnej názor na tyhle dva týpky je, že je to kult. Ale lidi sdílejí jen to dobré, skutečně kultovní, a zapomínají na to, co tak dobré není. Nastal u toho totiž často zásadní problém a to je ztráta vtipnosti překladem/kulturou. Teda překlad České televize se snaží hodně věcí přeonačit tak, aby byly vtipné i v češtině, ale ne vždy to jde. V podstatě překlad hodnotím jako velmi dobrý. Stejně tak super dabing, kde exceluje hlavně Ladislav Potměšil. Martin Velda není tak dobrej, ale rozhodně zní líp, než Norman Pace původní znění (má fakt otravnej hlas). On celkově Gareth Hale je podle mě ten vtipnější, dělá lepší ksichty a umí to líp zahrát. Za všechny ty profláklé skeče a hromadu dalších byl bez rozmyslení dal hned 5 hvězd, ale ten ostatní balast, často trapnej nebo až moc suchej nebo nepřeložitelnej, musím snížit na polovic. Pak jsou tu ještě ty hudební videoklipy, které jsou snad pokaždé o ničem... teda pro Brity asi mají nějakou váhu. A teď pár hlášek mých oblíbených postav: "Franku." "Steve." "Franku." "Steve." "Perem to tam horký, jo!" "Loď." | "A copa je toto? To je šikovný." | "Jste nervózní?" | "O fidorku!" | "Nedojde k petardizaci mamokoz a tím k entombaci frontálních ceců?" | "Nosí papež srandovní čepici?" | Jinak naprosto nejvíc černohumorně ujetí jsou dvojice bezmozků Curly & Nige. Ti mě dycky úplně rozsekali. A sebe taky, chchch. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

"Trochu opepřit?" Další prostor pro exhibici skvělého britského humoru, který zbožňuji. Tentokrát tak trochu ve stylu Monty Pythonů, avšak s tím rozdílem, že na originál nic nemá, a také zde si to lze představit s dabingem, jenž je výborný i díky překladu Petra Palouše (Mladí v partě, Monty Python), ale i díky dabérům - Martin Velda (Pace) už nikdy u mě nebude jen tím, co čte v Simpsonových titulky a Ladislav Potměšil (Hale) ukazuje, že dabing mu narozdíl od jistých filmů či seriálů pomáhá, podobně jako u P.Rychlého. Dalších vět netřeba, další pětihvězdičková zábava, u které mě navíc potěšilo, že se ji ČT rozhodla opakovat. Oblíbené scénky: Tarantinův restaurant, Jorkšírský dialekt, Hospodská rvačka... "Podívám, to čumíš na mě?" ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: (Pace si opírá hlavu o ruku a kouká sklesle úplně jinam, tzv. 'doblba'.) Hale: - "Čumíš na mě?" (Pace ignoruje.) "Hej, povídám, to čumíš na mě?" (Pace se rozhlíží po hospodě.) "Jo, ty!" Pace: - "Tak bacha, ty čumíš na mě!" & (Hale si sám rozlije pivo.) Hale: - "Smi drc do piva!" Pace: - "A co s tim jako uděláš?" & (Myč oken myje z žebříku okno.) Hale: - "Vo co, že z toho žebříku spadne?" Pace: - "Vo co, že ne?" Hale: - "Vo kolik?" Pace: - "Vo bura." Hale: - "Platí. Tfuj." (Plácnou si a myč oken vzápětí spadne na zem.) Hale: - "Dělej, naval prachy." Pace: - "Počkej, počkej, teď vo 10, že je mrtvej." Hale: - "Myslim, že ne." (Myč oken se nehýbe.) Pace: - "Sme si kvit." (Hale do něj nohou dloubne a a myč oken vydechne.) Hale: - "Patnáct." ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama