Reklama

Reklama

Série(10) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Dva přední angličtí komici, Hale a Pace parodují ve svých krátkých situačních scénkách uplně vše, co parodovat jde. Od Hippies, přes Hip hop až po Rock. Velmi oceňovaný seriál nezklame nikoho, kdo má rád anglický humor. (matestlust)

Recenze (199)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Tyhle dva řízky a jejich humor mohu vždy a všude. Doteď si vzpomínám, jak jsem každý víkend zůstával do tří hodin ráno vzhůru, abych na ČT2 zkouknul půlhodinku, která mě nabila energií na pěkných pár dnů. Jistě, britských seriálů tu máme spoustu, ale žádný z nich není takovou nahuštěnou vtipnou smrští. Snad je to proto, že je pokaždé z čeho vybírat - epizoda obsahuje opravdu spoustu situačních scének - či proto, že humor je prostě tak infantilní, že nemůže člověk autory už ani trochu kárat. Česká verze každopádně obdržela slušný říz v podobě vymakaného dabingu (zejména Jan Potměšil válí) a to není v našich končinách úplně samozřejmé, zvláště u seriálů. Povzneste své klobouky do výšin a hluboce smekněte před jedním z nejjlepších britských seriálů... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dvojka z ostrovů, ze které jsem byl vždycky...nervózní;) Dnes je těchhle dvou ranařů YouTube plný, takže si třeba Tarantinův restaurant můžete užít do sytosti. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Byl jsem vyhraněný fanda Monty Pythonů. Před X lety jsem si rodinu britských komiků rozšířil o tyhle dva borce, nešlo to jinak. Čekat každý pátek na Hale and Pace se vyplatilo, i když jsem třebas pak usínal u nějaké dlouhé písničky. Ano, některé parodické kusy byly slabší, ale kdo chce permanentní kreč a hubu od ucha k uchu celých dvacet minut není normální. Něco jakoby i Monty Pythony připomínalo, ale tento pocit srovnávat mám posledních třicet let pořád, takže to neřeším. Týpkové jako Hale and Pace zanesli do archívů několik skečů nebo scének, chcete-li, podle kterých se jednou bude učit sranda. Na to vemte jed. Fór za všechny. Mojí dceru jsem pojmenoval Nebe, protože v době početí jsem se díval do nebe. Svojí dceru jsem taky pojmenoval v době početí, jmenuje se: "Uuuughhháááá." ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Některé scénky těhle pošuků jsou neuvěřitelně trapné, tak moc, že se za ně stydím. Jiné jsou nudné..dost.. Ale drtivá většina jich je prostě šíleným způsobem vtipná, tak blbá, až se musíte smát jako blázni:) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Sú vulgárni, sú brutálni a valia na plné gule! V H&P koktaile je namiešaný suchý anglický humor s fekálnymi a sexuálnymi fórikmi a absolútne čiernym cynizmom. Rôznorodé scénky sú dopĺňané vlastnou hudobnou tvorbou, ktorá je hádam ešte originálnejšia a šialenejšia, než hrané kúsky. Kto je skutočne odolný, tomu sa budú páčiť. Háklivejšie osoby asi vystrúhajú znechutenú grimasu a týchto dvoch bezškrupulóznych pánov rýchlo vypnú. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Typicky drsny ostrovni humor, ktery pokracuje v nejlepsich tradicich britske zabavy. Nektere scenky se mi vryly do pameti hodne hluboko... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ať už si dělají legraci z čehokoli a z kohokoli, tihle maníci nezkazí žádnou srandu. A ať už na to koukáte na youtube nebo kdysi na čt2, vždycky si užijete přísun humorových pralinek od distribuční společnosti VB. ()

francis 

všechny recenze uživatele

Curly a Nige, Jed a Dave... to se nedá zapomenout (radio and cd, video and tv - you´ll never gonna get this song out of your head). Díky tomuhle seriálu jsem měl nějakej čas dokonce rád Potměšila (než jsem ho zas viděl hrát v nějakým filmu nebo seriálu. Jako dabér v tomhle hitovým mazci je ale no.1). Zával vtipů jak v hnědouhelným dole. Tady je jeden. A tady je taky jeden. A tady. A tady je jeden velkej. Kdo na to nekoukal, dostane pokutu "psací stroj". Hele a nepůjdem na přednášku o reinkarnaci? (proč ne, žiješ přece jen jednou...) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle je neuvěřitelná šílenost. Nenajdu díl kde bych se nesmál, navíc ti dva idioti jsou k popukání a nemají chybu. Jen ty hudební čísla mě moc nebraly. Ale jinak fenomenální. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Gejzír gejzírů nápadů od této dvojice komiků má skutečně vysokou úroveň, zejména rozmanitostí jejich skečů - parodie/parafráze nebo lidovější humor - a hlavně umí výborně strhnout i slušně vygradovat. Vidím okolo, že někteří nehezky narážejí na buranský feel. Něco připomíná hospodský humor, ale timing pomáhá na jedničku a upřímně - oproti pozdějším ostrovním záležistostem je to ve “vkusném” množství, pokud to tak mohu říct. Příležitostná brutalita a sem tam slušný slovní průjem nebyly v britcomech zdaleka nic nového, ale opět je třeba připomenout, že druh humoru se každou scénkou mění. Český dabing se s tím slušně popral, i když třeba segment dvou Ronů o gurmánech se trochu ztratil v překladu, přesto člověk tu pointu převážně vycucá z prstu. Pokud jste viděli poslední scénku úplně prvního dílu z roku 1988 o kočce a mikrovlnce, která byla točena na stagi, a ten humor vám sedne, dostanete zhruba obrázek, co vás příště bude čekat. ()

Reklama

Reklama