Reklama

Reklama

Prolhané krásky: Prvotní hřích

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars: Original Sin
Trailer
Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2022–2024), 14 h 4 min (Minutáž: 45–51 min)

Předloha:

Sara Shepard (kniha)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Před dvaceti lety otřásla městečkem Millwood série tragických událostí. Nyní, v současnosti, je skupina dospívajících dívek trýzněna neznámým útočníkem a nucena pykat za tajný hřích, který spáchali jejich rodiče... Ani jejich vlastní prohřešky však nejsou zanedbatelné. Ocitáme se ve zcela novém městě a sledujeme osudy mladé generace... (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

původní Prolhané krásky neznám, ale nepočítám, že by to v tomhle případě byla překážka. Original sin funguje samostatně a bohužel nepřináší nic nového a pouze recykluje už tisíckrát viděné. Tu si bere něco z Vřískotu, tu něco z Tajemství loňského léta a jako bonus si přináší svojí vlastní variaci na Michaela Myerse. Sice to není úplně hloupé a průhledné a v závěru to přijde s jakože překvapivým odhalením, ovšem nedokáže to změnit fakt, že je to až zbytečně moc ukecané a kdyby to celé mělo pět díll s větším tahem na bránu bylo by to podstatně lepší a zábavnější...60% ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Úplně jiná záležitost, než původní seriál. Ke kterýmu jsem se vlastně dostal díky tomuhle. A to díky je velký. Zpět k tomuhle... Stupňující se napětí bylo zvládnutý dobře. To finále bylo už slabší, ale aspoň překvapivý. Nikde se to netáhne, tah na branku to má. Obsazení je celkem fajn a snesitelný. 75% ()

Reklama

riza-do 

všechny recenze uživatele

Snaží se být v mnohem lepší a zajímavější než původní PLL série, bohužel však chybí to, co mě dělalo závislém na PLL — okouzlující postavy, které si člověk zamiluje. Autoři se snaží udělat charaktery propracované, příběh je svižnější a víc propojený do okolí hlavních hrdinek, stále zůstává naivní i přes posun od hororového drama do teen slasheru. Pokud si však člověk po deseti dílech dokáže oblíbit jen dvě postavy, přičemž každý mužský charakter je (oproti PLL) naprosto zoufalý, taková srdcovka z toho prostě být nemůže. Uvidíme, jestli další série (bude-li pokračování) něco změní. ()

Meraxes 

všechny recenze uživatele

Znovu sa im podarilo do seriálu o dievčatách, ktorý má v názve "pretty" vybrať skupinu nesympatických, otravných a nie moc pohľadných hús, ktorým navyše vymysleli tie najstupídnejšie mená, aké som kedy počul. Pôvodné Little Ugly Bitches som videl kedysi ešte za starých čias spolu so svojou sestrou a vtedy ma to bavilo, ale potom, keď som niekde kúsok videl znovu, prišlo mi to nesmierne trápne a celé úplne od veci, tak som bol zvedavý ako dopadli tieto nové Bitches. Zo začiatku priniesli pozitívne prekvapenie, pretože sa oveľa viac času venujú riešeniu starej záhady ako tomu, s ktorým slizkým týpkom bude ktorá husa chodiť, čo sa nanešťastie postupom času vyváži. Ináč je to taký mix pôvodných Bitches a Screamu. Nie, že by tu bolo veľa krvi a mŕtvol, ale je to prekvapivo hlboká studňa mnohých filmových a hlavne hororových odkazov a narážok. Len nechápem prečo tu všetci letia na klasike zo sedemdesiatych rokov. Bohužiaľ z expertky sa vykľuje feministická krava, ktorá postupne stratí akékoľvek moje sympatie, a tak tam neostane jediná sympatická postava. Ináč tieto nové Bitches obsahujú množstvo príbehových paralel a motívov s pôvodnými, ale narozdiel od nich sú priamočiare a najjednoduchšie vysvetlenie sa ukazuje ako to pravdivé. Záver však nijako nezaujme, lebo pôsobí nesmierne nedotiahnuto a zľahka chaoticky. Dva diely sú vcelku nabité odkazmi na pôvodné Bitches, ale ich neznalosť vám nijako neuberie zo zážitku, na rozdiel od neznalosti hororu, lebo všetky tie narážky niesli celý seriál najviac nad vodou. Najviac ho naopak topila súčasná BLM, genderová a feministická propaganda, ktoré boli často päsťou do oka diváka. Vlastne celé Bitches obsahovali len jedinú naozaj dobrú scénu, keď Imogen príde prvýkrát do domu kedysi zavraždenej Angely. Aj iné scény mali potenciál, ale boli zrazené nevhodným strihom alebo nemiestnou hudbou. A je značne nevyužitý, vôbec mi neprišlo, že by ich naozaj držal v hrsti alebo ich nejako obzvlášť šikanoval, vlastne zaujme len koženou maskou po vzore Leatherfacea s vyšitým ‘A’ na tvári. Napriek tomu to má slušnú Screamovo-Halloweensku atmosféru a hoci aj nízke očakávania boli predsa len trochu vyššie, skupinu svojich svojich fanúšikov si to nájde. Konieckoncov je to vlastne taký neškodný slasher pre násťročné dievčatá. 2* 45% ()

madline24 

všechny recenze uživatele

Prolhané krásky (seriál) (2010) pro rok 2022. Plne nucene genderove rovnopravnosti za kazdou cenu, tolik trans, homo, bi lidi pohromade jsem snad v zivote nevidela. Stejne tak fakt, ze z 5 kamaradek je jedna beloska, ktera je ale zase tehotna (v 15 otehotni, otec neznamy a vubec ji nenapadne pilulka po nebo tak neco). Jestli tohle ma byt realita soucasnych US, tak tim spis jsem stastna, ze ziju v Evrope. Nemam vubec nic proti jakekoliv gender mensine, jsem feministka, ale nesmi se to prehanet. I kdyz me serial celkem bavil, protoze filmy/serialy ze stredni skoly jsou moje #guiltypleasure , tak tady jsem uplne rostla. Zakladem scenare je: nacpat tam co nejvic mensin (at ve smyslu barvy pleti nebo sexuality), eliminovat muzske postavy  a pokud uz se tam vyskytnou, tak je vykreslit jen negativne (znasilneni, psychicke naruseni, urazeni hrdinek tim, ze je nazvou sexy holkou ap). Jako hetero beloska, ktera nepovazuje chlapy za podradne nasilniky, si zacinam pripadat utlacovana. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se odehrává ve stejném univerzu jako seriály Prolhané krásky (od r. 2010) a Riverdale (od r. 2017) a jejich spin-off. Postavy referencují města a události z obou dalších seriálů. (hansel97)

Reklama

Reklama