Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebezpečnou výpravu do neprostupné džungle na úpatí konžské sopky Mukenko se vydává pestrá společnost, v níž má téměř každý svůj vlastní skrytý cíl. Mladý vědec chce vypustit do přírody gorilí Samičku, energická elitní zaměstnankyně telekomunikačního magnáta hledá pro svého šéfa superčistý diamant a rumunský dobrodruh chce najít bohatství ve starobylém městě Zinj, postaveném u legendárních diamantových dolů krále Šalamouna. Překážkou strastiplné cestě k vytouženému cíli je nejen neprostupná džungle, ale i občanská válka, jež v zemi vypukla. Na místě pak výpravu čekají potíže s vraždícími opicemi i ohrožení náhle probuzenou sopkou... Dobrodružný snímek Kongo, natočený podle románového bestselleru Michaela Crichtona, patří mezi snímky, odvozující komerční úspěch od zručného využití osvědčených prvků a témat. Ve filmu Franka Marshalla se tak vedle sebe objevuje africká džungle se vzácnými horskými gorilami, futuristická technika a bájné diamantové doly krále Šalamouna, střežené kmenem vraždících opic. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (12)

  • V čase 10:40 je na monitoru vidět počítačová hra „Doom“. (Likan7)
  • Gorila Amy je vytvořená podle Koko, která ovládala znakovou řeč (ovládala asi 1000 znaků), rozuměla přibližně 2000 anglický mluvených slov a měla mít IQ v hodnotě kolem 70 bodů. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v americkém Los Angeles a ve státech Costa Rica, Tanzanie a Keňa. (Terva)
  • Ve filmu byly použity tzv. diamanty Hermiker, zapůjčené od newyorské filmy Herkimer Diamond Mines. Nejde o pravé diamanty ale o odrůdu křemene. Jsou to křišťálové útvary, které podle svého lesku a tvaru diamantu dostaly toto označení. Tyto dvakrát zakončené krystaly jsou velmi vzácné a jejich zařazení do kategorie "diamant" je odvozeno od jejich fyzikálních vlastností, jimiž se velice blíží pravým diamantům. Jde o průchodnost krystalů, jež je téměř bez inkluze, velmi lesklý a zářivý vzhled, stejně jako geometrický tvar krystalů (6 stran a 2 zakončení). (Kroup4)
  • Bruce Campbell se neúspěšně ucházel o roli doktora Elliota. Objevil se ale v menší roli Charlese Travise. (Kroup4)
  • Záběry soptící sopky byly natočeny na kostarickém aktivním vulkánu Arenal. Některé záběry byly pořízeny také na nedaleké vyhaslé sopce Irazu. (Kroup4)
  • Postava doktora Petera Elliota, specialisty na primáty, je do značné míry inspirována skutečným Peterem Elliotem, který je profesionálním cvičitelem opic, jehož svěřenci se často objevují ve filmech, včetně tohoto. (Kroup4)
  • Diamant, který je v závěru vyhozen z balónu, se pak již nepodařilo nalézt. (Kroup4)
  • Na motivy filmu byla vytvořena firmou Viacom Multimedia stejnojmenná počítačová adventura, do které byly použity záběry se skutečnými herci. (Robbi)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama