Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zombies se nekontrolovatelně šíří. Lidé utvořili ZOMBIES HLÍDKY, které se snaží zachránit ty, co zbyli v zamořených oblastech a zároveň se vědci horečně snaží vytvořit protilátku. Jisté úspěchy jsou - již se ví jak virus funguje, existuje částečný lék, jen je třeba přivést ze zamořené oblasti dílčí protilátku a kombinací obou vytvořit sérum, které zvrátí proces zombifikace u kousnutých lidí. A tak se jedna ZOMBIES HLÍDKA vydává hluboko do zamořené oblasti, aby zachránila svého nakaženého kamaráda a celý svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

raimi 

všechny recenze uživatele

J.R. Bookwalter je srdcař. Své osrdí i duši upsal hororu a sci-fi braku, a pohybuje se v těch nejlacinějších bažinách filmařiny, ať už námětově, tak rozpočtem. Motá se kolem spřízněných tvůrců jako Raimi, Spiegel, DeCoteau a Band, a od roku 1989 neúnavně režíruje, produkuje, stříhá, píše scénáře, dělá hudbu, hraje, stojí za kamerou, tvoří speciální efekty, a prostě fušuje do čehokoliv okolo filmařiny. Režíroval 16 filmů o kterých nikdo nikdy neslyšel. The Dead Next Door je jeho prvotina a je vidět, že do toho J.R. skočil po hlavě. Začátek filmu je na poměry téhle ultralaciné amatérské záležitosti poměrně velkorysý. Zombie apokalypsa vypadá v rámci rozpočtu opravdu "epicky". Desítky statistů a zombíků a dokonce velký záběr z helikoptéry. A hned je vidět, že se bude hojně odkazovat na žánr- jména hlavních postav podle slavných režisérů, scéna z videopůjčovny, Evil Dead v televizi a klasická klišé. Vtipný a nápaditý gore, pěkný masky, bizarní situace. Lookem to připomíná Bad Taste. Neherci, lacinost, ale taky nadšení pro věc, občas pěkná finesa a ždímání maxima z velice omezených možností. Scénář a chování postav nemá cenu komentovat, to je esence stupidity a naprosté nesoudnosti, ale tahle bezuzdná filmařina nesvázaná mainstreamovými konvencemi dělá tyhle filmy kultovní a vyhledávané ještě téměř třicet let po premiéře. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný a přesto sympatický horor, který se ještě svezl na klesající zombie vlně, co se v osmdesátých letech vzedmula. Zombie komando má za úkol získat sérum proti nákaze, a tak se dostane do křížku s prapodivnou sektou vedenou reverendem Jonesem - zřejmě inspirace nechvalně proslulým vůdcem sekty, jejíž členové v roce 1978 spáchali hromadnou sebevraždu. Zdejší reverend má s nemrtvými nekalé plány, které mu ale členové komanda překazí. Výborné jsou zákusy do krků, několikrát střeva ven a gejzíry krve rovněž nechybí. V davových scénách je poměrně velký kompars. Masky slušné - od realistických až po komické. Pro žánrové příznivce jistě solidní zářez do sbírky. 3,5* ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Mr. Raimi, Mr. Carpenter, Doctor Savini, Jason (Vorhees) toť jest jména postav z filmu. Na zdech hesla z Romerových filmů, kšiltovky s názvz starých hororů a v televizi ukázky z Evil Dead. Ano tohle je pocta mistrům (nejen) zombie filmům v plné parádě. Z filmu čiší obrovské nadšení fanoušků točících pro jiné fanoušky. Masky a gore efektíky jsou perfektní a mylsím že sám mistr Savini by se za ně určitě nestyděl. Zdají se teda podle předchozího hodnocení tři hvězdičky příliš málo? No Jelikož je výprava, triky a hudba uplně přesně na úrovni Jacksonova Bad Taste a jelikož se zde nejvíc cituje Evil Dead, tak hodnotím tenhle kousek podle těchhle majstrštyků a vychází mi z toho toho, že tahle amatéřina prošla ze ctí v boji s největší klasikou. A schovívavě přivřu obě oči nad hrůzným scénářem a špatnými neherci v celém filmu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem do čeho jdu a tak jsem k tomu taky tak přistupoval. The Dead Next Door je fan film. Tudíž od fanoušků hororu pro fanoušky hororu. Jde o amatérskej počin za pár švestek ale dělanej s nadšením a láskou k hororovýmu žánru. A je to vidět a znát. Film v sobě skrývá spoustu odkazů. Ať už ve filmech(videopůjčovna, co běží v TV) nebo ve jménech(Savini, Carpenter, Jason, Raimi, na zdi Romero). Gore i masky jsou úměrný roku vzniku a samozřejmě i možnostem. Někdy lepší někdy horší. Já tyhle fan projekty ocenit dokážu a mám pro ně celkem slabost. Samozřejmě nesmí to být úplnej průjem. Což tohle určitě není. Takže klidně ty 3hvězdy dám. A jsem rád, že podle celkem slušnýho hodnocení(57%) se na film dívali stejně smýšlející diváci. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

fanúšikovský amatérsky film... je to "cinefilská" záležitosť pre milovníkov a znalcov žánru zombie filmov... nadšenie z toho cítiť, znalosť žánru tiež, ale po akejkoľvek čo i len trochu objektívnejšej kinematografickej stránke je to veľmi priemerná insitná béčkovina. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pocta hercům a tvůrcům starých béček a hororovým veteránům. Je tu neuvěřitelně mnoho odkazů na Evil dead a Romerovky. Jde vidět že tvůrci je mají nastudovány do jednoho za což Bookwalterovy skládám poklonu, on celkově tenhle člověk je mi silně sympatickej nedávno jsem zkoukl jeho poslední film Deadly stingers a byla to poklona starším nature amok filmům, takže je tenhle tvůrce v mém hledáčku. Nicméně i když film je hodně levnej tak gore a krev se nemá vůbec za co stydět je tu toho dost a nešetří se tím, jméne hlavních hrdinů mě dostávala. Jen škoda že tvůrci tak trochu kecaj o tom kdo v jejich filmu hraje. Campbell tu bohužel není. Ale jinak palec vysoko nahoru. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se moc těšil a pak jsem byl trochu zklamanej. Jo, je to pocta starým Z-filmům od Romera atd.. ale nemělo to žádnou štávu. Chválím gore scénky a masky leč hlavní postavy mi teda vubec nesedli. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Štýlový zombie splatter s na tú dobu slušnými špeciálnymi efektami, ktorý je ozajstnou lahôdkou pre milovníkov hororu. Vyskytuje sa tu množstvo neprehliadnuteľných žánrových odkazov, napríklad zombík, ktorý vo videopožičovni volí medzi hammerovským The Curse of Frankenstein a Úsvitom mŕtvych a vyberie si práve Romerovu zombie klasiku, ku ktorej si pribalí aj Evil Dead či Creepshow alebo postavy, ktorých priezviská sú totožné s menami hororových ikôn (Raimi, Carpenter, Savini, zmienky o vojakoch Romerovi a Kingovi z ktorých sa zrejme stali oživlé mŕtvoly :) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Grandiózna a takmer dokonalá amatérčina, plná naivity a gore, s ktorej občas vykukne atmosféra snímku BAD TASTE Petera Jacksona. Film, na ktorom sa veľká časť štábu podieľala aj herecky, resp. naopak. A ak nevyžadujete v takýchto prípadoch špičkovú formálnu stránku, budete okúzlený. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Představte si tu situaci. Letní filmová škola, vy jdete na svoji oblíbenou půlnoční sekci bizárků (letos na téma zlaté časy VHS). O snímku dopředu víte, že ho dělal devatenáctiletý milovník béček, samouk, co film pojal jako předváděčku rukodělných gore efektů. Není náhodou úplně poslední, co byste od filmu čekali, to, že bude dobrý? Jaké to překvapení, když pak začne dynamickým a technicky i kompozičně dost dobře zvládnutým přejezdem kamery po městě obsazeném zombíky. Jaké to překvapení, když se objeví scény záměrně vtipné (hippies protestující před Bílým domem za právo nemrtvých na život) či skutečně děsivé (přístroj, který zombíkům dává hlas). On vlastně celý nápad - příběh elitní skupiny lidí, co vraždí zombies - je při jisté žánrové ohranosti celkem originální. Namísto pozvolně narůstajícího napětí a zbytečného vysvětlování nás staví rovnou doprostřed masakru. Lidí už je jen pár. Pokud se zvládnou domluvit, spolupracovat, potlačit svá ega, má lidstvo šanci přežít. Jak myslíte (obzvlášť po zkušenostech z dva roky trvající epidemie covidu), že to dopadne? Ne, ten film vlastně není dobrý. Ale je daleko lepší, než většina špatných. Autor, byť mladý a nezkušený, při jeho tvorbě přemýšlel. U béčkového bijáku příjemná změna. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Když se postavy ve filmu jmenují Savini, King, Raimi, Romero nebo Carpenter je každému fandovi hororových filmů jasné, oč se tu bude jednat. Amatérská a fanouškovská pocta zombie filmům z každého záběru přímo teče proudem. Některé masky jsou hodně srandovní a gore je povedený. Snímek je vyloženě určen fandům béčkových zombie filmům, ostatní publikum film nemůže pobrat. Já jsem se bavil dobře, i když to občas drhnulo. Ale ve výsledku je to prdel :). ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Od hororu z konce 80.let bych čekal daleko víc šťávy. Sice jsem byl mile překvapen poctou všem hororovým postavám, režisérům a filmům, leč to bylo jediné pozitivum. Stupidní scénář dosekávají debilní výkony herců neherců. No škoda, opět se nezadařilo. 15% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Mrtví odvedle jsou klasickou zombijárnou se vším všudy, jakých se dnes točí desítky, ale na konci 80. let jich zas tolik nebylo. Na Romera to nemá, na Jacksona taky ne, je to amatérské, nikam to nevede a skončí to špatně jako skoro každý zombie horor. Na druhou stranu je film pořádně brutální, gore je na každému kroku, docela zábavný a rychle uteče. Takže celkem průměrná jednohubka. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto zombie filmu přímo tryská filmařské nadšení a hrubozrnný amatérismus. Celkem zajímavé loutky a nějaké ty pěkné záběry na roztržené hlavy a podobně patří ke kladům filmu. Jinak zde máme průměrný děj a na můj vkus až příliš velké množství narážek a odkazů na Evil Dead. ()

BOIKOT 

všechny recenze uživatele

Promě teda nehorázná sračka nudil jsem se uplně durch . Jednu hvězdu dávám za to že i přesto že je ten film téměř bez nákladů tak se alespoň vyšvyhuje nad HOUSE OF THE DEAD do kterej byly nějaký money vhozený. Ale jinak je to vážně divný. Jo a ještě můj dojem : připadali mi to jako když jedna škola natočí film : byly Tam profesoři , školník (v roli doktora) a spousty dalších. Miluji horory a především zombičí ale tohle je fakt blbost. ()

adooo 

všechny recenze uživatele

Tak, čo budem písať. Zbožňujem osobu Bruca Campbella a on je dôvod prečo som si pozrel tento film. A rozhodne to neľutujem, hlavne posledná časť bola jednoznačne najlepšia a celková premena Bruca na zombie bola lahôdka filmu :) a treba spomenúť hold pôct ako Carpenter, Raimi a kopa ďalšćih odkazov na klasické béčkové horory :D ()

Reklama

Reklama