Reklama

Reklama

Bigbug

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2045 nechávají lidé většinu práce na umělé inteligenci. Staromilská Alice to dělá zrovna tak, a když se roboti vzbouří, její starostliví androidi ji zamknou doma. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (72)

Othello 

všechny recenze uživatele

Zvládl přechod z animovaných filmů na hrané, zvládl přechod ze studiových filmů do exteriéru, zvládl rozchod se svým spolutvůrcem, zvládl obří rozpočty, přechod pod americký způsob produkce i útoky Harveyho Weinsteina. Nakonec ho kreativně porazil až Netflix. Jeunet v roce 2019 tvrdil, že není schopný sehnat již několik let investora pro svůj další projekt a že Netflix má v záloze až jako tu nejzazší možnost. Byla z toho cítit silná nechuť pod tímto studiem pracovat a docela by mě zajímalo, jak jejich vzájemné schůzky asi vypadaly. To zároveň odhaluje zajímavý paradox, kdy je všeobecně známo, že Netflix dá peníze na naprosto cokoli, přičemž zároveň má ve svém portfoliu minimum vizuálně svébytných děl. Protože čím byl Jeunet doposud více než formalistou pro kterého byl každý předmět ve scéně stejně důležitý, jako jakákoli postava. BigBug svým zasazením na pódium jednoho rodinného domku mohl budit naděje, že naváže na dystopické Delicatessen, nicméně již první scéna, která působí tak falešně, nešikovně a inscenačně líně nás ukonejší maximálně tak tím, že se film definitivně odehrává ve stejném pozdně-kapitalistickém vesmíru jako Iannucciho seriál Avenue 5. Bohužel bez Jeunetovy dosavadní magické stylizace najednou všechen ten nonsens, hysteričnost a přiblblost postav působí jenom hloupě, vynuceně a falešně, protože tu tentokrát jsou jen ty postavy a nic kolem nich. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se úplně nepovedlo. Tuším, že Francouzi se pokusili o jakousi komediální satiru s dystopickými prvky, ale nepřinesli do ní mnoho komediálního, ani dostatečně nerozvedli hlubší myšlenku. Proto jsem celkem smutný z toho faktu, že jsem zabil stojedenáct minut svého života civěním na plytkou frašku s bandou neherců, kteří se vyznačovali přehnanou gestikulací a nadměrným používáním mimických svalů. Není tu skutečně nic, co by vás mohlo nějak obohatit. Naprosto zbytečný pokus. Já už zklamán jsem. Odrazuji tedy ostatní, a důrazně varuji, aby mou chybu neopakovali. 25% ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Na to, že se to nebere vůbec vážně, že je to celý “jen” opis svízelné situace, do které se dostal přetechnizovaný svět v roce 2050, to obsahovalo fůru úžasných, dokonale obrazově ztvárněných nápadů- počínaje nevšedním interiérem bytu budoucnosti. V průběhu sledování jsem se vysloveně těšil, s čím dalším ještě přijdou, čím vším by se jejich svět mohl ještě lišit od toho současného. Bavil mě i ten hravý příběh, celý mi to zkrátka ladilo a jediný, co mi na tom vadí, je těch 50 procent, který to posbíralo od místní komunity filmových fanoušků (?) na ČSFD. Tomu říkám do nebe volající nespravedlnost. ()

sinjakupre 

všechny recenze uživatele

Jestlipak si mnozí "kritici" uvědomili co se snímek snaží naznačit? BigBug vysvětluje tak tupě, že musí vidět i nejtupější z nejtupějších kam technologický vývoj a především čím dál více podřízenější společnost celosvětově spěje. Pro mě výtečně zpracované téma varování pro lidstvo za 5 minut dvanáct. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Úsměvné i mrazivé, jeunetovsky výtvarně stylizované a pravděpodobně i trefné ztvárnění dystopické (nepříliš vzdálené?) budoucnosti lidstva, které do nástrah a vějiček totalitářského technokratického systému digitálních certifikátů a uživatelských oprávnění  leze stejně dobrovolně a bezstarostně jako žába do hadí tlamy. Error: Aplikace přestává pravidelně fungovat.   Neznámá chyba.    Zkuste zařízení vypnout a zapnout.    Pokud to nepomůže, obnovte tovární nastavení.     Neznámá chyba.   Pokud to nepomůže, obraťte se na naši technickou podporu. Litujeme, všechny linky jsou obsazeny, zkuste to později.        AMEN. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama