Reklama

Reklama

Vlk samotář a mládě: Námezdný zabiják

  • Japonsko Kozure Ôkami: Kowokashi udekashi tsukamatsuru (více)

Obsahy(1)

Legendární série podle komiksu Kazua Kaikeho. Intriky, zášť a závist způsobí, že Ogamiho rodina je vyvražděna a on sám se vydává pouze s malým synkem cestou pomsty a života námezdného zabijáka. (oficiální text distributora)

Recenze (53)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Příběh není zrovna složitý, ale sází na atmosféru a to se mu daří dokonale. Takle krásně vykreslený život v Japonsku už jsem dlouho neviděl, jestli vůbec kdy, a je mi jedno, jestli to takle skutečně mohlo být. Kaišakunin Itto Ogami si okamžitě získal mé sympatie a věřil jsem mu každý pohyb meče i přes jeho ne zrovna sportovní postavu:) Výborný film, na jehož pokračování se vážně těšim. Ohledně komiksové předlohy S prací Kazua Koikeho nejsem moc seznámen (konkrétně-přečetl jsem jedno číslo, tedy cca 30 z 840 stran). Ale úplně okamžitě jsem poznal, že film je naprosto věrným přepisem komiksu. A taky jsem pochopil, kde si zjevně vzal Stan Sakai inspiraci pro Usagi Yojimba (což mu nikterak nezazlívám, stále pro mě zůstává naprostým mistrem). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Povedený příběh z Japonska, který mě zase přenesl do doby, která je na příběhy prostě jedinečná. Tohle není doba, kde byste chtěli žít, ale je to doba, o které chcete slyšet vyprávět. A tohle je jeden z příběhů, které rozhodně stojí za to slyšet. Muž a dítě jsou tématem, které je v tomhle ohledu v podstatě věčné a pořád parádní. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od POMA si myslím, že první část ze série Vlk samotář a mládě jako jediná samostatně obstojí. Spousta tvůrců by se dle mě tady mohla inspirovat, jak kvalitně a věrohodně převést komiks na filmové plátno. Exploatační kousek par excellence. Prostě a jednoduše - veškeré údy létají vzduchem, do toho litry krve a ORIN se královsky baví. :-) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ogama Itto ( Tomisaburo Wakayama, mladší brat Shintaro Katsua, legendárneho Zatoichiho ) má v šogunáte významnú funkciu, lenže politické okolnosti zapríčinia vraždu jeho manželky a z Ogamu sa stáva osamelý vlk. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by nemal pri sebe malého synčeka, s ktorým sa potuluje krajinou. 6- dielna filmová séria podľa komiksu Kazua Kaikeho je tvrdou variantou spomínaného Zatoichiho, kde sa to useknutými údmi a rozťatými hlavami len tak hemží. Prvý príbeh je kompaktným celkom, kde sa vysvetlia pohnútky správania hlavného hrdinu a uvedú nás do určitej časti v japonskej histórii. ()

stub 

všechny recenze uživatele

První část šestidílné série je luxusním vstupem do světa osamělého vlka. Fatalismus celé řady je zcela nekompromisně rozehrán už zde, Misumi dokáže vytvořit tu pravou atmosféru. Wakayama je jako vždy výborný a těžko si lze představit typově lepšího představitele pro roli Daigora, než je Akihiro Tomikawa. Ponurá stylizace, usekané končetiny a hektolitry umělé krve, všeho se divákovi dostává v množství hojnějším než hojném:) a v dalších dílech ještě přituhuje... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Komiksové panely původní mangy Kazua Koikeho byly použity jako storyboard pro filmovou sérii. (Tomihiro)

Reklama

Reklama