Reklama

Reklama

Kozure Ôkami: Oya no kokoro ko no kokoro

  • Japonsko Kozure Ókami: Oja no kokoro ko no kokoro (více)

Obsahy(1)

Čtvrtý díl ze série o legendárním samuraji Ogami Ittó a jeho synu Daygoróvi nám ukazuje další úsek jejich putování po temné stezce. Do cesty jim osud tentokrát postaví potetovanou vražedkyni a mrtvého muže, stranou samozřejmě nemůže zůstat ani neodbytný klan Yaguů - a Ogami opět roztáčí své zbraně ve smrtícím víru! (cubajz)

Recenze (27)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zmena režiséra je tu citeľná, hoci sa nedá povedať, že by Saitó odviedol zlú robotu. Príbeh ako taký ale pôsobí ako zlepenec rôznorodých epizodiek, ktoré síce na seba kauzalitou nadväzujú, ale ako celok nepôsobia až tak kompaktne. Čo mi v zásade až tak nevadilo. Daigoro tu má svoju malú etudku a osobe sa pre mňa stáva najobľúbenejšou postavou celej série. Ittó je typický rezač a je jedno či stojí proti presile alebo proti jednotlivcovi. Akčné scény majú peknú choreografiu a všade tam strieka krv. Jediné čo ma zamrzí je koniec. Ten mi pôsobí ako useknutý pred tou povestnou bodkou. Ako keby to museli celé ukončiť rýchlejšie než pôvodne zamýšľali. Inak sa to stále drží toho, čo mám na sérií rád. Trošku slabšie ako prvé tri diely, ale stále prudko pozerateľné. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Další část strastiplné poutě peklem japonského Supermana, MacGyvera, Robina Hooda a Casanovi v jednom skromném tělíčku obtloustlého požírače jezevčíku. Ale ruku na srdce, ten chlap je stejně těžkotonážní frajer z těch nejvytříbenějších chuchvalců DNA. Problém zůstává u všech dílů stejný - mezi namlsanou akcičkou na začátku a brutálním infernem v závěru se vyskytuje plytký tmel v podobě užvaněného japonského hysterčení, které se táhne jako slimáčí tatarák a pro tentokrát směle přetekl stupínek snesitelnosti a čtvrtou hvězdu tak skopl do bezedných hloubek. Jestli se skálopevnou sebekontrolou sjet i zbytek série zůstává otázkou. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tyhle zfilmované manga komiksy jsou zkrátka skvělé. Je to takový zběsile akční mix, tradiční samurajské filozofie, osobních vendet, usekaných končetin, krvavých vodotrysků (doslova) a zajímavého příběhu. Autor Kazuo Koike sype z rukávu jednu úžasnou postavu za druhou. Zde je to nájemná vrahyně Oyuki, škoda jen, tak jako všichni musí skončit v kalužích krve, protože spousty z postav by vystačili na samostatný komiks. Její příběh a její motivy je zde poměrně široce rozvinuty stejně jako příběh Yagu Gunbei a vendety všech těchto postav a jejich střety jsou hnacím motorem filmu. Tvrzení, že psychologie komiksových postav je plochá, by zde rozhodně neobstálo. Na konci Ogami Itto sám zkosí celou armádu, což je krapítek přehnané, ale v rámci komiksu vlastně normální. Škoda jen, že některé akční scény dnes již působí zastarale. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně opět naprostá špička v nejlepší samurajské sérii a "TOP ALL" ... Lepší než třetí, předchozí díl, který se mi zdál zatím nejslabší. Výborná je temná atmosféra, mstitelka s tetováním" jako by vypadla (nebo byla předlohou ?) pro Lady Snowblood nebo Ochi ("Sex and Fury", "Yakuza Tale", ...). Prolnutí těchto dvou postav mi připadalo jako takový lehký crossover. Ogami tentokrát jako by byl více člověkem a herec Wakayama v tomto díle zapojil asi o 100% více mimických svalů než v předchozích dílech. Celkově se mi tak zdál jako by trochu víc zranitelnější a unavenější. V podstatě i lidštější, nejen chodící stroj na smrt. O to větší strach jsem o něj a jeho synka chvílemi měl. Soubojů je dostatek, gore excelentní, stříkance krve, usekané ruce, nohy a rozseknuté hlavy jsou naprosto tradiční. Že film nepřinesl nic nového mi rozhodně nevadilo, atmosféra, pomalý děj, souboje, akce, ujetost filmu, komixovost, malý Daygoro ... Nemám filmu co vytknout, opět naprostý skvost japonských samurajských explotation řezničin počátku 70. let. Chvílemi mi snad vadila hudba, která se svým stylem k filmu příliš nehodila, ale to je asi tak vše. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl LW bývá označován jako nejslabší. To se mi těžko posuzuje, rozhodně jej však nepovažuji za slabý. Více prostoru dostává Daigoro. Akční scény jsou možná trošku méně našlapané, než jsme si zvykli u Misumiho (sice nijak zvlášť znatelně, citelná část jich ale probíhá ve tmě a rozlišit, co se děje, je občas na hranici lidských možností). Přesto však není kvalitativní pád zdaleka takový, abych šel s hodnocením dolů. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Protagonista Tomisaburo Wakayama, představitel postavy Ogami Ittō, převzal tímto čtvrtým snímkem sérii Kozure Ôkami coby producent od svého bratra Shintara Katsu. Filmy zůstávají v produkci Katsu Productions. (Rominator)

Reklama

Reklama