Reklama

Reklama

Kdo přežije - Série 41

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2021

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor)

Obsahy(1)

Po více než roční pauze přichází další řada amerického Survivora. Spolu s ním přichází nová éra, kde bude na různorodější casting soutěžících čekat drsnější a těžší show plná novinek, překvapení a zvratů. Kdo tentokrát přelstí, přehraje a přežije všechny ostatní a k výhře získá odměnu milion dolarů? (Zix.)

Recenze (16)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela dobrej výběr hráčů.. Ale co je to platný, když Survivor jako největší tv-show prostě zákonitě musí naskakovat na každou, byť sebepitomější tendenční vlnu kterou společnost zvedne.. Tak tady letos máme woke téma (nebojte, gendrové kotrmelce tady máme pořád)), které se táhne sérií, nehledě na to jak absurdně či křečovitě působí. Zvláště v bodě kdy zrovna hráče s tmavším pigmentem napadne založit si alianci založenou na etnické příslušnosti, aby následně zjistili, že je to z jakéhosi důvodu nefunkční koncept. Ocenil jsem, že pandemická situace zabránila pathetické návštěvě příbuzných a milovaných.. Na druhou stranu mi přišlo, že to zkrácení o pár dnů bylo docela znát (jakože hráče ten ostrov prostě nestihnul zcela pohltit).. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vynucené pauze se posralo vše, co se jen posrat dalo. Bez debat se jednalo o nejhorší sérii všech dob. Hlavní vinu přičítám extrémně špatně vybrané skupině soutěžících, z nichž nebyl ani trošku sympatický absolutně nikdo. Více než polovina zúčastněných byli nemocní zástupci LGBTQ hnusu a zbytek doplnila skupina zakomplexovaných negrů nesoucích si traumata z toho, že jejich pra pra pra pra pra předci sloužili bílým nadčlověkům. Místo soutěžení se zde tedy převážně řešili nějaké trendy LGBTQ hovna a bolístky negrů. Bohužel do tohoto kolotoče šílenství spadnul už i Jeff. Zrušením tradiční věty "Como on in guys" bylo v úvodní epizodě hlasitou předzvěstí tónu a tématu této řady. Když se v prvním díle ozval jeden z buzerantů, na kterého doma čekal dle jeho slov těhotný manžel (neptejte se mě, jak je něco takového možné), že ho toto oslovení uráží, tak jsem měl chuť sledování okamžitě ukončit. Když se o podobných píčovinách někdo další ze soutěžících rozpovídal, tak jsem tyto pasáže přetáčel, protože poslouchání takových sraček není nic, čím bych chtěl trávit volný čas. Normální soutěžící by člověk spočítal na prstech jedné ruky. Obrovské zklamání. Pokud budou mít i další série obsazení tvořené především z této menšinové části nemocné americké populace, tak bude třeba se s tímto mým guilty pleasure navždy rozloučit. [0 %] ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY.......... Ano, Survivor jak jsme ho znali do teď, skončil. Nastává nová éra. Je zřejmé, že covid nebo snížená sledovanost donutili tvůrce pořadu začít radikálně šetřit. Jak jinak si rozumně vysvětlit zkrácení hry na 26 dnů, stále stejné soutěže a místa již několik sérií, bídné odměny (když si vzpomenu jak vypadaly odměny dříve - tuny jídla, bíle povlečené postele na pláži, sprchy....prostě luxus x a nyní - dušené maso v kotlíku), vyhlášení vítěze hned po hlasování (ano, možná to bylo autentické, ale docela necitlivé k třem finalistům, kteří nemytí, hladoví, unavení museli dál sedět a tvářit se šťastně, neměli ani chvilku na sebe, žádný oddech). A teď k soutěži. Musím pochválit vynechání vždy uměle vymyšleného a násilně vkládaného podtitulu, dobrý výběr hráčů, tresty po prohraných soutěžích a díky covidu vynechání epizody s návštěvou příbuzných (ano tuším, že se vrátí). To je asi vše, co lze hodnotit kladně. Jinak to byla bohužel doslova bída. Dobří hráči (Ricard, Shan) vyloučeni příliš brzy (z vyloučení Ricarda jsem měla divný pocit - jako by to bylo celé domluvené, jako by to vzdal už předem....nevím, prostě to bylo divný...ještě jak to připomenul Jeff i na závěrečném povídání), finálová trojka tragédie (Deshawn si to možná i trošinku zasloužil za to štěstí, jinak byl takový marný snaživý stratég; Xander se celou dobu vezl a proplouval, nikdy nikoho nepodržel a významný krok taky neudělal, na konci si to prokaučoval úplně sám svým hloupým rozhodnutím), vítězka Erika absolutně bez výraznějších momentů ve hře - do sloučení díky výhrám svého kmene prakticky až na jeden moment neviditelná, při sloučení jí bez jejího přičinění spadne do klína největší zvrat soutěže, po sloučení se dlouho nenápadně veze, ke konci zdánlivě náhodou najde výhodu do důležitého boje o imunitu a v samém závěru si ji z naprosto nepochopitelných důvodů vybere Xander do finále. Chci moc moc moc věřit, že to celé nebylo domluvené a že to bylo opravdové a neovlivněné štábem, ale prostě to nejde - prostě asi musela vyhrát kanadská filipínská imigrantka. Z dalších soutěžících stojí za zmínku dvojice Ricard a Shan, kteří hráli skvělou hru; Heather, která se navzdory svému věku nikdy nevzdala a bojovala až do konce; Tiffany a Genie, které mi lezly na nervy celou dobu; a brzké vypadnutí dvou sympaťáků doktora Voceho a rančera Brada (njn, být bílý nebo hetero v soutěži, kde se jede vlna LGBT a afroameričanů, tak končíte rychle..... aspoň, že Xander přežil :) ). Co napsat závěrem - chtělo to méně politiky a genderu; klasickou délku na 39 dnů s 20 soutěžícími a vynechat "úžasný" zlepšovák v podobě sdílené imunity - na pobavení (ony věty) asi fajn, ale jako praktické využíti ve hře děs - chudák Xander byl část soutěže bez hlasu, dokud nenašli imunitu ostatní soutěžící, a nakonec ji ani nikdo nevyužil. Uvidíme kam se posune 42 řada, a kam poté celý Survivor. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sračka. SPOILERY Všechno špatně. Posledních pár dílů jsem se bavil tím, že tu byla jakas takás strategie a existovali tu dva silní hráči, kterým bych přál vítězství (Ricardovi jako padouchovi, Xanderovi coby hrdinovi) a vyhrála to Erica, která by si v žádné normální řadě neškrtla. Xander nedostal ani hlas, no to je úplně špatně, i při finálních řečech jsem si myslel, že porota jako ví, že je to super hráč a zaslouží výhru, ale co to jako bylo? Zpolitizované hlasování, nic víc. Celá sezóna je mix mizérie. Agresivní fake woke manifestace, Jeffovy exibice, nesmyslný edit, špatné strategické i fyzické výkony, slabí hráči, vyzdvihování slabých hráčů, žádné pořádné odměny, hromada příšerných twistů a výhod, srdceryvné medailonky. Ze Survivoru zbyla ohlodaná kůstka a na té to celé visí, obávám se, že to dlouho takto nevydrží a další řada neslibuje změnu, spíš podtrhnutí tohohle příšerného směru, kterým se Surv vydal. Opravdu jsem po finále měl nepěknou pachuť na patře a bolí mě to dilema, zda si pustit příští řadu a trpět opět tohle martýrium, či nechat Survivora ve vzpomínkách. Ach jo. Sledoval jsem tu show od premiéry na Nově a to už bude nějakých těch dvacet let a fakt je to nepěkný posun. Vždy jsem se divil Zeckovi, že měl pindy na Surva už někdy okolo 20. řady, ale on měl pravdu a ten úpadek začal už tehdy a teď jsme tak na dně, že to nejde dál. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Survivor se vrátil po vynucené pauze s revolučními manýry, kterými chtěl zřejmě ukázat, že mu ještě neujel vlak. Většina inovací byla znovu k smíchu a Probst jen naskočil na módní trendy, které v televizní legendě nemají co pohledávat. Přes křečovitou oslavu BLM tam pořád byly viditelné zbytky původní myšlenky a jako vždycky se povedlo najít hrstku zajímavých osobností. Díky otřesným zážitkům s různými kopiemi formátu pod taktovkou Turků a hráčů z řad prostitutů okupujících sociální sítě je navíc stále těžší potopit kolos, který si bez debat zaslouží pokračovat až do vysněné 50. série. Favorit: nikdo, Oblíbenci: Ricard, Xander, Evvie, Sydney. ()

Zajímavosti (18)

  • Ricard Foyé je hluchý na pravé ucho, proto vždy na kmenových radách seděl úplně napravo, aby dobře slyšel. Po Christi Smith (Kdo přežije: Amazonie, od r. 2003) a Nině Poersch (Survivor: Worlds Apart, od r. 2015) je třetím soutěžícím, který má problémy se sluchem. (Zix.)
  • První série, která nemá v názvu žádný podtitul, ale číslo série – 41. První série sice původně také neměla žádný podtitul, ale kvůli rozlišení od ostatních se přidal název Borneo. (Zix.)
  • Série se původně měla natáčet v březnu 2020, kvůli pandemii covid-19 došlo k mnoha odkladům a natáčelo se až v dubnu a květnu 2021. (Zix.)

Reklama

Reklama