Reklama

Reklama

Kdo přežije - Série 42

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2022

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor)

Recenze (12)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu, jak se Probst dostal z druhé paralelní řady s tolika přepálenými zvraty se ctí. Teda chápu - opět se podařilo najít dost zajímavé lidi, kterým se daří žít svůj příběh všem nesmyslům navzdory. Castingové oddělení rozhodně jede naplno a já jsem plný nové energie na další řady. Takže asi ok. 7/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první řada Survivoru, která mě regulérně nas*ala. Já chápu, že celá tahle soutěž je i sociální experiment, do kterého se promítají okolnosti z reálného světa a zkušenosti soutěžících, ale pro mě byl vždycky Survivor o tom, že nakonec vyhraje ten nejlepší bez ohledu na to pohlaví, orientaci nebo rasu. Chápal sem když se v rámci jedné sezony řešilo metoo, vzhledem k tomu že chování jednoho ze soutěžících nebylo ok. Ve chvíli kdy ale jedna z účastnic vytáhne v rámci vlastní záchrany rasovou kartu a vlastně ze všech svých spoluhráčů udělá rasisty a ti jí to nakonec včetně Probsta odsouhlasí, to už bylo moc.Pak se sice všechno vrátí do starých dobrých kolejí "podrazů" ,kutí piklů a soutěží ale opravdu bych se v rámci Survivora nechtěl dočkat doby kdy se někdo bude bát někoho vyhodit aby pak následně nebyl označen za rasistu atd... ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Originál je jenom jeden a všechny turecko-české paskvily se můžou jít klouzat. Už to dávno není ten Survivor, který měl znělku, aukce, návštěvy z rodiny a soutěže postavené na překonání sebe sama, ale díky znovu perfektnímu castingu nabízí další skvělou partu lidí, kteří musí projít nejzajímavějším sociálním experimentem, který kdy byl v TV k vidění. Záplava imunit, výhod, hlasů navíc a nelogických twistů bohužel nedává šanci vyhrát skutečně nejlepšímu hráči, protože faktor náhody je zase extrémní, ale k moderní verzi už to zkrátka patří. Pro některé diváky však bude stále těžší ustát otravné řešení otázek pohlaví, rasy, víry a sexuální orientace. Jedna epizoda už byla hodně za hranou a složení finálové trojice (černoška, gay a důchodce) je až komické, ale kvóty jsou zkrátka tak přísné, že za chvíli budou hetero běloši v menšině. Favorit: nikdo, Oblíbenci: Drea, Lindsay, Mike, Omar, Jonathan ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoiler: Obrovskou, ale ne jedinou vadou na kráse této série, je účast otravných přiteplených mužských děvek, především Haie a Romea - odpornost... Nejlepší hráči: Jonathan, Lindsay, Mike. Asi nejtrapnější scéna, moment, nebo chcete-li srdceryvný výstup v celém Survivoru od r. 2000, byla kmenová rada po vyloučení černošky Channtelle a černocha Rocksroye (kteří se jako první a druhý dostali do poroty) a následné patetické, sentimentální a rasistické žvásty Maryanne a Drei na této radě, ty kecy byly opravdu ubohé... I ten dobrák Probst civěl, co to melou :-) ()

Zix. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po bídné 41. sérii jsem očekával hrůzu a musím přiznat, že jsem mile překvapen. Hlavní zásluhu na tom má hodně povedený casting, protože twisty jsou stejné jako minule. Je zajímavý jak je to samé s jinými lidmi mnohem zábavnější. Fázi po sloučení navíc hodně pomohlo, že žádný kmen neměl výraznou převahu.  Co se týče finalistů, tak za mě hrál nejlíp Mike a přál jsem mu to. Měl se vykašlat na kecy o čestnosti a naopak říct ochcal jsem vás.  Romeo se pěkně snažil, ale nebýt ICH a moc kterou díky ní měl, tak nic nepředvedl. Maryanne sice měla silný konec, ale né tak skvělý a viděli jsme lepší. Za mě spíš podprůměrná vítězka, která sice asi chytře nějakou dobu moc nehrála, ale viditelně až pozdě. Navíc kvůli rasové aféře v jednom díle mě hned napadlo, že kdyby nebyla černá a v porotě nebyli 3 černý porotci, tak by nevyhrála nebo určitě né tak jednoznačně.  Pokud bude další série s navrátilci, tak bych určitě rád viděl Omara, Lindsay, Haei, Mikea, Daniela, možná Dreu. I Jonathan se určitě vrátí. Bez něj bych se ale klidně obešel. Co se týče novinek nové éry, tak chválím výstřel do tmy a výhodu ve vědění je síla, jen je škoda, že zatím nepřinesli žádnou zajímavou situaci, Bez čeho bych se obešel, tak ta trapárna okolo sloučení, zabírá to zbytečně čas a výsměch je, že ten kdo je na EI si navíc vybírá jestli bude ohrožen nebo chráněn. Dál je hodně zbytečný Do or Die a to že nálezce HII před sloučkem nemůže hlasovat do aktivování všech. Za mě by stačilo kdyby jen nebyla aktivní. Ztráta hlasu když jsou malé kmeny je za mě moc. ()

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jedenáctou sérii odehrávající se na Fidži a desátou v řadě. (Zix.)
  • Série se natáčela doslova pár dní po 41. sérii, soutěžící tedy nevěděli nic (ani od produkce) o spoustě novinek a novém formátu, který se nazývá „nová éra“. (Zix.)

Reklama

Reklama