Reklama

Reklama

Kdo přežije - Série 42

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2022

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor)

Recenze (12)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu, jak se Probst dostal z druhé paralelní řady s tolika přepálenými zvraty se ctí. Teda chápu - opět se podařilo najít dost zajímavé lidi, kterým se daří žít svůj příběh všem nesmyslům navzdory. Castingové oddělení rozhodně jede naplno a já jsem plný nové energie na další řady. Takže asi ok. 7/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Originál je jenom jeden a všechny turecko-české paskvily se můžou jít klouzat. Už to dávno není ten Survivor, který měl znělku, aukce, návštěvy z rodiny a soutěže postavené na překonání sebe sama, ale díky znovu perfektnímu castingu nabízí další skvělou partu lidí, kteří musí projít nejzajímavějším sociálním experimentem, který kdy byl v TV k vidění. Záplava imunit, výhod, hlasů navíc a nelogických twistů bohužel nedává šanci vyhrát skutečně nejlepšímu hráči, protože faktor náhody je zase extrémní, ale k moderní verzi už to zkrátka patří. Pro některé diváky však bude stále těžší ustát otravné řešení otázek pohlaví, rasy, víry a sexuální orientace. Jedna epizoda už byla hodně za hranou a složení finálové trojice (černoška, gay a důchodce) je až komické, ale kvóty jsou zkrátka tak přísné, že za chvíli budou hetero běloši v menšině. Favorit: nikdo, Oblíbenci: Drea, Lindsay, Mike, Omar, Jonathan ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V předchozí sérii jsem tvrdil, že casting je jediná věc, co tu show drží nad vodou. Tak tady to platí ještě dvakrát víc. Asi top 5 casting vůbec. Po téhle řadě je ta předchozí úplně zbytečná. Úžasní lidé, z nichž se pravděpodobně většina jednou vrátí, neskončí li sama show dřív. Jinak je to formálně stejná řada jako předchozí, ale nebýt pár drobností, tak by to vlastně byla v podstatě pětihvězdičková série. Každý díl byl zajímavý. Ok, jeden byl hodně nepříjemný, ale to už nemá cenu rozmazávat. Místní rasisticko/homofobní úderka to udělala za mě. Naprosto skvělá finální kmenovka, která by i mě samotného přesvědčila změnit hlas. Vyvstává ale čím dál víc zásadní strukturální problém celé hry ve chvíli, kdy se počet lidí ztenčí do pěti až šesti kusů. Samotná podstata hry v podstatě určuje, že další vývoj je z části o 100% náhodě, z části o tlačence produkce a zčásti o eliminaci jakýchkoliv lidí, co mají nějaké resumé. Výsledkem je prakticky vždycky neuspokojivý vývoj ve finální části hry a smíření se s vítězem, který je většinou akceptovatelný, ale málokdy skutečně "nejlepší". ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Novinky, které přinesly poslední dvě řady byly spíše k hovnu a akorát vnášely do tohoto pořadu zmatek. Bylo těžké se při tak šíleném množství výhod zorientovat, kdo má vlastně co. Obrovský pokrok od předchozí řady nastal ve výběru účinkujících, kde si tvůrci tentokrát odpustili tak šílené množství nemocných pomatenců, kteří se nemohou rozhodnout, jestli mají penis nebo vaginu. Tentokrát se ze soutěžících dalo vybrat pár zajímavých tváří, na které byla radost koukat. Dojem kazila snad pouze pubertální gorilí vítězka, jejíž retardované chování mě obtěžovalo, probouzelo ve mne xenofobní sklony a kurvilo mi sledování. [75 %] ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z toho, jak Jeff konstantně popisoval porovnání se Survivor 41 jsem skutečně rád, že jsem ji neviděl. Zdá se, že po milionté řadě na Fiji už tu máme prohnané prakticky celé řady přes kopírák. Kdyby to aspoň kopírovalo nějaké dobré věci. Dobrá řada, zvratům navzdory. Celou řadu táhne neuvěřitelně sympatický cast lidí, který kolikrát ani po vyřazení nedrží příliš mnoho záště. V takových chvílích je skutečně člověk smutný, že lidi vypadávají, ať už před spojením nebo po něm. Ne kvůli tomu, že by jim fandil v honbě za milionem dolarů, ale že neuslyší jejich komentáře. Kromě castu je tu i hromada zvratů a výhod, naštěstí ostrovní bohové bdí nad koukatelností, tak se naštěstí nekonal znovu Advantageddon (kdo viděl Survivor: Game Changers, ví) nebo jiné podobné skopičiny. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první řada Survivoru, která mě regulérně nas*ala. Já chápu, že celá tahle soutěž je i sociální experiment, do kterého se promítají okolnosti z reálného světa a zkušenosti soutěžících, ale pro mě byl vždycky Survivor o tom, že nakonec vyhraje ten nejlepší bez ohledu na to pohlaví, orientaci nebo rasu. Chápal sem když se v rámci jedné sezony řešilo metoo, vzhledem k tomu že chování jednoho ze soutěžících nebylo ok. Ve chvíli kdy ale jedna z účastnic vytáhne v rámci vlastní záchrany rasovou kartu a vlastně ze všech svých spoluhráčů udělá rasisty a ti jí to nakonec včetně Probsta odsouhlasí, to už bylo moc.Pak se sice všechno vrátí do starých dobrých kolejí "podrazů" ,kutí piklů a soutěží ale opravdu bych se v rámci Survivora nechtěl dočkat doby kdy se někdo bude bát někoho vyhodit aby pak následně nebyl označen za rasistu atd... ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY.... Tuto řadu zachraňuje jedině a pouze zajímavý, sympatický a různorodý casting. Jednotliví soutěžící berou konečně hru opravdu jen jako hru, bez větších konfliktů a přehnané zášti (Drea byla vyloučena na krásné kmenovce). Naštěstí ani hromada imunit, výhod a podobných nesmyslů neovlivnila výsledek soutěže tolik, jako v předešlých řadách (např. na vypadnutí Cirie v Survivor: Game Changers nelze zapomenout). Fanoušky tématiky LGBT, rasové identity a různého náboženství jistě tato řada opět potěší, je toho zde opravdu hodně. Nicméně svoje hodnocení musím snížit právě kvůli jedné kmenové radě, kdy jedna ze soutěžících udělá ze všech rasisty, aby tak v podstatě zabránila vyloučení sebe a své rasové kolegyně. To bylo i na mě trochu moc, takovéto záležitosti by se do Survivora tahat neměly. Zvlášť, když k tomu vůbec nebyl důvod, dva vyloučení černoši ve hře, kde je základem vylučovat jiné, přece nedělají z ostatních lidí rasisty ne :). Celková vítězka s poměrně nenápadnou hrou ucházející, ale moc nevím čím přesvědčila tolik lidí, aby jí dalo hlas (no ano, vrtá mi v hlavě zda to nakonec nevyhrála jen kvůli své barvě pleti). Ve finále to byla zajímavá, povedená řada, která pravděpodobně definitivně posílá pořad Survivor do nové éry. Uvidíme, zda bude tato cesta úspěšná. Oblíbenci - Maryanne, Lindsay, Omar, Drea ; Neoblíbení - Mike, Jonathan, Tori, Zach ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoiler: Obrovskou, ale ne jedinou vadou na kráse této série, je účast otravných přiteplených mužských děvek, především Haie a Romea - odpornost... Nejlepší hráči: Jonathan, Lindsay, Mike. Asi nejtrapnější scéna, moment, nebo chcete-li srdceryvný výstup v celém Survivoru od r. 2000, byla kmenová rada po vyloučení černošky Channtelle a černocha Rocksroye (kteří se jako první a druhý dostali do poroty) a následné patetické, sentimentální a rasistické žvásty Maryanne a Drei na této radě, ty kecy byly opravdu ubohé... I ten dobrák Probst civěl, co to melou :-) ()

Teachman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

42. série - oblíbenci - Zach, Hai, Drea a Jonathan. Vítěz této sezóny pro mě byl příjemným překvapením, protože si to jako jediný z finálové trojice zasloužil. Zklamalo mě, že pro diváky byla série předvídatelná, jelikož obsahovala téměř stejné zvraty a průběh jako předcházející sezóna. ()

Zix. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po bídné 41. sérii jsem očekával hrůzu a musím přiznat, že jsem mile překvapen. Hlavní zásluhu na tom má hodně povedený casting, protože twisty jsou stejné jako minule. Je zajímavý jak je to samé s jinými lidmi mnohem zábavnější. Fázi po sloučení navíc hodně pomohlo, že žádný kmen neměl výraznou převahu.  Co se týče finalistů, tak za mě hrál nejlíp Mike a přál jsem mu to. Měl se vykašlat na kecy o čestnosti a naopak říct ochcal jsem vás.  Romeo se pěkně snažil, ale nebýt ICH a moc kterou díky ní měl, tak nic nepředvedl. Maryanne sice měla silný konec, ale né tak skvělý a viděli jsme lepší. Za mě spíš podprůměrná vítězka, která sice asi chytře nějakou dobu moc nehrála, ale viditelně až pozdě. Navíc kvůli rasové aféře v jednom díle mě hned napadlo, že kdyby nebyla černá a v porotě nebyli 3 černý porotci, tak by nevyhrála nebo určitě né tak jednoznačně.  Pokud bude další série s navrátilci, tak bych určitě rád viděl Omara, Lindsay, Haei, Mikea, Daniela, možná Dreu. I Jonathan se určitě vrátí. Bez něj bych se ale klidně obešel. Co se týče novinek nové éry, tak chválím výstřel do tmy a výhodu ve vědění je síla, jen je škoda, že zatím nepřinesli žádnou zajímavou situaci, Bez čeho bych se obešel, tak ta trapárna okolo sloučení, zabírá to zbytečně čas a výsměch je, že ten kdo je na EI si navíc vybírá jestli bude ohrožen nebo chráněn. Dál je hodně zbytečný Do or Die a to že nálezce HII před sloučkem nemůže hlasovat do aktivování všech. Za mě by stačilo kdyby jen nebyla aktivní. Ztráta hlasu když jsou malé kmeny je za mě moc. ()

Reklama

Reklama