Reklama

Reklama

Kdo přežije - Gabon

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2008

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Sugar Kiper, Bob Crowley

Obsahy(1)

Tvrdá hra o přežití na africkém kontinentu, kde osmnáct soutěžících doslova bojuje třicet devět dní o přežití, vodu, pití, a nakonec poslední přeživší vyhraje odměnu milión dolarů. (reich)

Recenze (78)

burina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Obsahuje spoilery) Sledovať sociálne spolužitie pinupky Sugar, dedulu Boba (klobúk dolu pri súťažiach), večne naštvaného Randyho či ukričanej Crystal bolo miestami zaujímavé, až na to, že len málokto mal určenú stratégiu a naozaj sa jej držal počas hry. O to viac zamrzí skoré vyradenie ACEa, ktorý mohol ešte poriadne zamiešať karty. Z finálovej trojky si to podľa mna najkviac zaslúžila Sugar ale pri počte hlasovej ktoré získala nudná Suzie som rada aj za Boba. Obľúbenci: Marcus, Charlie, ACE /// Neobľúbení: Suzie ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Fajnová řada, která je zábavná díky především dokonalé Sugar, mazanému duu tichý Kenny/hlučná Crystal a zábavnému protivovi Randymu. Pochopitelně výsledný dojem trochu mrví vítěz a sem tam ho hodně przní cibulová aliance s odpudivou Corinne, privilegovanou rozmazlenou barbínou, co má plastikové nejen kozy a ksicht, ale i implantáty v zadku, ale co už. Vítěz: 2* - další coattail rider, narozdíl od předchozích to ovšem nebyla záměrná strategie, čili má vůči nim velké mínus. Osobnost ale nepochybně sympatická. Top 20: Jessica Sugar Kiper, Kenny Hoang. Oblíbenci: Crystal Cox, Randy Bailey ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. V rámci Survivora nevýrazná série si mě získala od první minuty, jelikož se tady sešla skupinka neuvěřitelně zábavných a mně sympatických lidí. Paradoxně jsem tak od začátku každé druhé vyloučení těžce nesl, protože odcházel můj oblíbenec. Označení Poslední ráj na zemi rozhodně není úplně mimo. Gabon je nádherná země a soutěže byly i díky prostředí snad nejlepší, které jsem zatím viděl. Prakticky každá kmenová rada byla těžkým hlavolamem. Randy mě svými hlody vždy rozsekal a při pohledu na něho mě hned napadlo, že za 20 let budu úplně stejný hovado jako on. Modelku s postavou pornoherečky si nešlo nezamilovat. Navíc se ze Sugar vyklubal slušný taktit, i když většinou byla hlavně loutku, o její zábavnosti však nelze spekulovat. Ace se svým přízvukem, který jsem zkušeně tipnul hned na první pokus, je přesně ta charismatická svině, kterou hledám v každé sérii a bohužel často marně. Rozhodně nesmím opomenout ďábelské duo Kenny a Crystal, které dlouho drželo hru pevně ve svých rukách. Až na Sugar byla finálová trojice trošku zklamáním, ale to je jen malý škraloup na této skvělé sérii. Favorit: Sugar, Oblíbenci: Randy, Ace, Matty, Kenny. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

aliance velké cibule vs. tým retardů, Marilyn Sugar Monroe, zahořklý senior Melvin Randy Udall, nadržený geek Ken, starý skaut Bob a koncentrovaná nenávist v několika směrech ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá série od začátku až do konce, přestože finále je zdánlivě jasná záležitost. Série nabízí jednak velmi pestré charaktery a taky hodně zajímavé prostředí. Je fajn, že se "trosečníci" dostanou taky někam do vnitrozemí a neprdelí se jen na plážích Pacifiku. Kmenové rady jsou plné blindsidů a celkově je hra plná zvratů. Někdy je to ovšem od tvůrců trochu na přesdržku, protože jejich znatelné zásahy do hry dost ovlivní celý průběh a pár lidí na to doplatí. Spoilery: S vítězem jsem docela spokojený. Byl to moc dobrý a zručný trosečník, sice se moc neprojevoval, ale aspoň to vyhrál někdo, kdo si to zasloužil. Navíc jeho zdatnost v soutěžích byla na jeho věk ohromující. A co teprve ty falešný skrytý imunity - bravo. Osobně jsem ale fandil spíš Mattymu, přál jsem mu výhru, škoda že neuměl rozdělat oheň, a nepotrénoval na to, narozdíl od Boba. Postupem času mi k srdci přirostla i Sugar, která hrála moc dobře, kdo by to do ní řekl. Fandil jsem i Kennymu, ale ten se mi postupem času zprotivil, až moc mu to vlezlo na mozek a se strategií to přepísknul. K těm lepším můžu řadit ještě Marcuse s Charliem a skoro všechny holky, který byly v týhle sérii celkově dost na pohodu, narozdíl od Mikronésie, kde to byla jedna svině vedle druhý. Výjimka se ovšem najde vždy a tak titul za největší mrdku něžného pohlaví si odnáší Corinne, šprťácká namyšlená kráva. Mezi muži si titul "cvok série" odnáší samozřejmě Randy, kterej nesnáší úplně všechny a miluje svýho 5 let mrtvýho psa. Byl to dobrej magor, ale trochu si u mě zvýšil reputaci na Reunionu, tam měl dobrý hlášky. K dalším neoblíbencům řadím Dana (právník s IQ tykve), Gillian (ukecaná protivná babička) a GCho (frajer co umí velký kulový). Celkově řadím tuhle sérii k těm lepším, které jsem zatím viděl. ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud jste neviděli, tak raději nečtěte! Na survivoráckém webu je tato řada podle oblíbenosti až na pátém místě od konce, tak jsem byl na vážkách, jaká tato řada bude, ale nakonec se mě líbila, i když poslední díl před finálem už nebyl podle mých představ. Ze začátku jsem si oblíbil kmen Fang. Oblíbení hráči: Ken, Crystal. Crystal jsem viděl nejprve ve videu, kde byly ti nejvíce blázniví hráči ze všech sérií, tak jsem na ní byl zvědavý a překvapilo mě to, proč vlastně mezi těma bláznama byla? Nejdementnější hráč snad ze všech sérií co jsem viděl byl a je Randy. To je prostě egokokot. Taky přibyla nová hráčka do mého seznamu neoblíbených hráčů a to je Corinne. Vítěz byl docela fajn. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemyslím si, že je to jedna z nejhorších sérií. Spíš bych řekla, že je to taková klasika, která nabízí Survivora se vším co k němu patří, jen tam možná chybí nějaký výrazně zapamatovatelný moment. Škoda také několika zajímavých hráčů, kteří vypadli příliš brzy, ale i tak mě to bavilo. A plusem je změna prostředí a úžasní sloni. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejkrásnější prostředí v dějinách Survivoru. Tuhle sérii táhnou realistický pesimistický hláškař Randy, který by nejraději všechny tyhle idioty zapálil, vypatlaná emocionální loutka Sugar, nadržený taktik Ken, starý šikula Bob, který vyrovnal rekord vyhraných individuálních soutěží (nevím jestli rekord držel Ozzy nebo Terry) a atletka Crystal, která bez anabolik není schopna vyjít ani kopec. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery-TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 10/10/// PLUS: je toho víc, předně bylo docela odvážné hru zasadit do vnitrozemí, po Africe máme všichni špatné zkušenosti, ale tentokrát se vyplatilo, Gabon je ráj na zemi, navíc je tu vidět obrosvský rozdíl oproti 10té řadě (kterou v televizi dávali před touto) a to především ve střihu, kameře, použití hudebních motivů, vše je o úroveň výš, ve výsledku se na to krásně kouká, soutěžící jsou tentokrát hodně zajímaví a hlavně různorodí (ne jako ve Vanuatu, kde jeden chlap vypadal jako druhý), nejvíc jsem fandin Kenovi (nebo Kennymu?), našel jsem se v něm, to jsem celej já, navíc uvažoval strategicky a těšil jsem se na jeho vztah k Michelle (škoda, že vypadla jako první, je to ten typ holek co se mi líbí), pak je tu štístko Sugar, která jak později ve 20té řadě dokázala, tady měla jen štěstí MÍNUS: tady toho zas tolik není, vadil mi prudič Randy, ze kterého ale udělali na jedné kmenovce pěknýho vola a snad jen fakt, že to nevyhrál Ken a že někteří vypadli dříve než by si zasloužili, díky Sugar byla i ta imunita taková jednostranná záležitost./// Shrnutí: Bylo toho napsáno dost. Snad jen dodám že Gabon rozjel sérii novějších řad hodně dobře./// Celkem 89%/// ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně se jednalo o jednu z lepších sérií. Kupa zajímavých a odlišných psychopatů je strašně super věc, pokud je dostanete na ostrov a donutíte je spolupracovat. Ačkoli jsem to v počátcích hry přál úplně někomu jinému, tak rozhodně nejsem vyloženě nespokojen. Mohlo to dopadnout i mnohem hůře. Vítěž mi postupně přirostl k srdci. Soutěž obsahuje mnoho pěkných zvratů a několik zásahů do hry. Boje o imunitu byly rovněž kreativní. Dávám zasloužené 3*. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherné prostředí rovníkové Afriky. Opět netradiční rozdělení kmenů. A zase je to dost nevyrovnané. Ani prohození členů nepomohlo... Ale dvojité prohození vidím poprvé. Začíná se mi to líbit čím dál víc. Teprve po sloučení to začne být sranda. Randy je snad nejotravnější chlap, co tam kdy byl. Škoda, že to nevyhrála Sugar... ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gabon má jednu zvláštnost: obsahuje asi nejvíc nesympatických osob (Randy, Corine, Crystal a další). O to je ale potěšující finálová čtyřka a především samotný vítěz. Obrovským plusem jsou i soutěže, které jsou díky danému prostředí velmi originální. 90% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní série okořeněná dokonalou Corinne, odpudivou Sugar, krysím mužem Kennym, ubohou exdopující Crystal, podpantofláckým uplakánkem panákem Mattym, nádhernou Palomou, slizkým zmrdem Acem a dvěma staříky, kteří to nakonec celé ovládli...samozřejmě každý jinak. Největší plus série - nádherné prostředí, největší mínus - naprosto nesmyslná smršť zvratů štábem, která zapříčinila necelistvost a rozháranost celé řady (troufám si tvrdit, že v takto řízené sérii by nedokázali uspět ani "král" Russell či kmotr Mariano). ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní řada. Tolik výrazných charakterů se jen tak nevidí, navíc mi Matty připomínal DiCapria z Pláže a Henry Jacka Nicholsona v Lepší už to nebude. Zajímavá je tato řada díky zvratům v podobě prohazování členů mezi kmeny, které totálně zničily alianci vyhrávajícího kmene, ale hlavně díky nejtupějšímu hráči v dějinách Survivor, metronomické Sugar. Naivní ubrečená slepice, z počátku manipulována Aceem, která později z ničeho nic začne opravdu zajímavě hrát. Asi tak do osmého dílu je to opravdu nejhloupější hráč. Pak rozjíždí celkem zajímavou hru, která ale nemá žádný cíl. Vzhledem k její oblíbenosti si říkám, zda nebyl její počáteční sestřih trochu nevypovídající, ale řeč před porotou jasně potvrdila, že tahle holka neměla strategii. Problém Sugar spočívá v jejích začátcích. Těžko říct, zda s ní Ace měl lepší úmysly, Sugar se nechala jím vláčet, ale měla zase krytá záda. Vše rozhodla nalezená skrytá imunita a zmanipulování úlisným Kennym. Jakmile je Ace vyhozen kvůli jejímu přičinění, Matty téhle blonďaté blbce vysvětlí, jak s ní bylo naloženo, zdrcena a v slzách lituje své chyby, aby posléze opět uvěřila proradnému hadovi a přidala tak k likvidaci vyhrávajícího kmene. Favoritem byl pro mě po čase celkem odporný ale nenápadný, přesto takticky výrazný Kenny. A zrovna jemu se podařilo dokonale oblbnout hloupou Sugar, která vlastně fungovala jen jako potřebný hlas. A díky rozhazování hráčů mezi kmeny opět zvažuji, zda nemá štáb připravené možné scénáře zvratů, protože pokud by nedošlo k proházení, dopadlo by vše mnohem předvídatelněji. Kenny mě v závěru zklamal, Bob jasně vysvětlil, za jakých podmínek mu imunitu poskytne, ve výsledku bylo teda zřejmé, že Kennyho hlas porotce nebyl rozumný, pouze závistivý. Nejvíce bavil Randy, i když trochu namyšlený, hrál velice nebezpečnou hru. Moc nesouhlasím se složením finálové trojice, aby se dovlečená Sue dostala před porotu jen díky výhře v soutěži o imunitu, degraduje veškeré snaživé počínání kohokoliv jiného. K jejímu dobru ale nahrává skutečnost, že si alespoň uvědomovala svou důležitost při zlomových hlasování a dokázala se rozhodovat podle výhodnosti pro ni samotnou. A výherce? Jsem celkem spokojený, předvedl opět jinou hru a pokaždé si říkám, že byli i horší (Aras, Jenna nebo Parvatti) . ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavním tahákem této řady je definitivně výběr lokace. Pravděpodobně na krásnějším místě se žádná série asi dosud neodehrála (snad Čína by možná mohla trochu konkurovat) a sní spojené originální soutěže. Výběr soutěžících taková klasická směska našli se favoriti, našli se dost nesympatičtí hráči. Z počátku mi se mi v hlavě vytanuly vzpomínky na dosti zlé Thajsko, ale naštěstí se série postupně celkem zvedla a celkově ukázala poměrně slušnou hru Oblíbení hráči: Ace, Ken ()

paulieM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně nadprůměrná série, skvělý casting, jen škoda že mnozí zajímaví hráči vypadli hodně brzo (Ace). Bavil mě Randy a jeho hlášky a to jak po dvou hodinách na ostrově přišla babka Gillian s tím, že chce žrát sloní hovna. Vítěz asi nepříliš zasloužený, ale velice sympatický. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakože paráda..jak to z prvu nevypadalo, tak se z toho postupem času vyloupla pro mě jedna z nejlepších sérií nejenom proto, že relativně rychle vyfičeli takové ty klasické nevýrazné(mainstreamové, úlisné, tuctové, fešácké)typy(které ale nakonec často vyhrajou), ale HLAVNĚ-snad poprvé vyhrál člověk který si to zasloužil a kterému jsem to ze srdce přál (né za strategii, né za kontrolu hry(ani jedno se nekonalo), ale za to, že tím prošel férově a vnesl do hry zase jednou trochu lidskosti). V průběhu se to přelévá sem a tam, mění se strategie i charaktery(!) jednotlivých hráčů, je to jedna haluz za druhou a v celém tom zábavném chaosu si nemohl být jistý fakt nikdo = Bavil jsem se. ()

Reklama

Reklama