Reklama

Reklama

Kdo přežije - Jeden svět

(série)
  • USA One World
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2012

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Bill Posley, Chelsea Meissner

Obsahy(1)

Čtyřiadvacátá série Kdo přežije se natáčela na ostrově Upolu, tedy na stejném místě jako předešlé řady Samoa, Heroes vs. Villains a South Pacific. Novinek je zde hned několik. Za tu nejvýraznější můžeme považovat to, že hráči budou rozděleni do 2 týmů a to do mužského (Manono) a ženského (Salani). Navíc budou oba kmeny žít společně na jedné pláži. K dispozici budou také dvě skryté imunity, každá bude určena jednomu kmeni. Pokud některý soutěžící najde imunitu konkurenčního týmu, bude muset do nejbližší kmenové rady předat sošku někomu z druhého týmu. V této řadě též nebude Ostrov vykoupení, který nahradí soutěže o odměny. Kdo přežije všech 39 dnů a stane se tak vítězem miliónu dolarů? (Deco.20)

(více)

Recenze (78)

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Možná za to může řada negativních ohlasů, která mě připravovala na nejhorší sérii Survivora, ale paradoxně mi One World nepříjde tak špatný a nemůžu si pomoct, ale v konečném zúčtování se mi zdá dokonce jako jeden z nejlepších zástupců Survivora. Slyšeli jste vůbec o Thajsku? To je skutečný humus, tam se mi z hráčů i průběhu hry zvedal kufr a ne tady. Rozdělení na může a ženy znovu pobavilo. Nevím proč, ale sledovat, jak chlapi dostanou na prdel od ženských, mě prostě nikdy neomrzí. Cast působí sice jednotvárně (playboys + playmates), jenže přináší neskutečné množství zábavných situací (demence namakanců, Coltonovy ponižující komenty, gradující women power). Z chlapů jsem fandil Troyzanovi, který svým nasazením připomínal ty největší hráče Survivora, pak už nikomu, protože namakanci byli spíš pro pobavení, Tarzan rádoby intelektuál, Leif sice bojovník, ale hrozně hloupý a Colton až moc rozmazlený spratek, i když pobavil. U holek bylo favoritek hned několik, protože tak dobře poskládaný tým jsem dlouho neviděl. Vyzdvihl bych tři. Tou první je samozřejmě Kim. Naprostá dominance od začátku až do konce. Zpočátku to řídila z povzdálí, ke konci už jasná favoritka v čele všeho dění, z které šek na milion přímo zářil. A její dokonalé oči už rozebírali jiní. Jeden z nejzaslouženějších vítězů. Já bych to ale klidně dal Chelsea, nejkrásnější holce v Survivorovi ever. Měl jsem sto chutí sednout za pokladnu a ten meloun pro ni vydělat. Pak jsem si ale uvědomil, že se 200 let těžko dožiju a práce za 8 hrubejch mě nikdy nebrala. Mým novým ženským ideálem však zůstává i nadále. Další v pořadí je sympatická Sabrina. Těžko se pak divit, že finálová kmenovka je pro mě tou nejlepší ze všech a hlavně bez jediného mamlase, který tam nemá co pohledávat, což se stávalo skoro pořád. Právě tam mi došlo, že těch pět hvězd prostě dám, pro mě nejpodhodnocenější série. Favorit: Chelsea, Oblíbenci: Kim, Troyzan, Sabrina, Monica. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY Od dob Mikronésie to jde se Survivorem nějak z kopce. Sem tam se najde vcelku fajn nováčkovská řada (jako třeba Gabon, I ♥ Sugar), ale pokud nejde o All Star řadu (protože Heroes vs. Villains jsou vpravdě vynikající), je to už nějak vyčpělé a zdaleka ne tak vzrušující, jako bývalo. One World na tom příliš nemění. Balancuje na ostré hraně 3 a 4 hvězd, rovných 70 procent, a zaokrouhluji na čtyři jen díky velice uspokojivému konci, dost možná tomu jedinému, díky čemu není One World záležitost na jednu dvě hvězdy. Tvůrcům docházejí nápady, přesto se snaží kdovíproč přijít s něčím novým, i když fandové jsou velice hlasití ohledně toho, že by rádi oldschool sezónu osm na osm hráčů, žádné triky, žádná tajná imunita... No, producenti se aspoň po dvou posledních řadách zbavili příšerného nápadu Redemption Islandu a přišli s jedním vcelku zajímavým. Jeden svět značí oba kmeny žijící na stejné pláži, čili umožňuje neustálou interakci mezi všemi soutěžícími. Po vzoru Amazonu a Vanuatu přišlo rozdělení na mužský a ženský kmen, a nějakým zázračným způsobem už potřetí drtivě dominovaly ženy. Kamenem úrazu One Worldu je bohužel špatný casting, kde jen velmi malé množství lidí má nějaký hráčský potenciál (Kim, Colton, Sabrina) a většina míst byla prostě obsazena lidmi, co si pomalu nedají dvě a dvě dohromady (Kat, Chelsea, Christina, Leif, Tarzan a vlastně i všichni ostatní chlapi). Tři strategičtí hráči v jedné sezóně není zase tak extrémně nízké číslo, v Redemption Islandu jich bylo zřejmě ještě míň. S ohledem na fakt, že dva dominantní hráči, tedy Colton a Kim, stáli v opačných týmech, mohlo by se schylovat k epickému duelu (a tím myslím skutečně epickému, ne jako nějaká směšná fraška typu Coach vs. Ozzy, kteří musejí být každému fandovi Survivoru už pro smích), zasáhla ovšem vyšší vůle a odstranila skutečně padoušského Coltona předčasně ze hry kvůli zdravotním důvodům. Veliká škoda, protože dokud byl Colton ve hře, jakkoli odpudivý a pro většinu asi otravný a opovrženíhodný, věděl, jak se hraje Survivor, skutečně bavil a byl taky jedinou konkurencí Kim. Po jeho násilném rychlém odchodu už jsme se dočkali jen předvídatelné série "blindsidů" a skutečně precizní hry Kim, která byla zaslouženě korunována. Ve výsledku se One World zapsal do historie Survivora dvěma věcmi. Ubervillainem Coltonem a ultimativně dominantní ženskou vítězkou. Obojí je fajn, ale na víc než 70% to fakt nestačí. Mimochodem kdo dává Redemptionu hodně a OW je podle něj slabota, je pokrytec, protože obě řady jsou prakticky totožné. Vítěz: 5* - fyzická, strategická i sociální dominance v jednom balíčku, stejně jako BR sice proti bandě ovcí, ale hned napoprvé. Oblíbenci: Kim Spradlin, Colton Cumbie ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série má jen velmi málo kladů. Tím největším je zasloužený vítěz. Casting je rozporuplný. Obsahuje řadu sympatických postav (pro mě překvapivě většinou z ženského tábora). Jenže sympatičnost není všechno. Tahle soutěž je o show, a tu zde předvedl málokdo. A když už, tak jen prokázáním své hlouposti, naivity nebo afektovanosti. Nejzábavnější postava odešla v šestém díle. Problém je, na jakém základě vybíra CBS lidi. Do Survivora se nejlépe dostanete, jakmile jste zástupcem nějaké menšiny, nebo když máte slavného příbuzného, nebo jste model/ka. To nikoho v CBS nezajímá, jak asi bude ten člověk hrát? Nejzásadnějším problémem toho pořadu je však recyklace. Recyklace prostředí a soutěží. Musí se to opravdu odehrávat počtvrté na tom samém místě? A když už recyklují soutěže, proč zrovna ty nejblbější? Mám pocit, že jediná zbrusu nová soutěž byla ta úplně poslední a ta byla opravdu nehodná důležitosti toho okamžiku. Navíc proč musejí být skoro všude puzzle? Aby byl veškerý předchozí průběh dané soutěže zcela zbytečný? Dalším extrémním problémem je střih jednotlivých dílů. Tuna zajímavých materiálů uniká a je nám předkládána spousta hovadin. Negativem jsou pro mě i úvodní znělky. Plnohodnotná byla pouze dvakrát. Úvodní znělka mi vždycky moc pomáhala se sžitím s postavami a nasátím atmosféry Survivora. Takhle to není ono. Série pro mě byla zklamáním i v tom, že potřetí za sebou se muži ukázali v přímém souboji s ženami jako velcí naivní pitomci a ženy jako vychytralé mrchy a musím přiznat, že mi sledování něčeho takového prostě nedělá dobře. I když slavná Mikronésie byla v tomhle ještě asi šílenější. ()

MMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po sedmém dílu jsem to nevydržel a ohodnotil. Ano, jedná o nejslabší řadu... Poprvé se stalo, že jsem od začátku nikomu nefandil a nudilo mě to. Po 6.díle jsem se zhrozil, ale doufal, že mě další díl překvapí. Marně. Nudné dotlačení až ke kmenovce s předem známým koncem? To je přesně to, co jsem si nepřál. Už aby byl konec... ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery v komentu! Ještě před shlédnutím této řady jsem se podíval na obrázky jednotlivých soutěžících a podle nich jsem si řekl, že v této sérii se mi budou zamlouvat Kourtney a Bill a že nebudu mít rád Coltona a Aliciu a nakonec to tak skutečně bylo. Oblíbení hráči: Bill, Kourtney, Kim, Chelsea, Troyzan Neblíbení hráči: Colton, Alicia. Podle hodnocení především mých oblíbených uživatelů na čsfd jsem se opravdu bál, že tato řada bude totální propadák (že vyhraje buď Colton nebo Alicia, či slabší hráči jako Christina nebo Tarzan), ale nakonec byla docela fajn. Byla to série, která měla hodně hráčů, kterým se dalo fandit a na druhou stranu tu byli i ti, které jsem začal nenávidět a to především Coltona. Nechápu jak někdo takový tam dělal takové věci. Z jeho chování mi bylo opravdu na blití, naštěstí ale karma zapracovala. :-) Dále to byla řada, kde vítěz si to opravdu zasloužil. Jel od začátku na plný kule, vyhrával soutěže a určoval jak se hra bude vyvíjet dál a já mu postupem času začal fandit, takže zase vyhrál někdo, komu jsem fandil. Škoda že tam moji oblíbenci jako Bill a především Kourtney nevydrželi déle. Dále to byla řada, kam se do finálové trojky nedostaly lidi, kteří by si případnou výhru nezasloužili, kteří se celou dobu vezli nebo byli směšní. Takže tohle rozhodně není špatná řada, jsou horší, ale samozřejmě i lepší. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série, poněkud slabší, i když s jedním z nejzaslouženějších vítězů v dějinách, který to měl ale docela ulehčen naprostou impotentností ostatních hráčů. Jediný zdatný soupeř a velice zábavný a nevyzpytatelný, rozmazlený, dekadentní, xenofobní, anarchista a pro mě král(ovna) této série Colton byl bohužel předčasně evakuován. Neobjevil se ani nějaký jiný hráč, který by byl schopen na sebe vzít otěže tahouna, co se týče strategie (hlavně mužské osazenstvo bylo parta debilů) anebo komičnosti (jako např. Former Special Agent ? Phill v RI), i když takový Tarzan měl k tomu náběh a občas zaperlil. Takže nakonec takový slabší průměr a díky bohu za vítěze, kterého bych spolu s Coltonem rád viděl v nějaké All Stars řadě. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série navazovala na sérii neuvěřitelně zajímavou a vtipnou a nenavázala vůbec dobře. Slibovaný obrovský souboj mužů proti ženám trval do vyřazení 3 soutěžících. Poté to bylo celé o tom, že muži mezi sebou viděli konkurenty a ženy toho dokázaly využít a byly jednotné. Nastala tedy absolutní devastace mužského pokolení. Z této série stojí za zmínku snad pouze ten nevychovaný buznatrix, kterého jsem od srdce nenáviděl a upřímně mu přál, aby ho třeba sežral hroch. Hroch ho bohužel nesežral, ale alespoň dostal zánět střev a musel odstoupit, protože mu jeho rozpíchaný zadek neměl kdo pofoukat. V tom momentě bohužel odstoupilo i vše zajímavé a zbytek soutěže byla absolutní nudná sračka a bez jediného překvápka jste sledovali snadnou cestu za milionem jedné slečny, kterou měla všechna ostatní děvčátka tak ráda, že v podstatě ani nesoutěžila. Poslední 4 díly se opravdu vůbec nic nedělo. Všechny dívky byly obrovské kamarádky a opravdu absolutně se na to nedalo koukat. Celkově se nám tu nakupila obrovská parta idiotů, která s předchozími sériemi nemá srovnání. Dva idioti trošku vykukují a alespoň občas je čemu se zasmát. Proto to není čistý odpad. Jo a samozřejmě si dejte bacha na SPOILERY. ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec dobrý, všechno dobré? Tato série mě ve svém průběhu srala takovým způsobem, že jsem tady chtěl vysolit suverénně odpad. Nakonec jsem si ale oblíbil alespoň Troyzana a spokojený jsem byl i s vítězem/vítězkou, takže s chladnou hlavou můžu říci, že horší jak Nicaragua to není. Série měla pár zajímavých individualit, avšak většina těch exotů a hlupáků mě doháněla k šílenství. Velkým plusem série jsou záběry z Ponderosy, kterými nás borci ze survivorweb.cz neustále zásobovali. Jinak jsem zklamaný z této série, myslím, že by nebylo od věci přesunout zase Survivora někam do vnitrozemí, zkusit třeba vnitrozemí Austrálie, trochu jim zpřísnit podmínky (zrovna jsem dokoukal první All Stars a tam si skutečně hrábli na dno svých fyzických i mentálních sil). Tady to bylo mírné a po odchodu Coltona nudné. Škoda, že další série budou na Filipínách... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jsem se nedodíval na všechny díly, ale prostě musím napsat, jak moc nesnáším toho buzeranta, který všem komanduje, hovno dělá a myslí si, že je největší boss. Přitom by zasloužil pálkou mezi nohy, aby se mu napravil hlas. UPDATE. Celkem nudná řada, kterou jsem víceméně přeskákal až k závěrečnému vítězi. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální a díky tuposti spousty hráčů neskutečně zábavná série okořeněná patrně nejzaslouženějším vítězem historie. Přesně takto si představuji dokonalé skloubení strategie, fyzických dovedností a společenské hry. Naprostá dominance ve všech částech. Umění není vyhrát na druhý, čtvrtý, šestý či osmnáctý pokus, umění je to napoprvé. Můj fanouškovský obdiv má královna řady Kim, sympatie její vojandy ve zbroji milá (ne)hráčka Chelsea a tichý černý kůň Sabrina. Women FTW!!! Deklasovaný mužský kmen a jeho existence v čele s teplým králem kompletně k smíchu. Btw. závěrem vzkaz pro všechny pozérské trotly a rádoby fanoušky Survivora, co zde One World hodnotí méně jak třemi hvězdami. Naserte si! A pětadvacátou sérii raději vynechte, "oldschoolu" se nedočkáte, tak proč se trápit, že? Když vše bude pokračovat v trendu, který nastolil Gabon. Ne, já zapomněl, tahle série je špatná jen díky tomu, že jí ovládla skupina naprostých, neschopných píč! Bravo kluci :) ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes předchozí původní obavy fanoušků jak zle dopadne soužití obou týmů na jedné pláži, to nakonec dopadlo přesně jak mělo. Oba kmeny si šli po krku a především tam padlo mnoho velice zajímavých/bláznivých kroků. Škoda že do toho opět vstoupilo zranění, které zvrátilo hru v téměř dokonalou, ovšem zároveň i divácky trochu nezáživnou herní show jedné osoby. A naprosto SPOILERodině teď musím napsat, že se tak zrodil jeden z nejzaslouženějších vítězů vůbec. Nejoblíbenější hráči: Kim, Colton, Jonas ()

paulieM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec to není tak hrozná sezóna jak se tvrdí. Je pravda, že je tu poměrně dost absolutně hloupých, nudných a trapných soutěžících, ale na druhou stranu i několik velmi zajímavých a závěrečná kmenová rada po dlouhé době nepřinesla vyloženě příživníky. Vítězku jsem sice extra zvlášť během hry nemusel, ale zaslouženě vyhrála. Ještě bych zmínil mírně horší soutěže, které mi mírně začínají vadit, protože skoro v každé soutěži jsou puzzle a málokdy se taky koná soutěž vyloženě na athletic skills, což je na škodu. Velice často hraje tedy roli štěstí a náhoda a zvýhodňuje nonsurvivory. Lepší 3* ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehodnotím protože jsem nedokoukal.. Bez mučení přiznám, že poté co jsem zkouknul čtvrtý díl jsem ještě dlouho tupě čuměl do monitoru a poté s rozumem v hrsti vyhodnotil, že (s ohledem na zachování svého duševního zdraví) ve sledování téhle megaabsurdity nemohu dále pokračovat. I ostřílený Probst vypadal, že každou chvíli rozhodí rukama, vztekle zahlásí "Tak a dost, na to nemám nervy-seru na vás kreténi!" a odkráčí někam do prdele.. Groteskní, odpudivá a duševně deformovaná parodie na teplouše, houf slepic(převážně bez hlavy), dědek který je úplně mimo, a (povětšinou) anonimní dav namachrovaných beachboyů... Funkčních charaktérů tam pár je(Troyzan,Sabrina..), ale fakt jen pár a žádný mi nebyl natolik sympatický abych kvůli němu zůstal ve hře.... Neříkám, že je to něják odpadní, jen pro mě osobně už je to daleko za čárou absurdity a jistého survivorovského standardu. ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kluci v týhle sérii byli strašně tupí. Kdyby v týhle sérii nebylo tolik blbých lidí, tak myslim, že by Kim nevyhrála, i když hrála fakt skvěle. Snad se ještě někde ukáže. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu jedna z těch dost slabejch sérií. Bylo to jednoznačně daný tím průběhem, kdy se pozbavovali chlapů a ty soutěže a dění v táboře mezi ženskejma je upřímně nuda. K tomu navíc Christina a Tarzan...otravný a vezoucí se lidi, který se dostali tak daleko a nakonec to svedou na strategii. Zachránit tu sérku mohl Colton, gay, kterej to měl v hlavě spočítaný, ale bohužel doplatil na svůj charakter. Na co se dalo koukat bylo pár těch sexy těl (Chelsea, Kat..). Navíc Troyzan jeden z Mastermindů, jestli to tak můžu říct, ale holt měl smůlu na lidi. Škoda, že mu nevydržela dýl tak řada výher. S vítězkou bohužel nejde nesouhlasit. Vodila si je tam jak malý děti, a oni proti tomu neudělali nic, a to sakra museli vědět, že jede na vítězství...no hold, zášť musí jít pryč a zaslouženě vyhrála... ()

Marqta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec ne špatné a s jednou z nejlepších posledních kmenových rad, jaké jsem zatím viděla. A celkový výsledek (tedy vítěz/ka) je podle mě zcela zasloužený. (viz komentář Rogue, kde to je podle mě perfektně shrnuto) ()

Reklama

Reklama