Reklama

Reklama

Kdo přežije - Cambodia – Second Chance

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2015

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Monica Padilla, Woo Hwang

Obsahy(1)

Reality show Kdo přežije je světovým fenoménem a tato série načíná již 4. desítku, respektive 31. díl v pořadí. Dokáže tato série obnovit zlaté časy této show? Zavede ji poprvé do drsných podmínek Kambodži, kde se přitom střetne 20 vybraných soutěžících, kteří mají jednu věc společnou - všichni už jednou hráli, neuspěli a tohle bude jejich druhá a možná i poslední šance v reality show uspět. Který trosečník nejlépe zvládne herní pravidlo Přelsti, přehraj, přežij, jenž je v podstatě doplněno o ponaučení ze svých chyb, a kterému z trosečníků nestárnoucí Jeff Probst nezhasne pochodeň a zároveň mu řekne, že je posledním přeživším? (Radim1.)

(více)

Recenze (45)

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dám 5 hvězd, ale rozhodně mám dalších minimálně 8 sérií, které jsou mi bližší a zaryly se mi víc pod kůži. Jde o to, že tato série je hodně kvalitní zejména díky výběru hráčů, kteří naštěstí netrpí demencí, jak občas vídáme v nováčkovských sériích. Pár zvratů je docela fajn, lokalita v zásadě taky pěkná, chvíli si soutěžící sáhli na dno, když lilo pár dnů v kuse a pozitivní tečkou je i skvělý a zasloužený vítěz....vůbec finálová čtveřice už dlouho nebyla tak kvalitní jako v této sezóně. Dost možná to byla nejsilnější finálová čtverka vůbec v dějinách této show. Nicméně zklamaly mě soutěže a opět živé vstupy během finalového dílu. Tak či onak se přidám k ostatním s maximálním hodnocením, protože je to zasloužené, akorát pochybuju, že by se z této série stala moje srdcovka. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I po jednatřiceti sériích (což si myslím, že je jednou o tolik víc než by bylo potřeba) dokáže tato Reality Show zaujmout. Z mého omezeného pohledu od zhruba první S:Nicaragua (tuším 21 + první dvě série) se vždy laškovalo s návratem hráčů, kteří hrou již jednou proběhli. Ale teprve nyní se a) zúčastnili pouze "veteráni" a b) tyto "veterány" si odhlasovali sami fanoušci. Celou sérii bylo vidět, že ústřední dvacítce na vítězství skutečně záleží a chtěli udělat radost lidem, kteří pro ně hlasovali. Ne jako v některých sériích, kdy někdo to měl jako trochu zvrácenou formu dovolené nebo seznamovacího kurzu případně jako snahu navštívit trochu dospělejší skautský tábor. Naplno se šlo jak do výzev, tak do sociální hry. Ale dost už o soutěžících. Pochvalu si zaslouží i producenti, kteří nám udělali pro mě sympatickou "gólparádu" výzev na výdrž, ale i jiných. Stejně tak nejsou talismany imunity nudně zakopané kdesi hluboko v lese, ale šikovně schované, kde je skutečně vzít či nevzít je oč tu běží. Kmenovky taky lahůdka, blindside kam se podíváš, žádné pevné aliance. Několik pěkných story arcs už je jen třešničkou na dortu této série. Přesto se ale nemůžu zbavit dojmu, že v nejlepším by bylo vhodné přestat. ()

Reklama

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery Dobrá all-star série, kterou bych celkově asi zařadil na sdílené 3. místo s All-Stars za dvojici HvV a Mikronésie. Online volba prostřednictvím fanoušků byla hodně vzrušující moment - byť to znamenalo i v některejch případech celkem kontroverzní cast (ale tomu se nevyhnuli ani Heroes vs Villains). Několik památnejch tribal councils včetně jedný naprosto bezprecedentní kmenovky ve Final 6, jeden brilantně nalezenej, skrývanej a zahranej idol (Kelley), pár dalších hodně povedenejch blindsides (Fishbach). Pár výbornejch nápadů produkce v čele s idols ukrytejch na challenges, naopak palec dolu za příliš málo zajímavejch výzev, hlavně až tragická trojice téměř shodnejch "ballance a ball/something on your head" hned po sloučení, stejně tak dlouhodobej problém s velmi generickym prostředim (v globalizovanym světě, kde už nikoho nic moc nepřekvapí, je to asi částečně přirozenej vývoj, ale přesto - co zas nějakej Gabon nebo Guatemala? aspoň kambodžský chrámy byly mírnym osvěženim, i když opět prostoupený nesnesitelnym Spencerovym "tranformation story"). Pokud tu něco scházelo oproti Heroes vs Villains, byly to Survivor legendy jako Rob, Parvati, Cirie nebo Russell (neřešim, jakej je to hráč, ale byl klíčovou ingrediencí svejch prvních dvou řad). Na 5 hvězd to pro mě nakonec neni i tim, že v posledních epizodách nedojde k úspěšnýmu převratu trojice J-S-T a závěrečná kmenovka s celkem jasnym vítězem je jedna z těch míň zajímavejch. Best hráči: Jeremy, Kelley (kteří si to de facto přímo rozdali o výhru v poslední výzvě) Příjemný překvapení: australský old-school duo Varner (she's hitting the gas/what just bit my ass) a Kimmi (na to, že v původní sezóně před mnoha lety nepředvedla vůbec nic má velký plus, že se oproti "stratégům" typu Tasha odvážila ke klíčovýmu kroku, odstranit Jeremyho. Škoda, že provedení připomínalo slona v porcelánu, jehož přítomnosti si nevšiml pouze Jeremy (největší chyba za hru). Zklamání: Tasha - po velmi dobře zvládnutý krizi jménem Angkor se spokojila s hrou "dostat se do final 3 i když třeba nevyhraju", za to jasnej palec dolu; Wigglesworth - už jenom její účast byla úspěchem produkce, bylo celkem vzrušující ji takovou dobu po Season 1 vůbec vidět - jenže po slibný úvodný epizodě se ukázala jako naprosto nezajímavej hráč, hlavně na ní nebyla vidět motivace... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mého názoru se jednalo o velice pěknou sérii. O pořádné zvraty nebylo nouze a vzhledem k tomu, že do určité míry diváci sestavovali dvacítku soutěžících, tak to bylo tentokrát napěchováno převážně sympatickými tvářemi. A teď se připravte na pořádnou dávku spoilerů, bez kterých by to zkrátka nešlo! S negerským vítězem Jeremym jsem spokojen. Byl to jeden z mých favoritů. Snad jen tu sentimentální vsuvku v závěru si mohl odpustit. V této sérii jsem však měl snad poprvé svoji favoritku. Byla to ta čtvrtá bloncka, jejíž jméno jsem samozřejmě zapomněl. Podle mého odborného názoru vedla jednu z nejpěknějších her a postarala se o nejluxusnější "blindside" a podrazy každý miluje. Konec sekce spoilerů. Rozhodně se nebojím tuhle sérii doporučit. Je neuvěřitelné, že i po 31. sériích je stála ne co koukat. Tento projekt je nesmírně úspěšný. Nezbývá mi než jej zaslouženě ohodnotit a těšit se na velice slušně vypadající pokračování. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobsahuje žádné konkrétní spoilery, jen obecné :-). Pravděpodobně nejlepší série za posledních pět let. Tahle řada má všechno - návrat některých "legend", velmi inteligentní hráče, zvraty, vynikající kmenovky, díly nabité událostmi, "medical issues", věci, které se staly poprvé, dlouhé šňůry vítězství, úspěšné underdogy, úspěšné leadery, málo hráčů, kteří se jen vezou a pokud už ano, zavčas vyletí a nakonec i silného vítěze. A v neposlední řadě jsme si mohli alespoň jednou snad po deseti letech vychutnat celou znělku. Co víc si přát? Snad jen lepší porotu... a jedna věc, která se mi hlavou honí už tak deset sezón. Chtělo by to ty díly asi trochu delší, případně jejich délku flexibilní podle zajímavosti dění. Byla by to asi větší nuda, ale alespoň by se poněkud umenšil vliv střihu. S tím se pojí další věc, co mě napadla. Hrozně bych si přál, aby CBS uvolnila po odvysílání dílu na internet finální dohody mezi hráči, které, aby bylo na kmenovce napětí, prakticky nikdy nevidíme. Místo toho uvolňují většinou velmi nezajímavé zpovědi o ničem. Na tom by šlo určitě ještě zapracovat. Každopádně určitě skvělá sezóna se vším všudy, kde jsem fandil či přál úplně nejvíce lidem v historii (snad krom prvního All Stars). Fandil jsem (s pořadím): Spencer, Jeremy, Stephen, Ciera, Joe, Jeff, Kass, Kelley, Tasha. Změnil jsem názor z předchozích řad k lepšímu na: Kelley, Jeff. Změnil jsem názor k horšímu na: Vytas, Andrew, Kelly, Terry. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Neuvěřitelných 75 hráčů bylo zvažováno do hry. Do finálního hlasování se nakonec dostalo jen 32. [Zdroj: Wikipedia.org] (MGMCZ)
  • Kelley Wentworth má na svém kontě dvě prvenství. Jako první našla skrytou imunitu poprvé ukrytou na výzvě o imunitu. Zároveň se stala první ženskou účastnicí, která kdy našla více než jednu skrytou imunitu v jediné řadě. (blazma)
  • Hráč Mike Holloway byl také zapojen do hlasování. Nakonec ale vyhrál jeho 30. sérii, tudíž druhou šanci nepotřeboval. [Zdroj: Wikipedia.org] (MGMCZ)

Reklama

Reklama