Reklama

Reklama

Kdo přežije - Island of the Idols

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2019

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Rob Mariano

Obsahy(1)

Kdo přežije přichází už s 39. sérií. Tentokrát nám nabídne dvacet nových trosečníků náhodně rozdělených do kmenů Vokai a Lairo.  Novinkou série je Ostrov symbolů, ze kterého budou nováčkům radit a dělat mentory legendární hráči této show a bývalí úspěšní vítězové - Sandra Diaz-Twine a "Boston" Rob Mariano. Kdo všechny ostatní soutěžící přelstí, přehraje a přežije a jako odměnu získá milion dolarů? (Zix.)

(více)

Recenze (24)

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: Po utrpení jménem Edge of Extinction jsem se těšil na zase trošku "klasičtější" sérii, kde jedinou přídatnou věcí budou bývalí hráči, kteří rozdávají výhody. Pořád mi to nepřišlo jako takový zásah do jádra hry než přinesla právě série předchozí. Bohužel, výsledek byl opět dost rozpačitý. Island of the Idols nebyl nápadem špatný, ale opět byl potopen produkcí jako takovou. Způsob, jak byli hráči na ostrov vybíráni a celková nahodilost až podsouvala pocit, že hráči samotní ani nemají moc prostoru na to hrát sami. Samotné výhody občas hráčům dokonce podrazily nohy (Jamal) a nebylo to ani moc zábavné sledovat. Vedle toho se nesla produkčně dost nezvládnutá situace mezi Kellee a Danem, která celé sérii ještě dodala dost nepříjemnou pachuť a ještě víc vzdalovala diváky od hry samotné. V takovém marastu bylo skutečně těžké si užívat hru hráčů a i když tam pár světlých chvilek bylo (Kelleina záchrana Deana v sedmém díle), stále to bylo na alespoň ucházející sérii žalostně málo. Tommy jako vítěz mě pak docela nudil. Hrál solidní hru (a souhlasím, že s ten způsob byl minimálně příjemně old schoolový), ale popravdě, víc jsem to přál tomu Deanovi, který byl sice herně dost příšerný, ale aspoň přinesl takové (naivní) nadšení pro hru, které v koloběhu dalších událostí učinilo poslední díly mírně sledovatelné. oblíbení hráči: Kellee, Dean, Karishma ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. V rámci Survivora jsem nikdy nedal méně než dvě hvězdy. Před lety tuto laťku nastavilo tragické Thajsko a i pro retardované série tak nebyl problém ji přeskočit. Kromě klasických neduhů posledních let však tentokrát dorazili i komisaři z MeToo a bylo nutné skákat, jak oni pískají. Došlo tedy k povinně sehraným scénkám, při jejichž sledování muselo být trapně i Probstovi. Mělo jít o vážné memento, ale zároveň to bylo zlehčováno a popíráno. Všichni se do toho zamotali a vše přestalo dávat smysl. Boston Rob a Sandra měli být oživením, rád jsem je viděl, ale jejich poradní okénka byla zbytečná. Jediného hráče jsem si nezapamatoval jménem. Vyhrál nevýrazný učitel. Prostě nuda. Favorit: nikdo, Oblíbenci: nikdo. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série demonstrující posun doby - co v minulých dobách procházelo bez povšimnutí v mnohem větší míře a bylo ze sérií jednoduše vystříháváno (je veřejným tajemstvím, že Bob z Gabonu dělal ženám MNOHEM horší věci než Dan), tu najednou rozpoutalo jeden z největších skandálů série - je to trochu pokrytecké, ale asi i potřebné. Byť komplexnost situace nebyla zcela zpracována a kvůli strachu před právními následky toho bylo hodně nevyřčeno. Tahle jedna věc by ale neměla zaštítit relativně dobrou sezónu, na které je nejlepší, že ji vyhrál člověk nespoléhající se na desítky zvratů a výhod, co měl k dispozici jen silnou sociální hru - obzvlášť po milulé sezóně je to závan čerstvého vzduchu. Je sice zjevné, že editoři ztratili schopnost takovou postavu pořádně prezentovat, ale u reality TV je někdy potřeba umět číst mezi řádky. Gimmick IoI byl samozřejmě dost mimo, i když ocením jakoukoliv možnost vidět Sandru - nejlepší hráčku za těch 40 sezón, která je symbolem toho, že královnou Survivora se může stát ten, koho produkce v téhle pozici rozhodně nechce, a zaujímat tak roli jednoho z mála náznaků života v tomhle jinak vysoce kontrolovaném prostředí. Survivor mě ani po 40 sezónách nepřestává fascinovat v dobrém i zlém a zůstává jedinou rality TV, které věnuju pozornost. EDIT: Po nějakém rozmyslu jsem se rozhodl, že původní tři hvězdy přece jenom srazím, i když ne ze stejných důvodů jako většina - primárně to je kvůli samotnému konceptu IoI a dalšímu rozbití plynulé hry. Tyhle věci je potřeba hlasitě odmítat. Takže i když trvám na tom, že obsazení je celkem fajn a nechci si to vybíjet na trosečnících, stejně jako se mi těžko odolává užívat si přítomnost Sandry, tak IoI jako koncept je potřeba odmítnout (stejně jako EoE) a doufat, že se Probst vzpamatuje. ()

Tom Riddle odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. Ultimátní kulminace všeho, co kdy na Survivoru bylo špatné. Klasická přehršel tajných imunit a dalších nesmyslných výhod (Idol Nullifier budiž symbolem absolutní překombinovanosti), fire making challenge ve final 4, diskuzní fórum na poslední kmenovce a další časem (a Jeffem pro jeho osobně nejžádanější výsledek) vykrystalizované úpravy se starají o to, aby zážitek ze série byl instantně napínavý a vzrušující co díl, ve výsledku ale sterilní a zapomenutelný. Což o to, s tím bych se snad i byl ochoten smířit, cast je navíc poměrně fajn (i díky vysokému počtu ultrafandů) a do toho účast Sandry, kterou vidím rád vždycky, ale nic z toho nemůže zachránit nechutnou nezodpovědnost produkce. Ať už byla jejich hlavní motivací senzacechtivost, snaha vyhnat ratingy co nejvýš nebo snad potřeba být společensky relevantní a aktuální, tak způsob, jakým uchopili skandál kolem Kellee a Dana, překračuje pomyslnou mez, od které není návratu. Zdokumentovaný sexuální predátor, který opakovaně osahával i poté, co byl požádán, ať to nedělá, logicky zůstává ve hře, jelikož šance ostatních finalistů se tak automaticky radikálně zvyšují, žena, která nechce být obtěžována, a která se kvůli případným následkům bojí promluvit, je promptně vyloučená, nucená bezhlasně sedět na kmenové radě, při které všichni ostatní propírají situaci kolem ní, a dalším dvěma ženám, které situaci využily ke svému prospěchu, je na sociálních sítích vyhrožováno na životě. Všechno ostatní je irelevantní, na hráčích nezáleží, na vítězi nezáleží, Survivor nikdy nebyl férovou hrou, byl často o náhodě a v minulosti se potýkal se špatným castem (Fiji, SJDS) či mizernými vítězi (Aras, Fabio), teď na všechny jmenované vzpomínám s úsměvem, protože tehdy měl Survivor pořád ještě integritu, která je teď nenávratně pryč. Zůstává jenom frustrující boj diváka s produkcí, ve kterém je divák vždycky jen tím poraženým. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY.......... Budu stručná - jedna z nejhorších sérií v historii Survivor. Casting by i celkem ušel, kdyby tam nebyly podivné existence, které mě jen svoji přítomností neskutečně iritovaly a kazily mi dojem z celé řady (Karishma, Aaron, Noura). Určitým zlepšovákem měla být přítomnost Sandry a Roba a jejich úkoly (přínos těchto rádoby užitečných rad je značně diskutabilní) - no bohužel jak jsem tušila už při konci minulé série - opět pel mel výhod. imunit, anulátorů a dalších blbostí, které kazili hru. Jediné pozitivum vidím v tom, že jsem asi ve druhé epizodě tipla správně vítěze celé řady :) No a onen incident s Danem - ty dvě nány (Missy a Elizabeth), které tak pěkně podrazily Janet, bych vykopala z ostrova jedna dvě. Celá ta aféra byla jaksi divně podaná, chybělo mi vyjádření Dana k probíraným situacím. Dle různých informací, se v dřívějších řadách děly daleko horší věci, a takto daleko se vyhrotilo až teď... njn MeeToo dostihl už i soutěže, jako je Survivor :) Co říci závěrem - tuto řadu si už znovu nepustím, ráda na ni zapomenu, a těším se na 40 s vítězi. Oblíbenci - Jamal, Elaine, Janet a Tommy ; Neoblíbení - Karishma, Aaron, Noura, Missy a Elizabeth ()

Zajímavosti (7)

  • Vince Moua je první soutěžící, který má předky z málo známé etnické skupiny Hmongů. (Zix.)
  • Karishma Patel je první indicko-americká soutěžící ve hře. (Zix.)
  • Tom Laidlaw je prvním soutěžícím pocházejícím z Kanady a zároveň prvním bývalým hráčem z hokejové NHL. (Zix.)

Reklama

Reklama